Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szalenie wysokie użycie cpu podczas grania - coś jest nie tak?

thelaba14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, hej i czołem!

Mam problem z komputerem, otóż zacząłem ostatnio grać w the forest i.. podczas grania użycie procesora waha się między 90 a 100%. Czy to normalne?

Jak tylko zminimalizuje grę, automatycznie spada i wszystko jest ok. Ale podczas grania komputer zaczyna hałasować, ale nie nagrzewa się. Gram na niskich ustawieniach ze względu na lekkie lagi na multi, nie mam tak dobrego sprzętu aby ta gierka chodziła porządnie, ale wolę się upewnić czy te użycie procesora jest w tej sytuacji normalne, bo boję się, że coś może się stać :P

Opublikowano

Tak, jeśli sprzęt nie jest najnowszy to normalne. Mam to samo na obecnych grach(PC 3letni), że jak gram 100% jak zrzucę na pasek to spada no normalnego poziomu.

Opublikowano

Tak, jeśli sprzęt nie jest najnowszy to normalne. Mam to samo na obecnych grach(PC 3letni), że jak gram 100% jak zrzucę na pasek to spada no normalnego poziomu.

Mój komputer też ma ok. 3 lata :D czyli nie mam się o co martwić?

Opublikowano

Nie masz o co się martwić,tylko kontroluj temperatury.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Mój komputer też ma ok. 3 lata :D czyli nie mam się o co martwić?

Nie masz się co martwić :D Jak powiedział UP możesz sprawdzać temperatury podzespołów czy nie wskakuje Ci przypadkiem 100 stopni, ale wtedy pewnie sam Ci PC się wyłączy jak coś się przegrzeje, ale wątpię.

Opublikowano

Sprawdzam temperatury i nawet przy tym stuprocentowym użyciu procesora oscylują one między 40-55 stopni, więc chyba jest w porządku :P

Dzięki! :)

Opublikowano

Ja nie widzę żadnego problemu, gra jest bardzo wymagającą grą używającą intensywnie procesora graficznego jak i procesora na płycie. Nie wiem jak można uważać że coś jest niewłaściwie działające skoro nie masz żadnego porównania czy odniesienia do obciążenia procesora na dodatek grając na słabym sprzęcie jak to napisałeś.  

Byle gówniana gra też potrafi obciążyć procesor w 100% i to nie jest żadnym problemem. Problem pojawi sie jak wszystko zacznie się grzać, znając życie wychodzące uaktualnienia gier prawie zawsze zwiększając wydajność powodują wzrost temperatur i wymagań, takie życie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...