Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest cena PS3?

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem ps3, mój fundusz to 600 zł (ps3 + pad jakiś spoko)

Czy na ps3 działają takie gry jak:

-Assassins Creed Unity,

-Wiedźmin 3 Dziki gon,

-GTA 5,

-Śródziemie Cień mordoru

No i czy działają one na dobrej grafice? Mój telewizor ma 42 cale i nwm czy na ps3 nie będzie to wyglądało słabiutko, ale nie wiem bo się nie znam.

Do tego jaki dysk kupić? Bo widziałem są 100GB i są 500GB ale nwm poco na ps3 tyle miejsca? Do zapisów gry? ;/ To nie wystarczy 50 GB? xD Czy po prostu czym większy tym lepiej działają gry?

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem ps3, mój fundusz to 600 zł (ps3 + pad jakiś spoko)

Czy na ps3 działają takie gry jak:

-Assassins Creed Unity,

-Wiedźmin 3 Dziki gon,

-GTA 5,

-Śródziemie Cień mordoru

No i czy działają one na dobrej grafice? Mój telewizor ma 42 cale i nwm czy na ps3 nie będzie to wyglądało słabiutko, ale nie wiem bo się nie znam.

Do tego jaki dysk kupić? Bo widziałem są 100GB i są 500GB ale nwm poco na ps3 tyle miejsca? Do zapisów gry? ;/ To nie wystarczy 50 GB? xD Czy po prostu czym większy tym lepiej działają gry?

No witam.

Na PS3 wydano 2 ostatnie gry, które wymieniłeś. Wiesiek z tak ogromnym światem nie miałby racji bytu na tej konsoli. (niestety :/)

A grafika to już sprawa konkretnej gry i preferencji gracza. Przy czym pamiętaj: od konsoli nie powinno się wymagać wodotrysków.

Dysk w PS3 wykorzystywany jest do trzymania tam zapisów gry, do instalacji na niego gier zarówno tych w wersji cyfrowej, jak i tych płytowych (bo napęd Blu-Ray czasami jest troche za wolny).

Żebyś sobie mógł skojarzyć: Ja mam PS3 od lutego z dyskiem 500GB. Do tego czasu wykorzystałem jakieś 150GB tej przestrzeni, więc wychodzi na to, że te 500GB pewnie będzie ci starczyć aż do pozbycia się konsoli. :P

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

No witam.

Na PS3 wydano 2 ostatnie gry, które wymieniłeś. Wiesiek z tak ogromnym światem nie miałby racji bytu na tej konsoli. (niestety :/)

A grafika to już sprawa konkretnej gry i preferencji gracza. Przy czym pamiętaj: od konsoli nie powinno się wymagać wodotrysków.

Dysk w PS3 wykorzystywany jest do trzymania tam zapisów gry, do instalacji na niego gier zarówno tych w wersji cyfrowej, jak i tych płytowych (bo napęd Blu-Ray czasami jest troche za wolny).

Żebyś sobie mógł skojarzyć: Ja mam PS3 od lutego z dyskiem 500GB. Do tego czasu wykorzystałem jakieś 150GB tej przestrzeni, więc wychodzi na to, że te 500GB pewnie będzie ci starczyć aż do pozbycia się konsoli. :P

Kurcze to lipa bo zagrał bym w Wieśka :D A czy gry GTA V i Śródziemie Cień Mordoru będą działać na full detalach?

Opublikowano

Kurcze to lipa bo zagrał bym w Wieśka :D A czy gry GTA V i Śródziemie Cień Mordoru będą działać na full detalach?

Raczej na low xD

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Mam GTA i powiem że wygląda dobrze.Wiadomo że PC grafa lepsza ale...PS3 Ma już swoje lata a taka gra jak GTA5 TO po prostu wisienka na torcie xD.42cale.Bardzo dobry telewizor.Jeśli chcesz popykać sobie to jak najbardziej.Jak chcesz grać w FPSy to musisz albo blisko siedzieć albo mniejszy telewizor.Ale do GTA pewnie.RPG też fajne.Ja polecam i nie narzekam.Choć ja FPSy lubie.Nie zmienia to faktu że lubie też gta :D

Opublikowano

Konsola, to nie jest komputer gdzie możesz sobie zmienić detale w grafice. Co najwyżej dopasować wielkość obrazu czy zmienić jasność/kontrast. Dostajesz gotowy produkt zoptymalizowany pod kątem podzespołów w konsoli.

GTA 5 dzięki jednoczesnemu odczytowi danych z BR i HDD wygląda naprawdę dobrze jak na możliwości PS3. Nie kupuj wersji cyfrowej, gra wygląda gorzej, a tekstury wczytują się wolniej.

Cień Mordoru wygląda okropnie na PS3, tutaj już nawet nie chodzi o kiepską grafikę, ale o te spadki fpsów nawet do 15 klatek. - wynik fatalnego przeportowania gry

Jeśli chodzi o pojemność dysku, to już Ty musisz wiedzieć czy z konsoli zrobisz zabawkę multimedialną czy tylko będziesz odpalał gry. Do samych gier bez PS Plusa, to ze spokojem wystarczy Ci 120-160GB. Natomiast jeśli myślisz o PS Plus, odpalaniu filmów/zdjęć/muzyki na konsoli oraz większej ilości gier, to najlepszym rozwiązaniem będzie dysk o większej pojemności.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Co do ceny konsol do dobre PS3 są od 300-600złotych używane z czego po 550 dostaniesz pełne okablowanie (2 pady przeważnie kinect + kilka gier).

Grafika lepsza jest na xbox 360 (TROSZKĘ) jak patrzyłem na specyfikacje oby dwóch konsol,lecz według mnie liczą się EXY niż grafika.

Wieśka nie ma na PS3 a inne gry są. Odradzam kupno Sródziemia bo fps strasznie spadają.. 

Co do pojemności to prosta rzecz. Jak chcesz gry z PS+ czyli cyfrowe bież większą pojemność. Jeżeli natomiast w pudełkowe gry będziesz grać to bierz max 250gb bo więcej ci nie będzie potrzebne. 

@Edit jeżeli chcesz konsole która sie nie zepsuje bierz SS lecz uważaj na laser. Wygląd może odstraszać ale to w końcu nie o to chodzi w posiadaniu konsoli. Slimki są o wiele mniej awaryjne  niż FAT natomiast większa szansa na zepsucie Slimki niż SS jest. 

Ja gram na telewizorze o 36 calach chyba z AV przeniosłem konsole z 2 pokoju gdzie mialem  40 cali i HDMI powiem ci że twoj telewizor będzie mieć całkiem dobry wygląd graficzny w grach.

Opublikowano

Dobra Dzięki wszystkim ! Kupiłem ps4 za 1300 zł + do tego wieśka za 170 i gta za 260 xDD   Super się gra w wieśka a gta jeszcze nie ogarniam na padzie xD Nick: Morgoth_POL

Opublikowano

Dobra Dzięki wszystkim ! Kupiłem ps4 za 1300 zł + do tego wieśka za 170 i gta za 260 xDD   Super się gra w wieśka a gta jeszcze nie ogarniam na padzie xD Nick: Morgoth_POL

Za GTA to nieźle przepłaciłeś. Nówki na allegro chodzą po 189zł.

Tak czy owak lepiej zrobiłeś kupując PS4 niżeli PS3.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...