Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warunek 600zł

Polska000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.    Na uczelni Awf We wrocławiu warunek kosztuje 600 zł. Drogo wręcz bardzo drogo. Można zmniejszyć ,  tylko  trzeba podać   zarobki rodziców i powód dlaczego chcesz zmniejszyć . Próbowałem  już  kilka opcji  że mój  tato jest za granicą  że nie nam  z nim kontaktu i na marne.  Nie ukrywam że ojciec dużo zarabia , ale nasze kontakty   nie są za wesołe   i nie będzie zadowolony żeby wydać taką sumę  na mnie. Czy  jest jakiś pomysł  żeby ograniczyć     tą wpłatę ?  Mama bardzo mało zarabia. Dziękuję   za propozycję 

Opublikowano

Bierz ich na litość, że mama pracuje na kilka etatów i ledwo wiąże koniec z końcem, im szybciej uda ci się to skończyć tym prędzej pomożesz matce. Coś o ojcu, że zostawił was itd­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Sprzedaj nerkę?

Ewentualnie jakaś praca.

Im więcej będziesz próbował brać na litość tym mniej zdziałasz.

Musisz za pierwszym podejściem ich znokautować.

Poproś o drugą szansę, no i opisz całą sytuację.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Sprzedaj nerkę?

Ewentualnie jakaś praca.

Im więcej będziesz próbował brać na litość tym mniej zdziałasz.

Musisz za pierwszym podejściem ich znokautować.

Poproś o drugą szansę, no i opisz całą sytuację.

Przeczytaj jeszcze raz to co on napisał i pomyśl. Nie chce pracy, tylko by zmiejszyli kase za warunek. Za pierwszym podejściem? Z tego co czytam to próbował już kilka razy.

Jak już pisałem, napisz że mama pracuje na kilka etatów a ty im szybciej zakończysz edukacje to będziesz mógł jej w tym pomóc.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Podaj zaniżone zarobki? Raczej nie mają możliwości sprawdzenia tego.

Jak to nie ma? Poproszą o zaświadczenie o zarobkach jego matki albo kopie PITu za zeszły rok :P

Opublikowano

O ile dobrze rozumiem to "ząswiadczenie" o zarobkach pobiera się z banku. Co za problem przerobić w PDF'ie czy innym photoshopie? Na 100% nie bd dzwonili do banku.

To jest fałszowanie dokumentów i za to idzie się siedzieć na 5 lat. Pomyśl co piszesz.

Opublikowano

To jest fałszowanie dokumentów i za to idzie się siedzieć na 5 lat. Pomyśl co piszesz.

Prawo jest po to żeby je łamać. Parę lat wstecz powszechnie dzieci na tym forum fałszowały potwierdzenie przelewów z banków żeby wyłudzić pluginy do MC lub skrypty do Metina i nie sądzę żeby komuś sie coś z tego powodu stało.

Natomiast jak ktoś boi się konsekwencji prawnych to nie pozostaje nic innego jak zapłacić te 600 pln.

Opublikowano

Prawo jest po to żeby je łamać. Parę lat wstecz powszechnie dzieci na tym forum fałszowały potwierdzenie przelewów z banków żeby wyłudzić pluginy do MC lub skrypty do Metina i nie sądzę żeby komuś sie coś z tego powodu stało.

Natomiast jak ktoś boi się konsekwencji prawnych to nie pozostaje nic innego jak zapłacić te 600 pln.

Co za cymbał z Ciebie, nawet nie ma co z tobą dyskutować.

Nic nie fałszuj bo na końcu wyjdzie ci zdecydowanie więcej niż te 600zeta.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

@noIP a wiesz czymś się różni k***a fałszowanie dokumentów aby wyłudzić plugin do majnkrafta za 30zł, a po to, aby obniżyć zarobki? Przewaga jest duża...

Opublikowano

Nawet nie próbuj fałszować dokumentów. Możesz sobie narobić problemów, a w najgorszym wypadku iść siedzieć na 5-10 lat.

Z mojej strony mogę tylko dodać, że najlepszym sposobem będzie spróbować wziąć ich na litość. Nie widzę innego wyjścia. Zawsze możesz też chwycić się chwilowej pracy. We Wrocławiu bardzo często szukają stażystów i za jeden dzień płacą 100zł, a praca zazwyczaj polega na tym, aby wejść do baru, usiąść na krześle i poruszać ustami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...