Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[16] 40k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część gry (FIFA 13/14/15): 16 
Platforma: PC

Formacja: Najlepszą z 4 obrońcami ,taką żeby grać na klepe i na prostopadłe piłki 
Ulepszony skład może być hybrydą(Tak/Nie): Tak, ale nie musi
Czego oczekuję: Silnych obrońców z dobrymi główkami i szybkimi po skrzydłach, tacy aby ich nikt nie przeszedł :D 

Cena za 4 obrońców to 40k -45k jak będzie to opłacalne i potrzebne to mogę dołożyć parę k ale nie dużo 

Opublikowano

@hubi250 Zrobiłem Ci coś takiego:

http://www.futhead.com/16/squads/6306604/

Dlaczego dałem Ci tych obrońców: 

Kalidou Koulibaly - same główki mówią za siebie - 86 główek, do tego dochodzi aż 93 siły. :)

Zaraz obok niego jest Michael Ciani, który ma tylko o 4 punkty mniej do fizyczności.

Na prawej obronie postawiłem na Ignazio Abate, który jest bardzo szybki, ma dobre główki i obronę (jak na bocznego obrońcę), a dodatkowo ma 74 punkty siły.

Na lewej stronie znalazł się zdecydowanie wolniejszy, ale troszeczkę silniejszy - Marcelo.

Opublikowano

@ GTAVOnline nie ty zrobiłeś skład do 45k a mi chodziło samych obrońców którzy razem we 4 będą kosztowali 45k nie rób środka ani nic to ja sam zrobie ja chcę tylko pro obrońców :D

Opublikowano

Koulibaly jest cienki, na wysoką pracowitość w ataku.

Jeśli chodzi o najlepszą obronę ze zgraniem to robisz sobie (od lewej) : Alex Sandro, Chiellini, Barzagli i Abate. Koszt to max 35k, Chiellini to zdecydowanie najlepszy CB w grze, boczni są szybcy i dosyć silni. Barzagli ma 88 obrony i 75 tempa, a jak chcesz kogoś wyższego to zamiast Barzagliego kup Bonucciego. Jak dasz tę 4 do składu to reszta teamu może być jaka tylko chcesz, bo oni już mają pełne zgranie.

Jakbyś podał jak ma wyglądać reszta teamu to można by zrobić jakąś hybrydę, i wcisnąć np. Chielliniego i Thiago Silve do jednego składu.

Opublikowano

Koulibaly jest cienki, na wysoką pracowitość w ataku.

Jeśli chodzi o najlepszą obronę ze zgraniem to robisz sobie (od lewej) : Alex Sandro, Chiellini, Barzagli i Abate. Koszt to max 35k, Chiellini to zdecydowanie najlepszy CB w grze, boczni są szybcy i dosyć silni. Barzagli ma 88 obrony i 75 tempa, a jak chcesz kogoś wyższego to zamiast Barzagliego kup Bonucciego. Jak dasz tę 4 do składu to reszta teamu może być jaka tylko chcesz, bo oni już mają pełne zgranie.

Jakbyś podał jak ma wyglądać reszta teamu to można by zrobić jakąś hybrydę, i wcisnąć np. Chielliniego i Thiago Silve do jednego składu.

Ok dzięki :D na lewe skrzydło jak kolega mi da to mam neymara a na prawe se kupie Douglasa Coste ale już hajsu nie będę miał to wezme zmieszam z zawodnikami ze starego mojego składu i bedzie git :D

Opublikowano

@hubi250 Zrobiłem Ci hybrydę, jakbyś miał problem złóżyć własną. Po co masz robić obronę za 45k, jeśli byłaby gorsza od tej co Ci dałem teraz? 

@FrozenEnemy Thiago Silva? Chyba sobie żartujesz. Co z tego, że ma 90 obrony, jak z taką siłą przepchnie go chociażby Ronaldo? Zresztą sam Silva to już ok. 30k.

Barzagli ma 88 obrony, no dobra, mało kosztuje, ale super silny też nie jes, 1,7k + Alex Sandro - większość napastników i skrzydłowych jest od niego silniejszych, np. Bale, 4,2k + Abate, który jest akurat dobrym wyborem, 900 coinsów + Chiellini, który jest równie dobry, ale piekielnie drogi jak na obrońcę, 23k. Suma całej linii obrony wychodzi ok. 30k, jeszcze jakby dodać Thiago Silvę za Barzagli i sam Chiellini to byłoby 53k coinsów.

Koulibaly jest wyśmienitą kartą, EA zaniża jego overall. Patrząc na niego niesamowite statystyki: http://www.futhead.com/16/players/765/kalidou-koulibaly/, powinien mieć przynajmniej 82 punktów ogólnych - niestety, ma ich tylko 78. Być może i ma H/M, ale to jest wystarczająco, żeby był doskonałym obrońcą, dodatkowo ma aż 195 wzrostu. Co do Cianiego, jest prawie identyczny, ma niestety o 4 mniej fizyczności i jest niższy o 3 cm i jest wolny. 

Opublikowano

@554461402688252517908.png GTAVOnline  A jakąś obronę że np za 40k i kazdy obronca wart po jakies 10k ?

bo nie chce wydac w bloto kasy na obroncow zeby byli OP ! w tej cenie 

A nie ze ja podam 40k a ta obrona 3 to bendzie jakies .... za 4k razem a za jednego 30k 

Opublikowano

@hubi250 Nie rozumiem Cię. Po co masz wydawać na jakiś super obrońców, jak ci co ja Ci wymieniłem? Oni są bardzo dobrzy i z dobrych lig. Ci obrońcy są warci każdej ceny. I tak są bardzo tani. Nie kombinuj tylko bierz moją jedenastkę lub jak wolisz tylko obronę.

Opublikowano

No to ja nie wiem o co ci chodzi. Chciałeś za 40k to zrobiłem za 40k. Najlepszy lewy obrońca w grze to Jordi Alba i kosztuje poniżej 10k. Na prawą obronę nie sądzę, że jest ktoś kto dorównuje Abate, no może Walker. I oni kosztują po 1000-1500 coinsów. Naprawdę dobrzy środkowi obrońcy to też koszt do 5k, za 10k można skleić na prawdę dobrą obronę. Zawsze możesz poczekać do TOTY, i taki Chiellini będzie kosztował 5k.

Co do środkowych obrońców to wydaje mi się, że ważniejsze od siły i wzrostu są umiejętności odbioru piłki i skoczność. Na chwilę obecną gram parą Manolas-Barzagli i co tu dużo mówić, sprawdzają się wyśmienicie. Obrońca ma być w odpowiednim miejscu, żeby przejąć piłkę. Koulibaly ma 75  w statystyce "interceptions", czyli przejęcia, a Barzagli ma 89. Jeśli dodamy do tego workraty to wychodzi na to, że Barzagli zawsze jest tam gdzie powinien, a Koulibaly biega gdzieś koło pomocników. Koulibaly nie powinien mieć 82 punktów ogólnych, bo ma niskie statystyki w obronie jak na środkowego obrońcę. Siła nie ma wpływu na overall obrońcy, przynajmniej nie taki jak odbiory, wślizgi itd.

+ Nie rozumiem o co chodzi z Alexem Sandro, ma 71 siły, a Marcelo którego sam podałeś ma 75, czy to aż taka duża różnica? Czyli co, Bale przepchnie Sandro, ale Marcelo już nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...