Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMV (oglądać póki jest) + Pytanie do Was

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Silverowi się nudzi ogląda "chińskie bajeczki" Jak mu się bardzo nudzi - tworzy AMV xD Oto jeden z nich. Taki bardziej testowy. Czuł się chyba samotnie, że nikt go nie oglądał przez jakiś czas :P

Sorry, za jakość ( głównie skierowane do @armoro ) Program podstawowy, nie w wersji BD oraz jak widać na niektórych scenach pojawia się znak wodny, strona www etc, mimo tego jak chcecie, możecie zobaczyć do czego jestem "zdolny" Tego mojego "skilla"

https://www.youtube.com/watch?v=BcTQVkkFKnM

Użyte animce (żeby nie płakać - mniejsze lub większe spoilery)

- Ghost In The Shell

- Bleach

- Highschool of the Dead

- SAO I

- SAO II

- Tokyo Ghoul

- HxH 2011

- RWBY

- Selector Infected WIXOSS

- K Project

- Claymore

- Zetsuen no Tempest

- SnK

- Final Fantasy VII: Advent Children

- Date a Live

- Fate/stay night: UBW

- Black Rock Shooter

- Ichiban ushiro no daimaou

- Gintama

- Oda Nobuna no Yabou

- Owari no Seraph

- Naruto Shippuuden

- Akuma no Riddle

W pełnej gotowości na wszelkie hejty ;)

PYTANIE DO WAS

Jeśli macie ochotę, napiszcie czy: 

- Oglądacie, lubicie oglądać AMV?

- Tworzycie sami / stworzyliście coś kiedyś? Jeśli tak, to w jakim programie?

itd.

Opublikowano

@KlauS.

To akurat sugerując się wikipedią (hasztag @armoro) RWBYAmerican animated web series created by Monty Oum for Rooster Teeth Productions 

https://www.youtube.com/watch?v=-sGiE10zNQM - na tym kanale można obejrzeć. Angielski dubbing z polskimi napisami. Oglądałem jedynie kilka chapterów. Myślę, że dla walk.. no i ten specyficznej kreski można poświęcić trochę czasu. 

Opublikowano

RWBY ma z*******e OST 

Co do tematu. 

Od czasu do czasu lubię obejrzeć jakieś AMV, szczególnie gdy przypadnie mi do gustu jakieś anime :P Zawsze mnie dziwi, że ludziom się chce szukać poszczególnych fragmentów - także wielki szacun ziom xD Chociaż przeważnie, to po prostu losowe wycinki.

Samo twoje AMV takie średnie bym powiedział, ale muzyka fajna :D song name ? 

gfgdf

Opublikowano

Wiele naprawdę fajnych piosenek udało mi się znaleźć dzięki właśnie AMV. Ostatnio rzadko oglądam jakieś nowe, jak już to trzymam się tych starych, dobrych. Piosenka ta nazywa się: Emphatic - Time Is Running Out (przerobiłem ją na szybko zmieniając ton w Audacity) W makerze zajęło mi to kilka godzin. Niektórzy pisali, że takie już profesjonalne zajmują z 30-40h o ile dobrze pamiętam (np. to co normalnie w anime stoi, to na AMV lata powoli, postać się przechadza pomiędzy tymi rzeczami) + najlepiej jakby piosenka pasowała, czasami tekst (oni normalnie wiedzą od razu o czym śpiewają) wersja BD itd. Co do oglądalności: Nie idzie ludzi wyczuć. Czasami super, wypchane efektami obejrzy 100 tyś a takie z lekka gówniane kilka milionów :P

edit.

@KlauS.

Może Ci to przypadnie do gustu (walki z RWBY - zbiór kilku widowiskowych. Dla nich warto :P)

Opublikowano

Też lubie album piosenek RWBY + te promocyjne walki. Wkurwiająca jest Yellow jak coś

Co do oglądania AMV, jako tako nie oglądam ale czasem jak się ma fazę lub znajdzie coś zajebistego to przeszukuje się kanał takiego pana. No albo jak się komuś poleca anime/przed oglądnięciem anime to się czasem odpala i patrzy

Opublikowano

No patrzcie. Silverowi znowu się nudzi i coś wrzuca na yt haha :P

Jakby ktoś nie ma co zrobić ze swoim czasem, jak go wykorzystać może obejrzeć znowu AMV (wielkiej różnicy nie ma, ale zawsze to coś)

https://www.youtube.com/watch?v=hX2NZ2dEPx0&feature=youtu.be

m.in. inny utwór, RWBY precz i na jego miejsce - badass Roy Mustang ze swoimi płomykami (1:01) dłuższe HxH 2011 

Możecie dać znać:

Które lepsze AMV (to i to amatorszczyzna, ale co tam)?

Który utwór lepszy (LOKA - Fight Night)?

i tak dalej.... 

­

Opublikowano

Ja sam AMV rzadko kiedy oglądam, naprawdę rzadko ale pamiętam ze jak miałem straszną fazę na One Piece to przypadkiem wpadłem na jedno i od tamtej pory zawsze mam je w głowie, jest wykonane naprawdę genialnie

.

Twoje pierwsze AMV jest c*****e, ale wszystko ratuje muzyka, btw teraz słucham trzeci raz tego utworu dzieki. Początek mi się nie podoba, ta zmiana muzyki czy ogólnie scenerii, jak już robić AMV to wydaje mi się ze bez żadnych takich wstępów no chyba ze ma się na to jakiś konkretny pomysł. Fajne walki wybrałeś( ale ssao wywal) no i muzyka ale jakoś bez polotu, brakuje mi czegoś takiego konkretnego co by mnie przytwierdziło do fotela.

Drugie AMV jest na takim samym poziomie, muzyka moim zdaniem gorsza i już wiem gdzie masz problem. Te walki są naprawdę spoko ale wydaje mi się ze  kolejność jest c*****a,. tj drażni mnie to ze w jednej chwili mamy bleacha a w drugiej kirito i moja reakcja jest zawsze taka sama czyli wtf???????????

Mógłbyś tez te walki zwalniać gdy muzyka zwalnia, nie wiem czy tego próbowałeś w każdym razie ja nie widziałem 

pozdro z fartem

Opublikowano

­@Labqin

Wielkie dzięki za kilka słów ^^ Przyda się jakby co na przyszłość. Ogólnie moje AMV do tego czasu mało kto widział. Tak bardziej robiłem dla siebie, żeby zobaczyć jak to wyjdzie. 

W tym 1 na początku to takie mini-intro xD Na nic lepszego mnie póki co mnie nie stać i to jeszcze w zwykłym makerze. 

Opublikowano

Jak robisz AMV w makerze to to zostaw juz teraz bo to strata czasu, nie dosc ze ma ograniczone mozliwosci to jest po prostu slaby do robienia AMV, jesli masz dobrego kompa   to pobierz sobie  Premiere Pro, albo Sony Vegas, bo w tych programach masz możliwości aby stworzyć coś dobrego, maker to strata czasu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jakiś czas temu postanowiłem cuś takiego wykombinować (znowu nie posłuchałem pana up xD) Bajka się podoba, muzyczka się podoba, dlaczego by nie spróbować połączyć tych dwóch rzeczy? Skończone w 45-50% - wrzucone w częściach, później jakoś weny nie miałem na dalszą zabawę i tak zostało. Co myślicie o tym projekcie? Podkład jako tako pasuje do tego co się dzieje na ekranie? Od 1:37 do 1:47 może to wyglądać słabo, za mocna muzyka do tego co się dzieje na ekranie? 

Nazwa piosenki: Escape The Day: A Beautiful Lie

Jakość: BD

Odcinki: max do 8?

Także jeśli lubisz Akame, lubisz rock/metal to zapraszam 

https://www.youtube.com/watch?v=VWgpI9d2aN8

Wszelkie komentarze - hejty biorę na klatę ;)

Opublikowano

Jakiś czas temu postanowiłem cuś takiego wykombinować (znowu nie posłuchałem pana up xD) Bajka się podoba, muzyczka się podoba, dlaczego by nie spróbować połączyć tych dwóch rzeczy? Skończone w 45-50% - wrzucone w częściach, później jakoś weny nie miałem na dalszą zabawę i tak zostało. Co myślicie o tym projekcie? Podkład jako tako pasuje do tego co się dzieje na ekranie? Od 1:37 do 1:47 może to wyglądać słabo, za mocna muzyka do tego co się dzieje na ekranie? 

Nazwa piosenki: Escape The Day: A Beautiful Lie

Jakość: BD

Odcinki: max do 8?

Także jeśli lubisz Akame, lubisz rock/metal to zapraszam 

https://www.youtube.com/watch?v=VWgpI9d2aN8

Wszelkie komentarze - hejty biorę na klatę ;)

Like za muzykę :P Ciekawe, czy instrumental jest? :D

Kurde, pamiętam ten pierwszy odcinek jak dziś - nie sądziłem, że takie coś dostaniemy :P Part 2 najbardziej mi się spodobał 

gfgdf

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...