Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała ilość FPS

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Chciałem popykać na dr po sporej przerwie, oczekiwałem stałych 500 fps, a okazało się, że mam spadki nawet do 350.

W cs:go potrafię mieć od 600 do 999 klatek, w 1.6 wykorzystanie procesora nie przekracza kilkunastu procent.

Jakieś porady?

Opublikowano

"nawet do 350"?? aż tak przeszkadza Ci tyle fps? Wiesz, czy monitor Ci w ogóle tyle wyświetla?

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Bywalec
Opublikowano

"nawet do 350"?? aż tak przeszkadza Ci tyle fps? Wiesz, czy monitor Ci w ogóle tyle wyświetla?

Nie udawaj mądrego tylko czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że chciałem pograć na deathrunie, tam ilość fps jak najbardziej się liczy.

Opublikowano

Nie udawaj mądrego tylko czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że chciałem pograć na deathrunie, tam ilość fps jak najbardziej się liczy.

Nawet gdybyś był mistrzem kung-fu czy czegoś tam i miał super szybką reakcje to aż tylu fps nie potrzebujesz, bo ich najzwyczajniej nie widzisz. Takie 333 fps to już lajcik na ekranie z dowolnym odświeżaniem (60-244). Lepiej już zainwestować w lepsze oko i połączenie nerwowe pomiędzy ręką, a mózgiem - dopiero wtedy pomyśl o większych FPS.

pyhvh7E.png

Bywalec
Opublikowano

Nawet gdybyś był mistrzem kung-fu czy czegoś tam i miał super szybką reakcje to aż tylu fps nie potrzebujesz, bo ich najzwyczajniej nie widzisz. Takie 333 fps to już lajcik na ekranie z dowolnym odświeżaniem (60-244). Lepiej już zainwestować w lepsze oko i połączenie nerwowe pomiędzy ręką, a mózgiem - dopiero wtedy pomyśl o większych FPS.

Tego 350 nie widzisz pewnie :P

Jeśli tak ci przeszkadza (choć ci nie przeszkadza) to sprawdz w configu czy coś się nie zmieniło

Ja rozumiem, że trzeba nabić posta, chociaż... jednak nie rozumiem.

Niepełnosprytnych proszę o nie wypowiadanie się w tym temacie, powtarzacie to co zobaczycie mimo, że dotyczy zupełnie innych tematów.

Owszem, dostrzec można tylko liczbę klatek jaką wyświetli nam monitor (60/120/144), jednak fps w 1.6 wpływa na rozpędzaniu się przy robieniu stref (im szybciej tym lepiej), z tym, że przy ponad 200 występuje slow motion (zwiększa się ono wraz z ilością fps). Mimo slow motion są pewne ilości klatek omijające ten efekt (200, 333, 500), stąd potrzebuję właśnie 500.

Pytanie w temacie brzmiało raczej jasno i wyraźnie, jak mogę zwiększyć wydajność w 1.6, nie prosiłem i wywody na inne tematy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skończcie temat, oczy mnie palą jak patrze na to co piszecie.

To po co w ogóle zakładałeś ten temat ?, chcemy ci pomóc różnymi sposobami a ty jeszcze narzekasz jak jakieś małe dziecko.

"What doesn't kill you will make you stronger."

Bywalec
Opublikowano

To po co w ogóle zakładałeś ten temat ?, chcemy ci pomóc różnymi sposobami a ty jeszcze narzekasz jak jakieś małe dziecko.

Bo piszecie głupoty, wystarczy dobrze przeczytać to co napisałem żeby wiedzieć, że wasze wcześniejsze odpowiedzi są zbędne.

anyway temat do zamknięcia, szkoda czasu na specjalistów z mpc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...