Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reformy w szkolnictwie - obowiązkowa historia, brak profilowania klas w LO?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Absurdalny sposób.Nie ma żadnego sensu, żeby osoba, która nie idzie na techniczne studia uczyła się biologii, chemii i fizyki tak samo nie ma żadnego sensu, żeby osoba nie wybierająca się na studia humanistyczne uczyła się w pełnym zakresie historii czy WOS-u.Jeżeli zniknął profilowane klasy, to albo ludzie przez 4 lata będą dostawać wiedzę z każdego przedmiotu po trochu, czego skutkiem będzie bycie specjalistą od wszystkiego i od niczego, albo będą się uczyć każdego przedmiotu w pełnym zakresie i będą siedzieć w szkole od 7 do 17 i nigdy nie będą mogli się wyrobić z materiałem i będą musieli poświęcać setki godzin na przedmioty, które są im potrzebne jak piąte koło u wozu.

Opublikowano

Czemu oni szukają dziury w całym?

Najpierw problem bo nie pasuje im coś w gimnazjach na które nikt nigdy nie narzekał, teraz licea no proszę niech oni wezmą się za coś poważnego bo to jest śmiech na sali.

Opublikowano

Absurdalny sposób.Nie ma żadnego sensu, żeby osoba, która nie idzie na techniczne studia uczyła się biologii, chemii i fizyki tak samo nie ma żadnego sensu, żeby osoba nie wybierająca się na studia humanistyczne uczyła się w pełnym zakresie historii czy WOS-u.Jeżeli zniknął profilowane klasy, to albo ludzie przez 4 lata będą dostawać wiedzę z każdego przedmiotu po trochu, czego skutkiem będzie bycie specjalistą od wszystkiego i od niczego, albo będą się uczyć każdego przedmiotu w pełnym zakresie i będą siedzieć w szkole od 7 do 17 i nigdy nie będą mogli się wyrobić z materiałem i będą musieli poświęcać setki godzin na przedmioty, które są im potrzebne jak piąte koło u wozu.

Cała technika opiera się na fizyce ;p

Deus vult

Opublikowano

Jeśli chodzi o brak profilowania w LO, to nie mam pojęcia czym oni się tutaj kierują, totalny idiotyzm.

Co do większej ilości godzin historii to sprawa nie jest już taka prosta, według mnie najpierw powinni zabrać się za gimnazjum, w którym teraz ani słowa nie ma o II wojnie światowej, kończymy 3 klasę na I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...