Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa

_Benzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiem pytaniem na pytanie. Ile możesz wydać?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zerknij na Fractala Design Define R4 (wyciszona, bardzo porządna obudowa) lub Arc R2 Midi jeśli o fractale chodzi. Jest też bardzo dobry Phanteks Enthoo Pro i również wyciszony BQ Silent Base 600.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

@Velociraptorus czytalem na r/buildapc że ten zasilacz jest słabej jakości, nawet na stronie producenta opisują go jako "dobry wybór do podstawowych systemów i ich ewentualnej rozbudowy". Jednakże patrząc głębiej w necie, zdecydowana większość nie wspomina nic o jakichkolwiek problemach, więc albo pomyliłem nazwy, albo ludzie z reddita nie są aż tak godni zaufania ;<

Opublikowano

Corsair CX co prawda nie jest jakimś super ekstra wypasionym zasilaczem, ale to nadal dobry zasilacz. W hierarchii Corsaira jest to faktycznie dość niska półka, ale z zestawem bez problemu sobie poradzi.

Problem z ocenianiem/polecaniem zasilaczy u nas w porównaniu do zachodnich for sprowadza się do tego, że u nas wartość nabywcza pieniądza jest zupełnie inna. Oni mają Euro/Dolary, dlatego u nich powiedzą "a dorzucę sobie 30 Euro do tego zasilacza, co mi tam, to ledwo pół dnia roboty", a u nas zrobi się z tego 120 złotych (dla niektórych pewnie ze dwie dniówki...) i już nie jest tak łatwo. Dlatego też na zachodzie karty pokroju GTX 970 i wyżej często są ładowane w połączeniu z zasilaczami z certyfikatem Gold i wyżej, które u nas kosztują po 400 złotych, bo dla nich to nie jest problem. U nas GTX 970 często siedzi na zasilaczach, co nawet na certyfikat 80+ Bronze ledwo się łapią.

Opublikowano

Jak już kupiłeś ten zasilacz to nie zmieniaj. Nie ma potrzeby.

Ale z tą obudową do tak dobrego komputera to strzał w stopę. Powiem tylko tyle: Ten Aerocool - niecałe 6kg, Enthoo Pro/Define R4 - min 11kg. Wniosek wyciągniesz sam.

Opublikowano

Mieszkam w Irlandii, tutaj wszystko jest drogie po wliczeniu przesyłki (+-30euro).

Myślałem nad Phanteks Enthoo Pro lecz trochę nie na mój budżet na obecna chwilę  ._.

Jak już kupiłeś ten zasilacz to nie zmieniaj. Nie ma potrzeby.

Ale z tą obudową do tak dobrego komputera to strzał w stopę. Powiem tylko tyle: Ten Aerocool - niecałe 6kg, Enthoo Pro/Define R4 - min 11kg. Wniosek wyciągniesz sam.

Od kiedy waga mówi tak wiele o obudowie? Tak wiem.. Stal > Plastik. Cena też się różni Enthoo Pro 90 euro + przesyłka vs Aerocool VS-92 30euro na miejscu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...