Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka zdań dla przeciwników epalenia

b△ry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://facet.interia.pl/ciekawostki/news-4-wnioski-z-badan-o-e-papierosach,nId,1938266- wkońcu jakieś prawdziwe dane (przeprowadzone przez koncern tytoniowy, a jednak prawdziwe)

http://www.fakt.pl/Fakty-i-mity-o-e-papierosie-Urzadzenie-ktore-wyglada-jak-dlugopis-zyskuje-sobie-coraz-wiecej-zwolennikow-a-tradycyjny-papieros-odchodzi-w-zapomnienie,artykuly,194125,1.html- fakty i mity. Jest tam też o tym wypuszczanym dymku co tak "szkodzi"

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/koniec-z-e-papierosami-ministerstwo-zdrowia,117,0,1974901.html- przykład na to, że epapierosy są robione przez firmy niepodlegające koncernom. Poza tym nie ma na nich akcyz co "szkodzi" rządowi. Stąd wniosek, że wszystkie teksty na temat szkodliwości epapierosów są opłacane przez państwo i koncerny tytoniowe :)

banner.jpg

Opublikowano

Co ma wnieść ten temat? No ok są jakieś artykuły, ale zero jak dla mnie wiarygodności. Ale lepiej nie palić, ani tego, ani tego w ogóle nałóg to nałóg.(I tak wszyscy umrzemy. Jak już palić to tego elektryka chociaż nie wali od człowieka jak ze śmietnika)

Opublikowano

Ja tam jestem przeciwnikiem jednego i drugiego palenia. Mam swoje zdanie, nie lubię od nikogo czuć dymu, choć racja, ten z efajek ładniej pachnie. Mimo to ja palić nie będę, jednak nie będę też zabraniać tego innym, ani też przekonywać czy są lepsze czy gorsze. To każdego osobista decyzja, dopóki nie wpływa bezpośrednio na bliskich tej osoby.

W6iB9H1.png

Opublikowano

są modne we wszystkich gimbazach bo gimbus czuje się zajebiscie gdy zapali na lekcji

inne gimby czują respekt, a on w ich oczach dostaje +10 do zajebistosci

nie są szkodliwe? mniej czy więcej od zwykłego papierosa co to za różnica?

po co wciągać smakową pare wodną? bezsens

Opublikowano

Wszystko nas zabija, wszystko może uzależnić. Jeśli ktoś nie pali bo martwi się o zdrowie, jest żałosny. A jeszcze bardziej są żałośni ludzie dbający o dietę i prowadzący tzw. "zdrowy styl życia". Jednak śmierć nikogo nie ominie :3 Rozumiem ludzi którzy nie lubią. Rozumiem którzy lubią. Ja się zaliczam do grupy nielubiących nikotyny - kiedy palę to tylko cygara ewentualnie najdroższe papierosy raz na rok. Jednak gimbo palących dla szpanu czy tych co wymienilem wyżej - nie rozumię

e-papierosy nie pomagają rzucić nałogu, nie są dostępne w aptekach

przecież są, tyle że nie w polszy.

Austria - papierosy są uważane za urządzenia medyczne, a wkłady nikotynowe za produkty medyczne.

Malezja - e-papierosy są uważane za urządzenia medyczne, a wkłady nikotynowe za produkty medyczne. Mogą zostać legalnie nabyte na podstawie odpowiedniej recepty.

Nowa Zelandia - Ministerstwo Zdrowia ustaliło, że wkłady zawierające nikotynę, zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży, muszą uprzednio zostać zarejestrowane jako lek.

po co wciągać smakową pare wodną? bezsens

do takiego sposobu myślenia wszystko sprowadzić:

po co pić alkohol? bezsens

po co grać na komputerze? bezsens

po co jeść słodycze? bezsens

Opublikowano

Wapuję Tabaque od ponad roku, wcześniej paliłem normalne fajki  widzę po sobie że ma to sporo plusów, chociażby oszczędności 

Admin Cienia
Opublikowano

Fakt jest jednym z największych "brukowców", dlatego trudno szukać tam wiarygodnie udokumentowanych informacji, z serwisem interia również nie jest lepiej. Sam jestem palaczem, ale nikomu nie polecam tego nałogu, ponieważ bezskutecznie próbuje z nim zerwać (choćby ze wglądu na koszty i negatywne skutki uboczne). Co do "e-papierosów" to ich atutem jest mniejszy wpływ dymu na otoczenie, jednak znam wielu ludzi, których popchnęły one do palenia konwencjonalnych fajkek (chcieli spróbować jak to jest "na live"). Ogólnie każdy nałóg może nieść ze sobą negatywne skutki, więc nie warto wierzyć do końca takim dziennikarskim rewelacjom.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ogólnie każdy nałóg może nieść ze sobą negatywne skutki, więc nie warto wierzyć do końca takim dziennikarskim rewelacjom.

Hah, nie słyszałem o nałogu który miałby pozytywne skutki ^^ . No nie, niby lampka wytrawnego wina pita raz na ileś tam dni jest dobra na serce. Ale ogólnie o "zdrowym" nałogu nie słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...