Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkość internetu

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie mam podane, że prędkość pobierania wynosi ok 16mb/s a ściąga mi po ok 2-4mb/s dlaczego tak jest? Co mogę zrobić aby to przyśpieszyć? 

Opublikowano

Czyli internet od t-mobile to g****o i będę musiał zostać przy moim kablowym  :v

Nie, po prostu każdy dostawca prędkość w megabitach, nie w megabajtach, jeżeli jest to już kogoś wina to tylko i wyłącznie Twoja, bo dałeś się nabrać na marketing.

Opublikowano

W dodatku pewnie pisze Ci ze masz x mb neta a tak naprawde masz x mb neta ;) W orange daja przykladowo 10 mb a masz tak naprawde ze 2 :D

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

A skąd pobierasz? Bo przy pobieraniu też często masz prędkość w Mb, a nie MB.

Z takiego steama ssie na maxa, przy torrentach zależne jest to od seedów, a hostingi internetowe zazwyczaj mają ograniczenia.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

A skąd pobierasz? Bo przy pobieraniu też często masz prędkość w Mb, a nie MB.

Z takiego steama ssie na maxa, przy torrentach zależne jest to od seedów, a hostingi internetowe zazwyczaj mają ograniczenia.

Na jakim hostingu ty przy pobieraniu masz pokazane megabity zamiast megabitów?

Opublikowano

@veimiK

Na każdym, lol. Jak pobiera 2Mb, to mu przeglądarka pokaże 2Mb/s, ewentualnie w kb, a nie 0,25MB/s.

Źle napisałem poprzedni post. Tak czy siak, nie - Mb = megabit, MB = megabajt. Rozmiary plików i tak dalej określa się w megabajtach.

Opublikowano

Tak czytam te posty i śmieszkuje.

Masz podział wyznaczony na podstawie umowy, której warunki możesz zmienić po zakończeniu bieżącej.

Opublikowano

@veimiK

Zrozumiałem poprzedni. Rozmiary plików w MB, ale prędkość już zazwyczaj w kb/s. Chyba że przekroczy ten 1MB/s, co jest ciężkie na darmowych hostingach.

Btw: Starachowice, szanuję, szanuję.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

W dodatku pewnie pisze Ci ze masz x mb neta a tak naprawde masz x mb neta ;)

nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...