Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.PL Wetar warto czy nie ? Czytaj całe !

MineD akaMichal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Otóż mam pewien dylemat.

Ostatnio dostałem perm bana w lolu i nie chce mi się od nowa w to zaczynać,więc podjąłem decyzję,że powrócę po dwóch latach do polskiego metina.

I teraz mam dylemat gdzie grać,czy na wetarze czy na tortudze.(jakie są ilości graczy na tych serwerach tak btw ? )

Dylemat mam dlatego ponieważ na Wetarze mam woja 75 lvl ale bez eq tylko 3 krwawe perły,trochę potków i 6kk i buffa 45lvl.No jednak bądź co bądź coś na start bym miał teraz jest chyba event.Ale nie wiem czy jestem w stanie zarobić na eq dla 75 lvla ...

A dylemat między tortugą dlatego ze od niedawna gra tam mój kuzyn ma tam chyba 30 lvl no to niby we dwóch zawsze się lepiej grało,ale tam bym zaczynał kompletnie od zera a znając kuzyna po miesiącu mu się metin znudzi.

Chciałbym poznać Wasze opinie co powinienem zrobić i jak ewentualnie mogę na tym Wetarze zarabiać będąc w takiej sytuacji ?

Opublikowano

­Powiem Ci tak, ostatnimi czasy zarobić na PL'u jest bardzo łatwo. Mianowicie wzięli się za robotę i można ładnie zarobić na ich eventach. Lecz jak pisałeś wyżej na jednym serwerze masz EQ więc radziłbym Ci zagrać tam gdzie masz eq iż wiadomo że nie musisz się już tak męczyć jakbyś nie miał nic. Sam fakt jak pisałeś że kuzynowi i tak się znudzi i będziesz grał sam. Teraz dropią skarpety i karty, co jest dobrym zarobkiem iż za 'talię' kart możesz dostać 4kk (poprzez sprzedaż innym graczom). Na dodatek jak chcesz zaczynać to zaczynaj jak najszybciej póki u Mikołaja można nabyć grzaniec i pieczęć na 2h.

Moja opinia to zagranie na Wetar tym bardziej że masz buffka :)

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

mam woja 75 lvl ale bez eq

na jednym serwerze masz EQ

Chyba cos zle przeczytales, kolega nie ma EQ (procz 3 pereł), za to ma postac ;)

Ja na Twoim miejscu rowniez wybrałbym Wetar. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

polecam wrócic na wetar sam tam grałem i wiem ze mozna teraz szybko zarobic na skarpetkach a eq jest na prawde tanie.

Myślałem,że na tych skarpetkach zarobie tak jak 2/3 lata temu a teraz co się stało ? Do 9 lvla wydropiłem tylko 3 skarpetki kiedyś do 5 lvla miałeś już 5 a teraz to nie wiem co trzeba zrobić żeby zarobić grając od zera ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...