Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS - nie mogę zaktualizować portów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@__KizioRCK__

Miejmy nadzieje ze ma dobry humor

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Gdy chcę zaktualizować porty wyskakuje mi taki błąd http://screenshu.com/static/uploads/temporary/xm/du/47/wbugg4.jpg

Wiem co on oznacza, ale nie wiem jak to naprawić. Za pomoc oczywiście się odwdzięczę. Z góry dzięki  ;)

PS: system to FreeBSD 9.2 32 bit.

http://www.mpcforum.pl/topic/565207-aktualizacja-drzewa-portow-zainstalowanych-portow-systemu/

­

Opublikowano
ntpdate pl.pool.ntp.org

To powinno zadziałać :)

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Sprawdz czy masz aktualna date i godzine w systemie. Kiedys spotkalem sie z podobnym problemem jak data i godzina byla zle ustawiona w systemie

wpisz komende "date" i bedzie jasne czy godzina i data dobrze ustawiona

Jesli godzina i data zle jest ustawiona mozesz to zalatwić recznie wpisujac komende dla przykladu podam dzisiejsza date dla godziny 15:02

date 2015121315:02 albo date 201512131502 

Nie pamietam dokladnie także sobie sprawdz jednym albo 2 sposobem ktory zadziala

Opublikowano

Sprawdz czy masz aktualna date i godzine w systemie. Kiedys spotkalem sie z podobnym problemem jak data i godzina byla zle ustawiona w systemie

wpisz komende "date" i bedzie jasne czy godzina i data dobrze ustawiona

Jesli godzina i data zle jest ustawiona mozesz to zalatwić recznie wpisujac komende dla przykladu podam dzisiejsza date dla godziny 15:02

date 2015121315:02 albo date 201512131502 

Nie pamietam dokladnie także sobie sprawdz jednym albo 2 sposobem ktory zadziala

Rzeczywiście data była zła. Widziałem to nawet wcześniej, ale myślałem, że się zaktualizuje po instalacji portów.

Jednak nawet to nie pomogło. Nadal te same błędy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...