Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odzyskać skradzione konto?

Gość ManiekSpecjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo elo, dzisiaj zajebano mi konto. Nie wiem jak to się stało i nikt nie miał dostępu do tego konto. Sprawa wygląda tak że ktoś na nie wbił i zmienił email wraz z hasłem.

Dostałem tylko takie coś na maila, jak odzyskać to konto?
6c0o0t.jpg

Opublikowano

Pisz do supportu o tym że Ci ukradziono konto.

Będziesz musiał podać login bodajże, wcześniejszy mail którym zakładałeś konto i kod do którejś gry którą miałeś w bibliotece.

Opublikowano

@hjrhombre

jak klikam w ten j****y link to musze podać hasło, którego nie znam bo jest zmienione xD

to pisz do supportu, beda pytać o metody płatności, powiązane karty, kody psc, cd keye jeśli jakichś użyłeś, pierwszy email itp

Opublikowano

dobra napisałem coś takiego, starczy? I kiedy odpowiedzą? :D

4h8ph7.jpg

Opublikowano

To zależy od jakiej kwestii.

Mi w sprawie, że nie dodano hajsidła do konta 2 tygodnie.

Max. czekanie na odp to bodajże miesiąc.

Powinno starczyć.

Opublikowano

dobra to sobie troche poczekam...

btw jak on podjebał mi to konto? Nie wchodziłem w żadne linki keylogera też nie mam na kompie

Opublikowano

Steam niby taki bezpieczny, a w magiczny sposób giną konta. Nikt nie wie jak, dlaczego, a jednak tak się dzieje.. Ja nie miałem jeszcze takiej sytuacji, ale to nie jest normalne  :ninja:  Może jednak coś masz na kompie co nie zostało wykryte?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Może to jakaś znajoma osoba? Ja za łebka czyściłem znajomych. Ewentualnie jakiś trojan niewykryty.

Tylko że te konta kradzione są w 3/4 przez głupote ich właścicieli, w moim wypadku to czysta magia jak to się stało :D

Btw koles chyba nie wie że jak się wpisze w google "maniekspecjalny steam" to można mój profil znaleźć xD

Opublikowano

taki troche ref

Odpisali mi w taki sposób:

7fhtj8.jpg

W tym pierwszy linku znajduje się to:

y30wrn.jpg

Chcą jeszcze jakieś dowody czy co?

Opublikowano

Proszą o twój numer telefonu jeżeli użyłeś przy rejestracji oraz dowód przelania pieniędzy w postaci ssa/jakiegoś programu?

Jeżeli chodzi o PSC chyba nie będzie takiej możliwości bo musiałbyś najpierw przelać te pieniądze na konto MyPSC.

Opublikowano

Musisz dostarczyć dowody robiąc zdjęcie, ale skoro nie masz dostępu do konto to chyba się nie uda.

Jeżeli kupiłeś grę np. przez na płycie i aktywowałeś ją na tym koncie musisz podać numer aktywujący lub zrobić zdjęcie np. jeżeli kupiłeś coś na g2a powinieneś mieć coś w archiwum/transakcjach lub chociaż jakieś potwierdzenie zakupu na e-mailu.

Steam musi sprawdzić więcej informacji niż pierwszy e-mail i hasło bo ktoś mógł przy sprzedaży coś takiego podać drugiej osobie itd.

Opublikowano

@ninja12412

Mam pomysł jak to moge udowodnić:
Mogą napisać do osób które wyjebal ze znajomych a są moim znajomymi w realnym świecie.

Mogą do mnie zadzwonić.

Mogę podać skiny jakie miałem na koncie

Mogę powiedzieć w przybliżeniu ile w sumie doładowałem euro na steamie.

Coś z tego przejdzie?

Btw w miare możliwości zgłoście konto http://steamcommunity.com/id/1000Crazy

Tak coś:

nghls3.jpg

Opublikowano

Wystarczy napisać do supportu, podać kilka dowodów np. mail, pierwszy mail jaki się miało (ja akurat kiedyś zmieniałem i oni to wiedzą) i NAJWAŻNIEJSZE to podać kilka numerów (cd-key) gier jakie się ma na koncie, już wtedy na 100% oddadzą ci konto ;)

Opublikowano

Nie da się odzyskać skradzionego konta, przynajmniej tak to było w moim przypadku. Czekałem ponad 2 miesiące na odpowiedz na moje zgłoszenie, dałem ich kilka, bo po miesiącu pomyslałem, że może coś się zle wysłało.

Mimo, że podałem wszystkie dane plus miałem cd-key, to nie odzyskali mi konta ponieważ stwierdzili, że nie zostało skradzione. Najlepsze to to, że gość mi je ukradł w 5 minut i do dziś cieszy się grą.

Walić ten support grosza nie wydam.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Nie da się odzyskać skradzionego konta, przynajmniej tak to było w moim przypadku. Czekałem ponad 2 miesiące na odpowiedz na moje zgłoszenie, dałem ich kilka, bo po miesiącu pomyslałem, że może coś się zle wysłało.

Mimo, że podałem wszystkie dane plus miałem cd-key, to nie odzyskali mi konta ponieważ stwierdzili, że nie zostało skradzione. Najlepsze to to, że gość mi je ukradł w 5 minut i do dziś cieszy się grą.

Walić ten support grosza nie wydam.

Oczywiście że się da ;) wystarczą odpowiednie dowody że to twoje, dwa dni, max 2 tygodnie ! masz konto ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...