Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zacząć ? C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie od czego zacząć programowanie CHEATÓW w C++ (do cs:go), przerobiłem już kilka poradników, ale i tak nie wiem jak programować cheaty... Podalibyście może jakiś poradnik do cheatów cs go w c++, albo objaśnilibyście mi, co oznaczają niektóre linijki kodu? Jeśli wam się nie chce to podajcie tylko link do jakiegoś kursu (bardzo mi zależy by był to CS:GO, albo gra na podobnym silniku, gdzie kod nie różniłby się zbyt bardzo od cheata do cs go).

Opublikowano

Opiszę to w ten sposób:

Polska:

Poradnik do C++ (dobry) - szansa na znalezienie w polskim internecie = 1 do miliona

Poradnik do C++ do pisania cheatów ogólnie (dobry) - szansa na znalezienie w polskim internecie = 1 do miliarda

Poradnik do C++ do pisania cheatów do cs:go (nawet słaby) - szansa na znalezienie w polskim internecie = 1 do sryliarda

Jeśli chodzi nawet o poradniki po angielsku, to im więcej tych 'czynników', tym trudniej coś znaleźć.

jw19e8.png

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie od czego zacząć programowanie CHEATÓW w C++ (do cs:go), przerobiłem już kilka poradników, ale i tak nie wiem jak programować cheaty... Podalibyście może jakiś poradnik do cheatów cs go w c++, albo objaśnilibyście mi, co oznaczają niektóre linijki kodu? Jeśli wam się nie chce to podajcie tylko link do jakiegoś kursu (bardzo mi zależy by był to CS:GO, albo gra na podobnym silniku, gdzie kod nie różniłby się zbyt bardzo od cheata do cs go).

Na początku cały kurs cpp0x.pl

Potem biblioteka math + kijowe WinApi (głównie rejestry i pamięć).

pyhvh7E.png

Opublikowano

Kup sobie książkę i z niej naucz się C++, jako iż jesteś "zielony" to polecam Symfonia C++ Standard Wydanie 3b (dodruk 2015)

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Jeżeli skończyłeś już kurs C czy tam C++ i chcesz robić cheaty to polecam wziąć się za naukę WinAPI. Ogarnij sobie ich typedef'y, bo stosowane są wszędzie. Zapoznaj się z uchwytami do plików, procesów, mutexów itp, bo będzie Ci to potrzebne wiele razy. Do cheatów przyda się znajomość procesów, pojęcia pamięci wirtualnej, funkcji typu OpenProcess, ReadProcessMemory i WriteProcessMemory.

A, i jeszcze wskaźniki. Musisz być z nimi za pan brat. Bez nich nic nie zdziałasz: ani w cheatach, ani w WinAPI.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Z innej beczki, polecam kanał anglojęzycznego jutubera Derek Banas - facet w jednym video potrafi nauczyć całego języka, jedyny wymóg to znajomość wspomnianego angielskiego na poziomie dobrym bynajmniej.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSamzon

Brzmisz jak telezakupy Mango. Czy to co piszesz ma sens? Bynajmniej.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Polecam najpierw porządnie nauczyć się C++, wtedy powinieneś wiedzieć co robi każda linijka. :)

Kończy się właśnie teraz średniowiecze, bo odkryłeś Amerykę :D

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C%2B%2B/1&ved=0ahUKEwjYsZbByvrJAhUGiRoKHUahA0oQFggaMAA&usg=AFQjCNE1xDKp8IHO6HRZTfkn1QZW8qjZmw - Myślę, że ten kurs Ci pomoże. Również można zakupić książkę z nauką C++ :)

Opublikowano

@MrNawi26

od czego zacząć programowanie CHEATÓW w C++ (do cs:go),

Jak widać dla autora to nie jest takie oczywiste, gdyby było to nie zadawałby pytania, a gdyby znał go dostatecznie dobrze to wiedziałby od czego zacząć.

Jest XXI wiek, ludzie nadal nie potrafią podawać działających linków

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@MrNawi26

Jak widać dla autora to nie jest takie oczywiste, gdyby było to nie zadawałby pytania, a gdyby znał go dostatecznie dobrze to wiedziałby od czego zacząć.

Jest XXI wiek, ludzie nadal nie potrafią podawać działających linków

XXI wiek - era google.  Nic dziwnego, że google zmienia linki i dodaje do nich swoje: "www.google.com" + jakieś dziwne znaki "5743hdvnjcxljkdszuhcxij". Samemu można naprawić link. Widać przecież: cpp0x.pl

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSamzon

Brzmisz jak telezakupy Mango. Czy to co piszesz ma sens? Bynajmniej.

Fajnie, że nadinterpretujesz moją wypowiedź. Po prostu ująłem to "całe" w zły sposób - myślę, że podstawy podstaw będą lepszym pojęciem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodam, że oprócz samej znajomości języka zapoznaj się z różnymi strukturami takimi jak client-server, jak działają procesy, podpinanie procesu pod inny proces.

Jak widać nie chodzi tylko o znajomość samego języka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...