Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - co myślicie o uwierzytelnieniu Steam Mobile?

Tremo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo pomyślałem czemu, by o tym nie porozmawiać.

Jak dla mnie to kolejny zjebany ruch ze strony valve, bo co by było jak ktoś nie ma smartfona?

A może nie ma w ogóle telefonu?

Albo z innej beczki użytkownik nie boi się o skiny, bo myśli racjonalnie i musi czekać tydzień dodatkowy, bo steam token.

Powinno się wybierać czy się chce, aby steam zabezpieczył także konto przez telefon czy nie.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ja to zrobiłem wcześnie i nie mam teraz problemów. Nie trzeba milion razy wchodzic na emaila. Jednak te 3 dni czekania bez tego to hamstwo bo nie kazdego stać na androida

Opublikowano

Fajna sprawa nie trzeba się męczyć z tym emailem. Szybko przepisuje 5 liter i po sprawie. Szkoda tylko że nie ma aplikacji na Windows phone.

nfsw_CEZARS9.png
Opublikowano

Ja to zrobiłem wcześnie i nie mam teraz problemów. Nie trzeba milion razy wchodzic na emaila. Jednak te 3 dni czekania bez tego to hamstwo bo nie kazdego stać na androida

Także zabezpieczyłem, ale dopiero dzisiaj ;=;

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Jak dla mnie spoko, była wiadomość dużo wcześniej o tych banach więc zabezpieczyłem konto już dawno. Potwierdzanie na tel dla mnie wygodniejsze niż z emaila.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem dobra sprawa bo:
- kolejne zabezpieczenie przeciw idiotom którzy wchodzą w linki phishingowe, teraz chyba się nie da stracić w ten sposób itemów
- dla mnie wygodniej jest spojrzeć telefon który zawsze mam przy sobie niż wchodzić na maila
- wkońcu mogę się wygodnie logować na steam w gównotelefonie w  przeglądarce, bo jak zamknąłem przeglądarkę żeby wejść na gmaila to crashowała mi karta i przychodził nowy kod, a teraz mi przychodzi powiadomienie push z kodem

Jedynym minusem jest to, że mnie wylogowuje ze steama w przeglądarce i za każdym razem muszę podawać kod

Opublikowano

Ej bo ja nie wiem jak wrócić do metody mailowej, jak wyłaczyc te zjebane 3 dni ?

Mam windows phona to porzyczylem fona od siostry z androidem i przestawiłem sobie to na maila a nie na tele i teraz dalej mam te 3 dni ...

Nie da sie tradeowac

Opublikowano

Ej bo ja nie wiem jak wrócić do metody mailowej, jak wyłaczyc te zjebane 3 dni ?

Mam windows phona to porzyczylem fona od siostry z androidem i przestawiłem sobie to na maila a nie na tele i teraz dalej mam te 3 dni ...

Nie da sie tradeowac

Bo jak chyba z tego zrezygnujesz to będziesz miał 3 dni.

Musisz mieć uwierzytelnienie fonem non-stop

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Z jednej strony jest to dobre, bo Steam coś robi z tak zwanym hazardem skinami na stronach, jak wiadomo ponad połowa graczy cs'a używa do trade'owania sprzętu na którym aktualnie gra i nie będzie specjalnie wchodzić na telefon betować.

Z drugiej strony jest to zaś głupie, bo jesli chcesz przesłać kumplowi karte bo powiedzmy, że brakuje mu jednej do pakietu to musisz czekać 3 dni aż ona do niego dojdzie...

Opublikowano

No a jak windowsphona a tradeuje skinami i teraz nie moge to co ?

U mamy na telefonie to zrobilem z steam guardem na tokena i dalej jebane 3 dni ://///

Opublikowano

2/10

Przedtem miałem to to było w opór zbugowane, więc odinstalowałem. Z tym 3-dniowym czekaniem to przesadzili. Chciałem sobie wypłacić 25€ z lounge, żeby prezenty kupić i nie mogę, a teraz pewnie promocje będą i wszystkie skiny pójdą w dóóóół.

tenor.gif

Opublikowano

Jeśli już takie coś wprowadzą to powinni na wszystkie platformy a nie jebani idioci wypuszczają z pominieciem WP... Banda kretynów

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Jeśli już takie coś wprowadzą to powinni na wszystkie platformy a nie jebani idioci wypuszczają z pominieciem WP... Banda kretynów

"Jebani idioci" to kupuja telefony z Windows Phone xD I nie nazywaj ich banda kretynów tylko dlatego, ze maja codziennie 10k maili od jakichś dzieciaków że im nozyk ukradli i staraja sie chronić debili
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawa jest taka że co jakiś czas muszę zmienić token na mobilny bo nie mogę obstawiać na csgolounge.... Da się to jakoś ominąć ? aby nie zmieniać co chwila na mobilne ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...