Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Fejsbukowa grupa MPC

Remzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyy :) 

ostatnio tak sobie rozkminiałem nad stworzeniem grupy poświęconej znajdywaniu "na szybko" ludzi do gry (i nie tylko). Bez znaczenia jakiej - w poście byłoby wszystko wyjaśnione. Po czasie stwierdziłem że można by to połączyć jakoś z MPC, a mianowicie aby utworzyć (tak samo jak fanpage) oficjalną grupę forum, do której mogliby się dołączyć wszyscy, dzięki czemu po rozpowszechnieniu dołączałyby osoby nie tylko stąd.

To jest w sumie moje wstępne wyobrażenie, nie wiem czy w ogóle jesteście chętni na takie posunięcie. Jeśli to by się przyjęło to wtedy można by myśleć nad szczegółami.

Dodam że nie czytam na bieżąco sugestii, ale z tego co przejrzałem to nie było takiego czegoś. No chyba, że mi umknęło.

Pozdrawiam :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Ciekawa propozycja, lecz wątpie, że pojawi się racja bytu.

Osobiście bym nie skorzystał z takiej grupy, lecz inni może tak.

W samych statusach o szukaniu ekipy nie ma zbytnio dużego zainteresowania (mowa o randomowych userach).

Na nie.

Opublikowano

Statusy nie są od tego. Powiadomienia na fb robią swoje, a nie dotyczyło by to tylko jeden gry. Co jak co, ale większe grupy mają popyt i całe ich działanie całkiem dobrze się sprawuje. Dlaczego by nie spróbować? Nic nie kosztuje, nikomu nie zaszkodzi, a może się uda.. Whatever, zapraszam do wypowiedzi :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Status jest od wskazania swojej obecnej myśli, więc owszem, statusy są od tego (nie łamiące regulamin).

Sama koncepcja w sobie nie jest zła, lecz wg. mnie taka sugestia jeżeli zostanie spełniona to na 100% po czasie zacznie się sypać.

Już ostatnie działania fanpage MPC, miały swoje odbicie w statusach, tematach gdzie wskazywano "kradzieże" tych ciekawostek.

Opublikowano

Trzeba jednak rozróżnić fanpage, gdzie wstawiają posty tylko osoby do tego wyznaczone, od grupy, w której - jak na forum - każdy może wstawić swojego posta i administracja forum nie ma tutaj prawie żadnego wpływu. Wiadomo, wyznaczeni admini grupy pilnowaliby porządku ( handel, łamanie ewentualnego wzoru etc.), ale i tutaj ich rola by się kończyła. W grupach to użytkownicy tworzą całą społeczność.

A co do statusów to tak jak wspomniałeś są one "wykazywania obecnych myśli", ale tam może być wszystko. Komu by się chciało przeglądać co chwilę statusy w poszukiwaniu ludzi do gry? Myślę że miejsce do tego przeznaczone cieszyłoby się jakimś zainteresowaniem. Zgromadziłoby ludzi chcących tego samego :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

To był czysto teoretyczny przykład.

Co do grup, każda ma swoich zarządców (Administratorów), tak jak w przypadku fanpage.

Wg. mnie do takiej grupy wpadnie dużo trolli, gdzie takich tu nie brakuje i wszystko się wysypie.

Opublikowano

Bardzo proste rozwiązanie - trolle byłyby banowane. Na pewno są ludzie którzy chcieliby korzystać z grupy w sposób należyty.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Moim zdaniem nie wypali, takie mam przeczucie które zazwyczaj mnie nie zawodzi.

Na nie.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Tego typu grupy mają swoje plusy i minusy. Głównym minusem jest pilnowanie tego wszystkiego, bo będzie mega spam bzdurami, kłótnie i masa wyzwisk, bo w innych grupach również tak jest.

​Nie wiem czy warto więc, aby taka grupa była. Osobiście nie czuję potrzeby być tam, gdyż jestem już w grupach, gdzie mogę znaleźć kogoś do gry.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zabije to część dyskusji na forum. Wystarczy zerknąć do pogaduszek - chcielibyście ciągłe powiadomienia o tego typu sprawach?

Nie.

Opublikowano

Nie wypali taka grupa, pewnie będzie tam więcej reklam niż postów na temat. Jestem na nie.

Opublikowano

Jestem w wielu grupach czy to lol czy cs gdzie poszukuje się osób do gry. Tak czy inaczej trolle są, masa refflinków a nie nadążysz z banowaniem tego. Nie.

Opublikowano

Nie mam fejsbuka wiec nie. Zamiast tego fajnie by było wrócic do tego jak to sie kiedyś robiło grupy na forum. Chyba @1373230489-U611928.pngPanty załozył temat.

Opublikowano

Grupa na facebooku dla kilku tysięcy osób i to jeszcze "takich z MPC". Nie. 

Nie widzę sensu jej istnienia. 

igNMhIy.png

Opublikowano

Szukanie ludzi do gry, a skończy się wstawianiem memów o papieżu.

Nie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W takim celu istnieje chociażby lekko zaniedbana grupa na Steam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...