Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W pełni zekranizowany tytuł

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam anime o prawie dowolnych gatunku za wyjątkiem typowego romansu, albo ecchi/hentai (tak więc mad spierdalaj :P ), które jest w całości zekranizowane/zadaptowane , bo już mnie narząd płciowy męski strzela jak mam oglądać anime, a później się okazuje, że najważniejsze muszę i tak doczytać w mandze/novelce. Historię oryginalne nie mające podłoża (jak np. Death Parade) też mile widziane.

MaL - http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01?status=2&

Dzięki z góry za odpowiedzi!

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Polecam steins;gate. Świetna fabuła, dobrze wykreowane postaci, mimo, że nie jest to komedia są zabawne sceny z ich udziałem. Jest to thriller, sci-fi. Wciągające anime, zwłaszcza potem, kiedy jest masa plot twistów. Niektórych na początku nudzi, ale nie znam osoby, która by to obejrzała do końca i tego żałowała. Ja temu dałem 10/10

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRoyal3

Dzięki, ale jakoś co SG nie mogę się przekonać. Może kiedyś, ale dzięki za propozycję.

Śmiało, sg to nie jest g****o dla gimbusów, to normalne anime z porządną fabułą.

Mogę Ci jeszcze polecic Code geass, bo widzę, że wysoko oceniłes Death Note, a to anime pod pewnymi względami są podobne (choć kreska jest zupełnie inna ). Code geass jest równie dobry co Death note, przynajmniej w moim mniemaniu. Według niektorych ciut gorszy, według niektórych lepszy. Jest to w sumie inne anime mimo wielu podobieństw, a nie jakaś podróbka jak może Ci się wydawać.

Również polecam to co KlauS, czyli Monster. Ambitne anime, które może być polecane nawet, że tak powiem wrogom anime. Nie jest to takie typowe anime, to po prostu zekranizowanie dzieła geniusza, który wykreował, konkretną, złozoną fabularnie historię. Jest to poważne anime, nie ma takich typowych wad niektórych japońskich produkcji. Co do gatunków to: Seinen, Thriller, Psychologiczne, kryminał. Jak najbardziej polecam. Niektorych nudzi, ale fakt, faktem fabuła w tym anime jest bardzo mocno rozbudowana, postacie (np. Johan, czyli antagonista) są po prostu z*******e. Raczej każdy kto to anime obejrzał to doceni. Nudzić może momentami, generalnie jest to wciągająca bajka, moim zdaniem.

Opublikowano

@Pitbull !

Ja z całego serca mogę polecić serię o FAFNERach. - Soukyuu no Fafner

Jeżeli byłbyś zainteresowany to mogę skrobnąć coś dłuższego niż 2,3 zdania.

Łap kolejność oglądania względem "timeline":

1. Right of Left
  2. TV series
  3. Heaven and Earth
  4. Exodus

Śmiało, sg to nie jest g****o dla gimbusów, to normalne anime z porządną fabułą.

Ale weź pod uwagę, że w pewnym momencie trochę się pogubili. Nie zmienia to jednak faktu, że dobrze to ogląda się.

BTW.

welcome_home_soldier_sticker-r48989a3f43

Opublikowano

Ale weź pod uwagę, że w pewnym momencie trochę się pogubili. Nie zmienia to jednak faktu, że dobrze to ogląda się.

BTW.

welcome_home_soldier_sticker-r48989a3f43

Absolutnie się z tym nie zgadzam, więc pewnie to zalezy od osoby jak to odbierze, dlatego warto samemu sprawdzić to anime. Na pewno nie jest przeciętne, a to już wystarczy, by je obejrzeć.
Opublikowano

Szukam anime o prawie dowolnych gatunku za wyjątkiem typowego romansu, albo ecchi/hentai (tak więc mad spierdalaj :P ), które jest w całości zekranizowane/zadaptowane ,

Oczywiście Mirai Nikki. Świetne anime od początku do końca. Jednak nie oglądaj jak nie lubisz dziewczyn yandere.

Dzięki, ale jakoś co SG nie mogę się przekonać. Może kiedyś, ale dzięki za propozycję.

A do czego się tam przekonywać? To doskonała w kontekście ogólnym seria TV i jeszcze film kinowy.

generalnie jest to wciągająca bajka, moim zdaniem.

Jeśli byłoby bajką to automatycznie byłoby gniotem. Jeśli jest lepsze to na pewno nie jest bajką.
Opublikowano

Oczywiście Mirai Nikki. Świetne anime od początku do końca. Jednak nie oglądaj jak nie lubisz dziewczyn yandere.

A do czego się tam przekonywać? To doskonała w kontekście ogólnym seria TV i jeszcze film kinowy.

Jeśli byłoby bajką to automatycznie byłoby gniotem. Jeśli jest lepsze to na pewno nie jest bajką.

Nie wiesz chyba czym jest ironia
Opublikowano

Monster fajne, troszeczkę starsze i chyba wszystko zostało zekranizowane.

Zankyou no Terror też fajne. 

Zankyou no Terror to kompletny sztos moim zdaniem, 12 odcinków i z*********e przedstawiona fabuła  0 przedłużania i świetne postacie.  Od siebie dodam Barakamon, bardzo fajne lużne anime.

Opublikowano

Tak więc:

@KlauS.

- Zankyou no Terror - właśnie obejrzałem, bardzo fajny tytuł, wielkie dzięki, że poleciłeś!

- Monster - ciutek za długi, aktualnie nie mam zbytnio ochoty na tak długą serię. 

@Eftar

Mógłbyś coś więcej nt. tej produkcji napisać? Bo jednak mecha to nie jest coś w czym się lubuje, ale gatunek mnie już nie raz zaskoczył pomimo mojej niechęci

@indywidualistaA

Mam odcinki na dysku, ale jakoś tak nie mogę się za nie zabrać.

@Labqin

Dzięki, ale prosiłem o skończone serie, a z tego co widzę to manga Barakamon nadal wychodzi.

Opublikowano
Hellsing:Ultimate może, bo widzę, że nie oglądałeś ;d Nie czytałem mangi, no ale konkret się skończyło, więc chyba zrobione do końca xD

Shinsekai Yori polecone przez indywidualistę polecam tak samo, genialne anime. Dziwne uczucie pozostawiło na końcu, zresztą szkoda gadać ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

Wiesz co? Własnie oglądam Hellsing'a. 3 odcinek aktualnie :D

No i git panie Pitbull :P 

Wypowiem się do Shinsekai yori:

Ludzie coś tam jęczeli (mieli ból dupy) o homoseksualizm (w sumie jest go tyle ile kot napłakał)... Więc jak coś, to polecam parę pierwszych chapterów mangi :makka:

gfgdf

Opublikowano

Pan jeszcze Shinsekai Yori nie oglądał, to niech się pan bierze do roboty. Jest to 2. pozycja w topce najlepszych animców(dla mnie), jakie widziałem. Genialna fabuła, z*******e plot twisty, krew, lekko psychiczne, zaskakujące, z*******y dramat, horror... Genialne.

Opublikowano

No już mnie tak nie bijcie :/  Po prostu czasami nie mogę się do czegoś przekonać lub za coś zabrać pomimo tego, że mi wiele osób to poleca i tak właśnie mam m. in. z

- Shinsekai Yori

- Guilty Crown

- Steins Gate

- Code Geass

Opublikowano

Madman ma racje. Ja też czasami nie chce obejrzeć jakiegoś anime, mam uprzedzenia mimo tego, ze tak na prawde nie wiem co mnie czeka, ale potem oglądam i zaluje, ze tego nie zrobilem wczesniej. Nie mówie, ze na 100% Ci się spodobają, bo tego nikt nie wie, ale kilka odcinkow obejrzyc mozna, chociazby zeby sprawdzic, czy te uprzedzenia się potwierdziły.

Opublikowano

Jakbym zaczął oglądać to bym i nie prosił o jakieś tytuły, prawda? Z racji iż nie mogę się do nich zachęcić to szukam jakiś alternatyw, proste.

Opublikowano

Busou Renkin, w pełni zekranizowane, sporo walk, jakiś taki romans a nie romans (pół na pół xD). Dobra produkcja.

Zetsuen no Tempest, od połowy przynudza, zjebany koniec, ale nie jest złe.

Opublikowano

Busou Renkin, w pełni zekranizowane, sporo walk, jakiś taki romans a nie romans (pół na pół xD). Dobra produkcja.

Zetsuen no Tempest, od połowy przynudza, zjebany koniec, ale nie jest złe.

Zetsuen faktycznie nie jest złe, ale Busou Renkin?

Meh, taki sobie shounen gdzie MC nigdy nie przegrywa.

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...