Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam,

Traduje już parę miesięcy jak nie dłużej więc pragnę podzielić się z wami moimi tajnikami "TRADOWANIA"

A więc to co potrzebujesz:

-czas

-cierpliwość

-logiczne myślenie

Jak już będziesz miał spełnione te 3 punkty to sprawdź swój stan ekwipunku, mianowicie ile masz ($, €, itp.) i w jakich ilościach to masz.

Tu są dwie drogi:

1. Upgradujesz (np. 4:1)

2. Downgradujesz (1:2/3)

Teraz wielu z was powie "po co ci downgrade" a więc odpowiedź jest prosta: przy downgrade dostajesz ovepay.

Wracając do punktu "1" starasz się zamienić te przykładowe 4 skiny na jeden o wartości równej lub większej od twojego "majątku"

Gdy przebrniesz już do "większych" sum 25-40€ możesz myśleć o skinach patternowych.

Opiszę to w skrócie, szukamy np. AWP asiimov BS z "czystym" patternem, za którego zgarniamy większą sumę.

Nie będę mówił co i jak w patternach bo to nie jest poradnik od tego.

Kolejnym punktem jest "pierwsza kosa" pewnie większość z was czyta to w pogoni za pierwszym scyzorykiem.

Na pierwszą kosę na pewno nie bierz safari meshów / flipów.

Wyjaśniam dlaczego:

- Ludzie jak skupują kosy do betów nie patrzą na wygląd oraz nie chcą dać ci "zarobić"

- A reszta po prostu nie lubi tego typu kos.

Ostatnia część to upgrade kosy:

Wracamy jak do punktów z początku poradniku:

1. Downgradujemy kosę na skiny o większej wartości

2. Zamieniamy skiny za lepsze skiny / kosę.

A WIĘC TO KONIEC W RAZIE PYTAŃ PROSZĘ PISAC POD SPODEM

Zapamiętaj: Nie idź nikomu na rękę, niech tobie ustępują

INFO: Ja jestem właścicielem tego poradnika, wszystkie porady wykorzystywałem aby osiągnąć to co mam. Poniżej daję screena tego co udało mi się "challangować" od 10€

post-1459062-0-60318900-1449783121.png

Opublikowano

Gdy przebrniesz już do "większych" sum 25-40€ możesz myśleć o skinach patternowych.

Opiszę to w skrócie, szukamy np. AWP asiimov BS z "czystym" patternem, za którego zgarniamy większą sumę.

Nie będę mówił co i jak w patternach bo to nie jest poradnik od tego.

Pozderka jakm yslisz ze wyciagniesz wiecej za czysdtego asiimova bs xD

8kHod.png

Nowicjusz
Opublikowano

Poradnik był pisany na moim przykładzie. Nie mówię jak jest "na te czasy" tylko jak ja to robiłem (nadal jest to aktualne lecz trzeba obserwować rynek co jest na topie). Przeszedłem na ten "wyższy poziom" czyli zacząłem patrzeć na patterny. A co do tego, że życzysz mi powodzenia to dziękuje bo z m4 i awp asiimov (bs) wartych wtedy 40€+ zamieniłem za kosę wartą około 55-60€ ponieważ gość chciał mieć "ładny skin".

Wracając do profitowania to powiem tyle nie zgarniesz wielkiej sumki za pattern, lecz zawsze coś dodatkowego.

Nowicjusz
Opublikowano

1 .INFO: Ja jestem właścicielem tego poradnika, wszystkie porady wykorzystywałem aby osiągnąć to co mam. Poniżej daję screena tego co udało mi się "challangować" od 10€

2.  "poradnik dla srednio zaawansowanych"

3. Przez moj ekwipunek przeszło ponad 2000€ ;) a ta kosa to jak pisalem wyzej "challange" z 10€ 

Opublikowano

Na 200+ euro łatwiej zarobić, moje trade'y wyglądają tak aktualnie:

Mam Karambit | Rust Coat WW i piszę że chcę downgrade, koleś zaoferował mi 2 kosy równowarte temu karambitowi, a ja z jego inv dodałem jeszcze ak vulcan ft i koleś akceptował, później ak vulcana odłożyłem sobie na bok i te 2 kosy z powrotem wymieniłem na kosę Karambit Ultraviolet FT z niezłym lookiem, która jest więcej warta niż ten mój pierwszy karambit, co oznacza.. że zarobiłem ok 30 euro w godzinkę.. Screen:

http://scr.hu/123/jnajp

na dole pierwsza wymiana a na górze ostatnia :P

Z koski wartej 180 euro zrobiłem 225 euro (wg marketu steam)

graphic.png

Opublikowano

Można też się tradować 1:1 tak jak większość moich tradów. Z guta noc ft 45€ zrobiłem shadow daggersy slaughter diament i anioł ok. 170-180€

graphic.png

Nowicjusz
Opublikowano

Można też się tradować 1:1 tak jak większość moich tradów. Z guta noc ft 45€ zrobiłem shadow daggersy slaughter diament i anioł ok. 170-180€

Jasne, że możesz ale to trwa znacznie dłużej ;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...