Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem aka pomóżcie mi bo zabije siebie albo kogoś.

Atai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam neostradę do 10mb/s i bardzo duży problem. Mianowicie chodzi o to, że ping na pierwszy rzut oka niby super spoko ale... no właśnie jest ale...

Mając 75 lub 85 pingu mam lagi typu "Nic się nie dzieje, nikogo nie widać." a następnie przechodzimy do etapu drugiego "Nie żyjesz" tudzież "Prawie nie żyjesz", a w ciągu 1s widzę mase skillshotów lub też innych rzeczy które zostały użyte podczas trwania laga. 

Opublikowano

Witam, mam neostradę do 10mb/s i bardzo duży problem. Mianowicie chodzi o to, że ping na pierwszy rzut oka niby super spoko ale... no właśnie jest ale...

Mając 75 lub 85 pingu mam lagi typu "Nic się nie dzieje, nikogo nie widać." a następnie przechodzimy do etapu drugiego "Nie żyjesz" tudzież "Prawie nie żyjesz", a w ciągu 1s widzę mase skillshotów lub też innych rzeczy które zostały użyte podczas trwania laga. 

Ja to samo neostrada olewa klientów.

Opublikowano

Ja to samo neostrada olewa klientów.

Tak zastanawiam się czy nie zadać sobie takiego trudu i nie przejechać się do najbliższego salonu i ich opierdolić :3

Opublikowano

Jak masz freezy i ping 10-20ms większy od normalnego to WTFast.

1. konto za darmo robisz,
  2. pobierasz program,
  3. logujesz się,
  4. wybierasz grę,
  5. wybierasz "auto select",
  6. zatwierdzasz,
  7. po 10-20 sec odpali Ci się klient LoL-a,
  8. grasz bez freezów.

Jedyny minus - czasami mają przerwę i bdz musiał wybrać sobie serwer ręcznie, co nie jest dobrym pomysłem, bo możesz mieć błędy przy ładowaniu SR (z połączeniem).

Opublikowano

Opierdol osoby odpowiedzialne za twojego neta, ogarnij cos na kompa żeby poprawić  neta i tyle. Pamiętaj że serwery riotu to gówno więc po części to też ich wina.

Opublikowano

2. pobierasz program,
  3. logujesz się,
  4. wybierasz grę,
  6. zatwierdzasz,
  8. grasz bez freezów.

Jedyny minus - czasami mają przerwę i bdz musiał wybrać sobie serwer ręcznie, co nie jest dobrym pomysłem, bo możesz mieć błędy przy ładowaniu SR (z połączeniem).

Nie nazwałbym go większym o 10-20. Kiedyś za czasów neostrady 2mb grałem na pingu 300 na pbe i grało się lepiej. 

Opublikowano

Nie nazwałbym go większym o 10-20. Kiedyś za czasów neostrady 2mb grałem na pingu 300 na pbe i grało się lepiej. 

No to nie masz problemów z pingiem, lecz freeze-ami, pobierz ten programik i napisz, czy pomgół. Jak bdz miał problem to pisz, pomogę. Tylko nie PW, wolę tutaj, bo trzeba posty do MT nabic. xD

Opublikowano

2. pobierasz program,
  3. logujesz się,
  4. wybierasz grę,
  6. zatwierdzasz,
  8. grasz bez freezów.

Potwierdzam, dziala, jak sciagnalem tak grywam spokojnie :)

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/1488968-wtfast-zmniejszenie-pingu-w-league-of-legends/

To pierwsze, tutaj masz krok po kroku przedstawione jak obsługiwać WTFast.

Ogólnie, to wina leży po twojej stronie (a raczej dostawcy internetu) lub po prostu Riot znowu ma jakieś problemy. Jeżeli w/w program nie pomoże, to polecam zadzwonić do założyciela internetu.

Opublikowano

Zadzwoń do neostrady i przedstaw im sytuację jak to wygląda i spytaj się czy jest możliwość wyeliminowania tego.

Zadzwonić...do neostrady...dogadać się...z nimi... Ktoś ma dobry humor widzę xD

Jeśli mnie pamięć nie myli to mają w umowie, że mogą nastąpić różne problemy i nic raczej z tym nie zrobią bo jakby mieli to zrobiliby to już 2 lata temu kiedy problem zacząć występować. Nie u mnie lecz u większości ludzi posiadających jak się teraz okazuje, ten syf ;)

Ja też tak miałem od 3 dni i wystarczyło zresetować router aby naprawiły się błędy.

Chyba u Ciebie :D U mnie to uja daje :)

Instaluje WTFast, zobaczymy jak bardzo pomoże ;)

Opublikowano

Zadzwonić...do neostrady...dogadać się...z nimi... Ktoś ma dobry humor widzę xD

Jeśli mnie pamięć nie myli to mają w umowie, że mogą nastąpić różne problemy i nic raczej z tym nie zrobią bo jakby mieli to zrobiliby to już 2 lata temu kiedy problem zacząć występować. Nie u mnie lecz u większości ludzi posiadających jak się teraz okazuje, ten syf ;)

Chyba u Ciebie :D U mnie to uja daje :)

Instaluje WTFast, zobaczymy jak bardzo pomoże ;)

Jeżeli WTFast nie pomoże to wejdź na YT -> League of Legends - Poland -> przesłane filmy i tam masz filmiki (z) supportu pomagające poradzić sobie z połączeniem.

Opublikowano

Jeżeli WTFast nie pomoże to wejdź na YT -> League of Legends - Poland -> przesłane filmy i tam masz filmiki (z) supportu pomagające poradzić sobie z połączeniem.

W LoLu pomógł. W CSie pingi na serwerach volvo jak były tak są c*****e, ale plusiki się wam należą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...