Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja do win 10

Noresta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zrobić zwykłego formata ale wpadłem na pomysł żeby sprawdzić sobie ten Windows 10. Opłaca się przechodzić na 10 czy zostać przy 7? Potrzebuje takich samych parametrów co win 7? Który lepszy i dlaczego?

Opublikowano

Następny co nie czyta tematów, kilka identycznych  w dziale już jest. 

Czasem warto , czasem nie warto, czasem trzeba a czasem też i nie trzeba. Do wyboru do koloru, co zrobisz twój problem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Następny co nie czyta tematów, kilka identycznych  w dziale już jest. 

Czasem warto , czasem nie warto, czasem trzeba a czasem też i nie trzeba. Do wyboru do koloru, co zrobisz twój problem.

Owszem czytałem ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania. Zadałem konkretne pytania a twoja odpowiedź nie odpowiada na żadne z nich.

Opublikowano

"zero plusow, przegladarke poprawili, a po co mi przegladarka od microsofta?
nie ma gier na direct x12, dalej obrzydliwe kafelki w tle, na komorce mam adroida nie windowsa wiec mobilnosc nic nie daje mi, itd itd.
Za to inwigilacja pelna, nei ma powdou obecnie by ryzykowac windows 10. Mimo nachalnej reklamy jaki to on super.
Prawda sam nie porownalem ale z artykulow co czytalem nie brzmi to zachecajaco."

"Kur** Dokładnie Kocham tych ludzi co myślą jak ja!! nie ma lepszego windowsa niż 7 wielkie 7 ! 8.1 i 8 też wymiata ale 7 nie ma równych. nie dawno 10 instalowałem uważajcie kochane ziomki!! windows 10 nie wspiera częściowo Nvidi i nawet w mario nie pogracie"

Nie Polecam

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Owszem czytałem ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania. Zadałem konkretne pytania a twoja odpowiedź nie odpowiada na żadne z nich.

Opłaca się przejść. Win 10 trochę bardziej obciąża sprzęt, ale jeśli wiesz że "masz zapas mocy" możesz spokojnie zaktualizować. Jeśli sprzęt masz słabszy i boisz się o wydajność w grach - sprawdź, po aktualizacji , jeśli zrobisz to poprzez ikonkę aktualizacji która ci się pewnie świeci , czyli nałożenie na winde 7, możesz później bez problemu cofnąć i wrócić do win 7. 

Win 10 jest już coraz bardziej poprawiane i zaczyna być naprawdę dobrym systemem. Może tylko wkurzać że czasami na siłę pcha niechciane aktualizacje, ale można to bez problemu wyłączyć, a i to ma nie być problemem. Za niedługo, coś mi się zdaje MS całkiem skończy ze wsparciem dla 7mki . 

Co do wsparcia - problemy ze wsparciem jak ktoś głupio napisał są już rozwiązane dawno, i nie ma już problemów, czy to Nvidia, czy AMD. Jeśli masz PCta - zero problemów. Uważać tylko trzeba z lapkami i sprawdzić na stronach producentów czy już jest dostępne wsparcie i zgodność. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Opłaca się przejść. Win 10 trochę bardziej obciąża sprzęt, ale jeśli wiesz że "masz zapas mocy" możesz spokojnie zaktualizować. Jeśli sprzęt masz słabszy i boisz się o wydajność w grach - sprawdź, po aktualizacji , jeśli zrobisz to poprzez ikonkę aktualizacji która ci się pewnie świeci , czyli nałożenie na winde 7, możesz później bez problemu cofnąć i wrócić do win 7. 

Win 10 jest już coraz bardziej poprawiane i zaczyna być naprawdę dobrym systemem. Może tylko wkurzać że czasami na siłę pcha niechciane aktualizacje, ale można to bez problemu wyłączyć, a i to ma nie być problemem. Za niedługo, coś mi się zdaje MS całkiem skończy ze wsparciem dla 7mki . 

Co do wsparcia - problemy ze wsparciem jak ktoś głupio napisał są już rozwiązane dawno, i nie ma już problemów, czy to Nvidia, czy AMD. Jeśli masz PCta - zero problemów. Uważać tylko trzeba z lapkami i sprawdzić na stronach producentów czy już jest dostępne wsparcie i zgodność.

To jeżeli mam słabszy sprzęt to nie ma co przechodzić na win 10? Chcę jak najbardziej odciążyć komputer.

Opublikowano

To jeżeli mam słabszy sprzęt to nie ma co przechodzić na win 10? Chcę jak najbardziej odciążyć komputer.

Słuchaj, zainstalowałem win 10 na lapku mojej baby, i3, 6 gb ramu, grafika intel hd. Na win 7, lol działał bez problemu na dość wysokich ustawieniach. Po przejściu na win 10 nie da się grać. System sam w sobie działa fajnie, nawet momentami wydaje mi się ze szybciej niż 7mka, ale jeśli chodzi o granie widać znaczny spadek wydajności. 

Na Pc, z i7, gtx980 nie widzę żadnej różnicy ale to inna klasa sprzętu, samo w sobie mówi. Tu nie ma problemu żadnego. 

Porównaj lakpa którego podałem z twoim sprzętem i zobaczysz sam czy będziesz odczuwał słabsze fpsy i na ile ci to przeszkodzi. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

system działa sprawnie, w przypadku 64 bitowej wersji skok wydajności, mniejsza zasobożerność w stosunku do Windows 7, ładniejszy i bardziej konfigurowalny

wszystko co uruchomiłem na Windows 7 tak samo uruchamiam na Windows 10

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W przypadku aktualizacji z Win7 do Win10 na partycji systemowej powstaje folder z plikami poprzedniego systemu (Zaczyna się od 20GB, osobiście miałem 60GB). Dlatego to najprawdopodobniej spowalnia system. Na moim słabym lapku nie widziałem żadnej różnicy między win7, a win10 ;)

Opublikowano

Windows 7 do tej pory jest najstabilniejszym systemem.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...