Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netflix Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Netflix dostępny w naszym, pięknym kraju. Myślicie, że do tego dojdzie? Tak długo jest to wszystko zapowiadane, że zastanawiam się czy za jakiś czas zwyczajnie nie zdejmą geoblokady i tyle, a oficjalna polska wersja "Netflix" nigdy nie powstanie.

Jakie macie zdanie, interesuje Was to w ogóle? :P Osoby, które lubią seriale pewnie znają temat.

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Jeśli to wszystko wyjdzie i sie uda to bede w cholere zadowolon i wrecz nie moge sie doczekac na ten przypał jak wszelkie gimby i inne tego typu scierwa zaczna srac na lewo i prawo "netflix and chill?"  haha ale bedzie beka

Opublikowano

Przecież teraz wszystko się ogląda albo w kinach albo na PC (nie koniecznie piraty, chociaż to w większości :D)

To jakby strzelić sobie w stope. Kto w tych czasach używa DVD? Ja nawet przy PC nie używam napędu, a co dopiero jakiś odtwarzacz DVD itp. Rozumiem, ludzie mają jeszcze takie cuda ale jest ich mała ilość i nie przynosiło by to raczej zysków ;)

Poza tym po co? Skoro są już "osiedlowe" wypożyczalnie często, a jeśli już nie to jak wyżej napisałem, ludzie pobierają z internetu bo przecież po co wwydawać na coś pieniądze skoro można mieć za darmo?)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

wy tak poważnie? albo ja czegoś nie kumam :D przecież wszystko się ogląda online + gwarancja jakości.

Opublikowano

W USA kosztuje to 8 dolców za miesiąc, ciekawe po ile u nas by to było? Ale jakby to przeliczyć po kursie dolara to wyjdzie ~32zł.

Oczywiście że bym to wykupił.

Aktualnie oglądam seriale na ipla i tvnplayer (z nudów) i też płacę a nic ciekawego nie ma.

Opublikowano

Otóż to. Wydaje mi się, że po przeliczeniu wyjdzie niewiele drożej (zdziwiłbym się gdyby było taniej :D), a warto bo znam ludzi, którzy na co dzień z tego korzystają i ja nie raz miałem okazje, super sprawa.

Opublikowano

Mi się wydaje, że Netflix Polska można między bajki włożyć. Polska byłaby niszowym rynkiem + Netflix musiałby dostować ofertę na rynek polski i dogadać się z lokalnymi usługodawcami,

co raczej jest wątpliwe.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Amerykanie mają Netflixa, a my mamy cda

Netflix jest o wiele bardziej rozbudowane. Mają bibliotekę m.in. seriali dostępnych na wyłączność (mięli/mają nawet produkować nowy program z Jeremy'em Clarksonem). Porównałbym to raczej do Ipli, aniżeli do cda, które nie ma nic wspólnego z profesjonalną dystrybucją filmów online

Co do blokady regionalnej, nawet jeśli zostanie zdjęta i powstanie polska wersja, nie skorzystam. C**j im w dupę za blokowanie polski.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A co za problem użyć vpn'a? Są nawet takie po 1$ za miesiąc jak np. dissemble.me . Wystarczy się połączyć do jakiegokolwiek servera w USA i po sprawie.

Z telewizora tego nie zrobisz.

Opublikowano

Jest tak jak pisales. Zdjęli geoblokade i nic polskiego... Kicha...

Zresztą czym tu sie jarać? Many ta swoja troszkę uboga, ale fajna Iplę ale jaramy sie czymś bez tlumaczenia nawet bo amerykańskie :P

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Z telewizora tego nie zrobisz.

Zawsze można ustawić połączenie z VPN na routerze.

Opublikowano

Jest tak jak pisales. Zdjęli geoblokade i nic polskiego... Kicha...

Zresztą czym tu sie jarać? Many ta swoja troszkę uboga, ale fajna Iplę ale jaramy sie czymś bez tlumaczenia nawet bo amerykańskie :P

Ostatni polski serial jaki oglądałem to Prawo Agaty. Zwyczajnie amerykańskie produkcja są lepsze, mają większy budżet i tworzone są z większym rozmachem. 

Ja polecam wykupić sobie pakiet HBO od dostawcy telewizji i subskrybować HBO GO. A jak macie zwykłą naziemną to teraz HBO GO dodają do internetu w Plusie z tego co słyszałem - nie trzeba mieć nawet telewizora. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@Calme w każdym razie HBO GO to też nie Netflix :) po prostu troszkę przereklamowane to wszystko. :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

A co za problem użyć vpn'a? Są nawet takie po 1$ za miesiąc jak np. dissemble.me . Wystarczy się połączyć do jakiegokolwiek servera w USA i po sprawie.

Niestety, wygląda na to, że ta opcja niedługo stanie się nieaktualna. Netflix chce się zabrać za użytkowników korzystających z rozwiązań umożliwiających obejście blokady regionalnej  :(

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Netflix atakuje duże rynki gdzie coś może ugrać. Polska nie jest na razie opłacalna.

Mam nadzieje że kiedyś będzie dla nas dostępna tak rozbudowana baza jak w USA

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Co znaczy ze oferta dla polski jest ograniczona? Brak polskiego tlumaczenia produkcji czy po prostu malo filmów?

Moge sobie np wypozyczyc jakis serial z opcji amerykanskiej?

Opublikowano

To ktoś jeszcze wypożycza filmy/streaming? Myślałem, że to umarło. #yarrr

Gdybym mial takie miejsce gdzie za przypuscmy 30zl miesiecznie mialbym to co chce obejrzec, bez limity, dlugiego buferowania itp tp bym sie nie wahał 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...