Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-papierosy w miejscu publicznym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można narazie, ale i tak nie wszędzie.

Poza tym rząd (przekupiony poprzez koncerny tytoniowe) chce ograniczyć ich sprzedaż, zakazać modów i wprowadzić ogólną akcyze bo nie udało się przekonać ludzi, że to "elektryki gorsze od zwykłych", ale coś nie pykło :)

banner.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawidłowo, że chcą zakazać ... Mnie trafia jak jadę pociągiem i cały przedział jest zadymiony tym świństwem. Ja nie mam ochoty tego wdychać, a muszę bo na prośby nikt nie reaguje, a konduktor też nic z tym nie zrobi, bo palić sobie to można i nikt mi nie powie, że te truskawki, owoce leśne czy coś tam pachną ładnie. Po badaniach doszli do wniosków, że jednak też zawierają te olejki środki rakotwórcze. A gdzie one byłby najbardziej popularne? W wieku szkolnym :) 

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

na takich typków jak ty ręka sama mi ucieka na zadanie wpierdolu

Dlaczego ? Bo chowam e-papierosa przed taką Policją ? Robię tak, bo ja może mam 16 lat i nie wiem jak taka Policja lub Straż Miejska zareagują na widok palącego 16-sto latka, mimo tego, że moi rozdziece o tym wiedzą.
Opublikowano

Dlaczego ? Bo chowam e-papierosa przed taką Policją ? Robię tak, bo ja może mam 16 lat i nie wiem jak taka Policja lub Straż Miejska zareagują na widok palącego 16-sto latka, mimo tego, że moi rozdziece o tym wiedzą.

Przecież udawanie "palenia", to nie palenie. Nie wiem jak dzieć, co nigdy nie miał styczności z papierosem, kupił sobie efajke dla lansu(bo do czego innego?) i udaje, że pali.

@BaSicPl jakby mi tak gościu kopcił, po zwróceniu uwagi by nie przestał, to doszłoby do rękoczynów.

E-syf powinien być traktowany tak samo jako papieros. Może nie wydziela substanscji trujących, może wydziela. Jednak powinien być zakaz, ponieważ większość osób "palących"(dzieci)

chcę się pokazać i zaśmieca tym syfem wszystko, co się da. Komunikację miejską, szkołe, galerię, każde miejsce, byleby ktoś zdołał zobaczyć, jaki to ten ziomek nie jest.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Przecież udawanie "palenia", to nie palenie. Nie wiem jak dzieć, co nigdy nie miał styczności z papierosem, kupił sobie efajke dla lansu(bo do czego innego?) i udaje, że pali.

@BaSicPl jakby mi tak gościu kopcił, po zwróceniu uwagi by nie przestał, to doszłoby do rękoczynów.

E-syf powinien być traktowany tak samo jako papieros. Może nie wydziela substanscji trujących, może wydziela. Jednak powinien być zakaz, ponieważ większość osób "palących"(dzieci)

chcę się pokazać i zaśmieca tym syfem wszystko, co się da. Komunikację miejską, szkołe, galerię, każde miejsce, byleby ktoś zdołał zobaczyć, jaki to ten ziomek nie jest.

Well, za pobicie nieletniego to wiesz... jeszcze przy pełnym wagonie świadków.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Prawidłowo, że chcą zakazać ... Mnie trafia jak jadę pociągiem i cały przedział jest zadymiony tym świństwem. Ja nie mam ochoty tego wdychać, a muszę bo na prośby nikt nie reaguje, a konduktor też nic z tym nie zrobi, bo palić sobie to można i nikt mi nie powie, że te truskawki, owoce leśne czy coś tam pachną ładnie. Po badaniach doszli do wniosków, że jednak też zawierają te olejki środki rakotwórcze. A gdzie one byłby najbardziej popularne? W wieku szkolnym :)

>B.

Na szczęście możecie tylko zwracać uwage, a ktoś palić może sobie ile mu się podoba :)

Co do tego "syfu" co wdychasz, to jest para wodna, nie szkodliwa, a przy okazji ładnie pachnąca. Gorszy "syf" wdychasz idąc miastem :)

@sprawiedliwos

Jedni to palą żeby dostarczyć sobie nikotyny, inni dla lansu, a jeszcze inni bo się tym interesują i lubią bawić się dymem.

Niech robią co im się podoba. Nie twoja sprawa z jakich powodów to pali :)

banner.jpg

Opublikowano

No to macie tak fajne rzycie, że chowanie elektryka jako niepełnoletni przed policją to dla was "lans".
Opublikowano

No to macie tak fajne rzycie, że chowanie elektryka jako niepełnoletni przed policją to dla was "lans".

Czemu do mnie bijesz :v

Ja się przed nikim nie ukrywam. Policja to przyjaciółka obywateli, więc jestem z nią za pan brat.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Czemu do mnie bijesz :v

Ja się przed nikim nie ukrywam. Policja to przyjaciółka obywateli, więc jestem z nią za pan brat.

Może i przyjaciółka obywateli, ale nie chce próbować xD 

Ale to też nie znaczy, że ktoś "pali" dla "lansu"

Opublikowano

No oczywiście, nikotyna nie wywołuje astmy, POChP, raka, chorób serca, nadciśnienia. Pieprzenie głupich lekarzy, a jakże. Eot, bez odbioru.

No to powiedź ile to tam trujących składników jest.

W papierosie to masz świece, środki czyszczące czy taki Cyklon B - oczywiście nie cały tylko ich składniki.

Chociaż w sumie dobrze, że coś takiego jak e-faja jest, bo taki gimbus już aż tak bardzo się nie potruje jak zwykłą fajką.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

No to powiedź ile to tam trujących składników jest.

W papierosie to masz świece, środki czyszczące czy taki Cyklon B - oczywiście nie cały tylko ich składniki.

Chociaż w sumie dobrze, że coś takiego jak e-faja jest, bo taki gimbus już aż tak bardzo się nie potruje jak zwykłą fajką.

­

Domestos, cif masz w papierosach, jak palisz ruskie szkło, napierdalane w piwnicy przez murzynów.

@topic generalnie można zamknąć temat, "palenie" efajki w miejscu publicznym jest legalne.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jeszcze nie jest zakazane wapowanie w miejscach publicznych, chociaż niektóre miasta w prowadziły już takie obostrzenia, poza tym zawsze jest problem z interpretacją gdzie jeszcze jest miejsce publiczne a gdzie już nie :P Ta tam swojego Tabaque staram się wapować z rozsądkiem, żeby nikomu nie przeszkadzać, to raczej kwestia kultury. 

Opublikowano

rozumiem że ktoś jara te e szlugi bo chce zerwać z nałogiem papierosowym, ale jak widze kolegów mojego młodszego brata którzy sami sie przyznają że nigdy zwykłej fajki nie zapalili to już niestety jednemu nos polamalem najebany

Nie widzisz między rzucaniem palenia a lansem jakiegoś środka? Dla niektórych to hobby. Tak jakbyś najebał komuś kto układa kostkę rubika bo robi to dla lansu xDD

@topic. Można wszędzie, jednak jak ktoś jest dobrze wychowany to nie będzie palił w autobusie, restauracji czy też pociągu.

Opublikowano

Nie można, a najgorsze jest to jak się jedzie autobusem i na tyle 10 osób podaje sobie z mordy do mordy fajke i ciągnie, smród na cały autobus, a o zasadach higieny nie wspominając.

Opublikowano

Nie można, a najgorsze jest to jak się jedzie autobusem i na tyle 10 osób podaje sobie z mordy do mordy fajke i ciągnie, smród na cały autobus, a o zasadach higieny nie wspominając.

Jak nie można jak można? Palenie w autobusie to kwestia wychowania. Poza tym jaki smród? Najczęściej ładnie pachnie jakimiś owockami :D
Opublikowano

Te owocowe zapaszki tak jebią chemią, że głowa boli, nie powinno sie palic w miejscu publicznym, nie każdemu to odpowiada

Opublikowano

47 na 51 przebadanych liquidow posiadało środki rakotwórcze. Wcale e papieros nie jest lepszy od zwykłej fajki, papierosa wypalilisz i koniec a efajke palisz bez opamiętania. Były przypadki przedawkowania nikotyny właśnie przez to że osoby na przykład przy komputerze się zawieszą i będą ciągle palić tego elektryka

Opublikowano

47 na 51 przebadanych liquidow posiadało środki rakotwórcze. Wcale e papieros nie jest lepszy od zwykłej fajki, papierosa wypalilisz i koniec a efajke palisz bez opamiętania. Były przypadki przedawkowania nikotyny właśnie przez to że osoby na przykład przy komputerze się zawieszą i będą ciągle palić tego elektryka

źródło?

Opublikowano

Przedawkowanie nikotyny przez epapiersosa, o k***a xD To jest chyba możliwe tylko jak kupujesz 24 mg/ml albo wyżej. Zazwyczaj kupuje sie (6/12 tak mi sie wydaje) i żeby przedawkować nikotyne musisz dostarczyc jakieś 1.3mg/kg ciała czyli w przypadku dorosłego mężczyzny (85kg) musiałoby to być ~20 ml liquidu w BARDZO szybkim czasie co jest nie realne

Opublikowano

Przedawkowanie nikotyny przez epapiersosa, o k***a xD To jest chyba możliwe tylko jak kupujesz 24 mg/ml albo wyżej. Zazwyczaj kupuje sie (6/12 tak mi sie wydaje) i żeby przedawkować nikotyne musisz dostarczyc jakieś 1.3mg/kg ciała czyli w przypadku dorosłego mężczyzny (85kg) musiałoby to być ~20 ml liquidu w BARDZO szybkim czasie co jest nie realne

Do jakichś P1 z żabki to można i 24mg kupić, ale jak ktoś ma subohma i chmurzy jak parowóz to się pali 3/6mg, to że ktoś idiotą nie znaczy, że przez efajki latwiej przedawkować. Dawka śmiertelna to 6,5-13mg nikotyny na kg masy ciała.

I nie wiem co masz rakotwórczego w liquidach jak możesz je samemu robić z gliceryny roślinnej i glikolu propylenowego + aromat.

Opublikowano

Do jakichś P1 z żabki to można i 24mg kupić, ale jak ktoś ma subohma i chmurzy jak parowóz to się pali 3/6mg, to że ktoś idiotą nie znaczy, że przez efajki latwiej przedawkować. Dawka śmiertelna to 6,5-13mg nikotyny na kg masy ciała.

I nie wiem co masz rakotwórczego w liquidach jak możesz je samemu robić z gliceryny roślinnej i glikolu propylenowego + aromat.

Dawka śmietelna to ok. 1–1,5 mg/kg masy ciała. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...