Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-papierosy w miejscu publicznym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można je palić w miejscu publicznym?

Nie mogę znaleźć jakiejś normalnej odpowiedzi na to pytanie w internecie. Samo głupie pierdolenie o tym co będzie w przyszłości i że szkodzą.

Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawo:

Zgodnie z przepisem art. 5 Ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu
i wyrobów tytoniowych, zabrania się palenia wyrobów tytoniowych:
1) na terenie przedsiębiorstw podmiotów leczniczych i w pomieszczeniach innych obiektów, w których są udzielane świadczenia zdrowotne,
2) na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty, o których mowa w przepisach o systemie oświaty, oraz jednostek organizacyjnych pomocy społecznej, o których mowa w przepisach o pomocy społecznej,
3) na terenie uczelni,
4) w pomieszczeniach zakładów pracy innych niż wymienione w pkt 1 i 2,
5) w pomieszczeniach obiektów kultury i wypoczynku do użytku publicznego,
6) w lokalach gastronomiczno-rozrywkowych,
7) w środkach pasażerskiego transportu publicznego oraz w obiektach służących obsłudze podróżnych,
8) na przystankach komunikacji publicznej,
9) w pomieszczeniach obiektów sportowych,
10) w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do zabaw dzieci,
11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego.

Karę za złamanie powyższego zakazu wskazuje art. 13 ustęp 2 [...]

--------------

Sejm uznał w, że e-papieros nie jest wyrobem tytoniowym.

I tak palą zwykłe papierosy na przystankach autobusowych. 

Pamiętaj, że różnie to może bywać z tymi e-papierosami, są różne regulaminy jeszcze...

Poczytaj o artykułach takich jak ten:

Najlepiej zapytaj się na forum prawnym, a nie forum o grach.

Opublikowano

Ja palę, a nie mam normalnego elektryka który daje nic, a nie dym.

Tylko kiedy widzę policje lub straż miejską to chowam xD

na takich typków jak ty ręka sama mi ucieka na zadanie wpierdolu

Tylko kiedy widzę policje lub straż miejską to chowam  xD

no ale na serio, wy chyba nie macie sumienia paląc w publicznych miejscach. załóżcie sobie kluby niszczenia zdrowia gdzieś w odosobnionym miejscu i je sobie psujcie. a nie bezczelnie robicie to na przystankach, w autobusie itp wciągając to przymusowo jeszcze inne osoby, które mają odmienne zdanie

Opublikowano

no ale na serio, wy chyba nie macie sumienia paląc w publicznych miejscach. załóżcie sobie kluby niszczenia zdrowia gdzieś w odosobnionym miejscu i je sobie psujcie. a nie bezczelnie robicie to na przystankach, w autobusie itp wciągając to przymusowo jeszcze inne osoby, które mają odmienne zdanie

Na ogół bym się zgodził, bo zwykłych fajek nienawidzę, a jak ktoś obok mnie pali to mam ochotę wykastrować, ale e-papierosy mają w sumie... przyjemny zapach. Nie wiem, czy są tak samo, mniej, czy bardziej szkodzące, ale osobiście nic przeciwko nim nie mam.

Opublikowano

Ja palę zwykłe w miejscu publicznym. Musisz trafić na prawdziwą kur**(policjanta), żeby mandat dostać.

E-fajki znajomi nawet w szkole palili(nie wiem po co), ale dyrekcja jakoś się nie przejmowała.

Zaryzykuj. Do odważnych świat należy, a kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Ja w miejscu publicznym na przystanku, w autobusie, tramwaju, pociągu palę moda :D chmura z tego jak wiadomo niemała. Do tej pory żaden mandat za palenie.

Pozdrawiam

SkullCandy:)

Opublikowano

na takich typków jak ty ręka sama mi ucieka na zadanie wpierdolu

Na ogół bym się zgodził, bo zwykłych fajek nienawidzę, a jak ktoś obok mnie pali to mam ochotę wykastrować, ale e-papierosy mają w sumie... przyjemny zapach. Nie wiem, czy są tak samo, mniej, czy bardziej szkodzące, ale osobiście nic przeciwko nim nie mam.

Ja palę zwykłe w miejscu publicznym. Musisz trafić na prawdziwą kur**(policjanta), żeby mandat dostać.

E-fajki znajomi nawet w szkole palili(nie wiem po co), ale dyrekcja jakoś się nie przejmowała.

Zaryzykuj. Do odważnych świat należy, a kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

Ja w miejscu publicznym na przystanku, w autobusie, tramwaju, pociągu palę moda :D chmura z tego jak wiadomo niemała. Do tej pory żaden mandat za palenie.

Ja też palę moda, staram się nie palić na przystankach, bo wiem, że niektórych w*****a taka chmura w twarz. Chmura z moda nie jest szkodliwa dla środowiska, ani dla osób wdychających ją, dodatkowo zazwyczaj ma przyjemny zapach (ja mam akurat lemoniadę)

Chciałem po prostu zapytać, czy paląc sobie tak np. idąc chodnikiem, albo stojąc na jakimś placu, można dostać jakiś mandat.

Dzięki za odpowiedzi, a @AirCanada, jak nie masz niczego ciekawego do napisania, to nie szczekaj.

Opublikowano

­

Chciałem po prostu zapytać, czy paląc sobie tak np. idąc chodnikiem, albo stojąc na jakimś placu, można dostać jakiś mandat.

Za co niby? Nie ma niczego takiego, możesz wszędzie palić, jedynie nie w miejscach w których jest oficjalnie zakaz WAPOWANIA EPAPIEROSÓW, (nie mylić z zakazem palenia, bo to różnica)

Sprawdź sobie czy w komunikacji miejskiej u Ciebie nie jest to zabronione, jesli nie ma niczego w internecie to spokojnie. Na dworze dosłownie wszędzie, na przystankach również.

Opublikowano

­

Za co niby? Nie ma niczego takiego, możesz wszędzie palić, jedynie nie w miejscach w których jest oficjalnie zakaz WAPOWANIA EPAPIEROSÓW, (nie mylić z zakazem palenia, bo to różnica)

Sprawdź sobie czy w komunikacji miejskiej u Ciebie nie jest to zabronione, jesli nie ma niczego w internecie to spokojnie. Na dworze dosłownie wszędzie, na przystankach również.

Dzięki wielkie.

Opublikowano

Chciałbym także nadmienić, iż obecny resort zdrowia chce wprowadzić zakaz palenia elektryków w miejscach publicznych, jak również wprowadzić ich zakaz sprzedaży nieletnim.

Opublikowano

Nic ci nie powinni zrobić, ja dzisiaj jarałem na rynku i psy szły i nic nie zrobili B|

Opublikowano

Chciałbym także nadmienić, iż obecny resort zdrowia chce wprowadzić zakaz palenia elektryków w miejscach publicznych, jak również wprowadzić ich zakaz sprzedaży nieletnim.

Słyszałem to.

Od początku 2016 roku ma być wojna z e-petami.

Opublikowano

I dobrze. E-fajka czy klasyczny Marlboro to jeden wuj, ta sama nikotyna i tak samo "zdrowa", jak jeszcze kupujesz liquidy od chińczyka za 5zł to w ogóle, tyle że nie śmierdzisz popielniczką.

Opublikowano

I dobrze. E-fajka czy klasyczny Marlboro to jeden wuj, ta sama nikotyna i tak samo "zdrowa", jak jeszcze kupujesz liquidy od chińczyka za 5zł to w ogóle, tyle że nie śmierdzisz popielniczką.

Nie porównuj pedalskich echujofajek na z*******a chmure do marlboro. Proszę Cię.

Jest to legalne, bo to egowno nie wydziela substancji trujacych.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Wydzielać nie wydziela, wydychasz parę wodną, ale truć organizm to tak samo truje jak zwykły szlug.

Opublikowano

­

Wydzielać nie wydziela, wydychasz parę wodną, ale truć organizm to tak samo truje jak zwykły szlug.

Nie truje tak bardzo, nie wypowiadaj się jesli gowno wiesz.

Opublikowano

#wiedzaodqmplazgimby

A jak myślisz, ten liquid i jego składniki to wszystko super-zdrowe? Hugon wie jakie reakcje chemiczne mogą zachodzić przy "paleniu", nie ma jeszcze porządnych badań na ten temat, papierosy też przed wojną/po wojnie były swag i w ogóle, jak wyszło że powodują raka to zaraz zniknęły reklamy fajek z gazet i palący aktorzy. A jak ktoś mówi że e fajką chce rzucić palenie to jest debilem, to tak jakby alkoholik zamiast pół litra czy 0,7 codziennie wypijał małpkę. Ten sam alkohol, tyle że w mniejszej ilości.

Opublikowano

­

#wiedzaodqmplazgimby

A jak myślisz, ten liquid i jego składniki to wszystko super-zdrowe? Hugon wie jakie reakcje chemiczne mogą zachodzić przy "paleniu", nie ma jeszcze porządnych badań na ten temat, papierosy też przed wojną/po wojnie były swag i w ogóle, jak wyszło że powodują raka to zaraz zniknęły reklamy fajek z gazet i palący aktorzy. A jak ktoś mówi że e fajką chce rzucić palenie to jest debilem, to tak jakby alkoholik zamiast pół litra czy 0,7 codziennie wypijał małpkę. Ten sam alkohol, tyle że w mniejszej ilości.

Jestes taki glupi czy tylko udajesz? Mamy 21 wiek, badań było pełno przeprowadzonych - a informacje w stylu "nie wiadomo co w nich jest, bo nie ma badań" są bzdurą, jest ich pełno, a epapierosy też już są pare lat w Polsce i dłużej na swiecie, nosz k***a mać, chłopie. Podczas wojny? To super, porównuj sobie tamte czasy do obecnych. Jakos teraz nadal sa reklamowane zwykle pety. Porównaj sobie ilosc szkodliwych substancji w epapierosach a papierosach i potem pogadamy.

A po zdaniu, że epapierosem trujemy się tak samo jak zwykłym szlugiem nie powinienem z tobą kontynuować rozmowy.

Opublikowano

­

A po zdaniu, że epapierosem trujemy się tak samo jak zwykłym szlugiem nie powinienem z tobą kontynuować rozmowy.

No oczywiście, nikotyna nie wywołuje astmy, POChP, raka, chorób serca, nadciśnienia. Pieprzenie głupich lekarzy, a jakże. Eot, bez odbioru.

Opublikowano

Mi to osobiście nie przeskadza w granicach rozsądku.

Jeżeli stoi sobie ktoś i pali to okej. Tylko nie w miejscach gdzie są ludzie... ew jak już bardzo chce to tak aby para nie leciała w strone kogokolwiek. Poza tym jeśli nie dmucha w kogoś tym to może sobie i to palić.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

>sprawdzaj badania o parze efajek na tylko pro-efajkowych forach
>"nie som szkodliwe nigdy nie bo widziałem badania nie wypowiajad sie no"

>sprawdź badania na forach anty-efajkowych
>"Som tak samo szkodliwe jak normalne fajki blahblah blah nie wypowiadaj się"

Powodzenia ze znalezieniem normalnych badań. Naczytałem się badań od cholery, i w zależności od źródła, wynik badań był inny. 

Niestety możesz palić w miejscach publicznych. Oby już niedługo.

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...