Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi podczas gry

czarek10m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobrałem sobie wczoraj tę grę i mam straszne lagi :/ Zawsze kiedy jest jakaś akcja to ścina mi się gra na jakąś sekundę :( ping przeważnie mam 80. Co to może być?

Mój sprzęt:

Procesor: AMD Phenom II X4 965 3,4GHz

Ram: 4GB

Karta graficzna: GIGABYTE RADEON R9 270X 2GB GDDR5

Opublikowano

Raz to zmien ustawienia w grze na niskie.

Dwa zaktualizuj sterowniki i zoptymalizuj komputer.

I trzy zrob tak bys w procesach nie mial nic poza skilem.

Jak zauwazysz w menadzerku skill pozera od 90 do 100% zasobow procka , wiec przez to sa sciny ew. dysk ci pada skoro scinki masz , ale nikt nie siedzi w twoim sprzecie , wiec musisz sam to sprawdzic.

Opublikowano

Jakie masz temperatury podczas grania ?

43-49 stopni

Raz to zmien ustawienia w grze na niskie.

Dwa zaktualizuj sterowniki i zoptymalizuj komputer.

I trzy zrob tak bys w procesach nie mial nic poza skilem.

Jak zauwazysz w menadzerku skill pozera od 90 do 100% zasobow procka , wiec przez to sa sciny ew. dysk ci pada skoro scinki masz , ale nikt nie siedzi w twoim sprzecie , wiec musisz sam to sprawdzic.

1. Nic to nie dało

2. Zrobione i dalej to samo

3. Także nie pomogło

Te "lagi" mam tylko w tej grze, inne śmigają bez ścinki.

Kolega ma troche gorszego kompa i mu normalnie działa :/

Opublikowano

43-49 to nie tak zle.

Wiec moze wyczysc kompa z kurzu?

Przeskanuj dysk w poszikiwani bledow lub wirusow/malware lub zlosliwych wtyczek.

Skoro masz takie scinki , a sprzet spelnia minimalne to zostaje jeszcze kwestia internetu jezeli sprzet sprawny.

Opublikowano

43-49 to nie tak zle.

Wiec moze wyczysc kompa z kurzu?

Przeskanuj dysk w poszikiwani bledow lub wirusow/malware lub zlosliwych wtyczek.

Skoro masz takie scinki , a sprzet spelnia minimalne to zostaje jeszcze kwestia internetu jezeli sprzet sprawny.

Wyczyściłem i nic :(

Nic nie wykazało

Mam internet 10mb/s z neostrady - może być przez to? kolega ma 1mb i nie ma ścin.

Opublikowano

Cóż, biorąc pod uwagę to że sposoby które opisał ,Lionheart233, nie działały sugeruję przeskanować kompa dobrym antywirusem.

Może być to wirus? Albo jeśli chodzi Ci o te ścinki to ja też je mam, dość często jak wyskakuje przeciwnik. Nie mam pojęcia dlaczego, skoro mój komp jest dobry.

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Komp moze byc dobry. Spojrz na to , ze skill pozera 90% zasobow procka.

Najlepiej odpal menadzera zadan i powiedz ile masz procesow + zuzycie procka i ram.

Ja mam ledwo 31 procesow , max 32 i 80 uzycia procka , wiec da sie grac.

Wiec wniosek jeden po pierwsze dezaktywacja programow w tle , aktualizacja programow do gier typu java , flash player , acrivex i cos tam jeszcze.

W sumie polecam "Driver booster 3.1" sam wam zaktualizuje sterowniki do najnowszych automatycznie. Na yt znajdziecie jak skrakowac do wersji pro by jednym klikiem aktualki robic.

I do czysczenia kompa i deaktywacji programow przy wlaczaniu i czyszczenia kompa , defragmentacji itd.. "Advanced systemcare 9.0" tez mozna go skrakowac do wersji pro i ladnie odciazyc kompa.

Jak to wam nie pomoze to albo dysk wam siada albo procek slaby innego wyjscia nie widze z mojej strony.

I tez mam lagi , ale glownie na tdm jak ktos wbija na runde.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...