Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca serwera ROLEPLAY (średniowiecznego fantasy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Pisze posta z prośbą o wypełnienie ankiety serwera Role-play, który mam zamiar założyć wraz z przyjaciółmi. (coś w stylu starego RegnumCraft, pozdrawiam wszystkich którzy tam grali :D) Jest to dość ważna ankieta, ponieważ dzięki niej będę mógł dowiedzieć się jakie jest zainteresowanie, na co gracze zwracają uwagę itd. :)

Link:

https://docs.google.com/forms/d/1nzSoPGUgJErP0SVzTRCmbAkAizJnUKPwoL617LdiswY

Z góry dziękuje za poświecenie 5 min. Dużo dla mnie to znaczy jak i dla mojej ekipy. :)

Miłego dnia. 

Opublikowano

Ankieta jest kopletnie nie kompletna, nie dowiesz się z niej kompletnie nic, a my marnujemy czas :). Domyślam się, że po raz pierwszy tworzysz ankietę, więc kilka błędów można Ci wybaczyć.... Na przyszłość bardziej sie postaraj.

@AntyWarn

Z przyjemnością zagram na Twoim serwerze, opowiedz mi o nim więcej.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Ankietę robiłem tylko po to żeby sprawdzić jakie będzie zainteresowanie takim serwerem. Głównie serwer ma się opierać na interakcji graczy w świat tak jak to jest w typowym RPG. Choć serwer role play wyróżnia się tym że zaczynasz zazwyczaj jako jakiś przybłęda, kmiotek itp. i twoim celem tak naprawdę to co sam sobie wymyślisz :D Np. założenie własnej wioski/miasta, podbój całego świata, zniszczenie ludzi, obojętnie co. To TY możesz być tym złym który np. zdradził króla i próbuje przejąć władzę. W takim trybie możesz zostać kim chcesz :D Nawet rabusiem który czyha w lesie na podróżujących kupców żeby zrabować jego cały dobytek który ma :D Oczywiście może też być na odwrót że to ty będziesz musiał wynająć ludzi do pomocy którzy Cie ochronią. Oczywiście wkraczają też wątki fantasy gdzie np. mogą być armie zła które będą planować zaatakować twoją krainę (podobnie tak jak w Grze o Tron a sam ten tryb takowy serial przypomina). Ogólnie cały serwer ma stawiać na duży klimat gdzie np. czat nie będzie wyglądać:

Gracz1: "Cześć bartek12412 co tam u ciebie? XDDDD"

Gracz2: "A szedłem sobie drogą i znalazłem koxa :D xD"

A będzie to wyglądać tak:

Gracz1: "Witaj przyjacielu [podaje dłoń żeby sie przywitać], co tam u Ciebie słychać?"

Gracz2: "Ooo. Witaj [podaje dłoń żeby przywitać], wędrowałem po pobliskim lesie i znalazłem złote jabłko"

Będzie trzeba grać trochę aktorsko swoją rolę, wczuwać się oraz myśleć jakbyś tam naprawdę był. 

Jak masz jakieś pytania wal śmiało :)

Opublikowano

ankieta jak już zauważył mój przedmówca jest beznadziejna , a sam temat oraz twoja wypowiedz nie opisują w żaden sposób mechaniki gry , np jak wyglądały by miasta , o co chodzi z tymi całymi "armiami zła" ­.

serwera RPG + Ekonomia porządnego ! serwera nie spotkałem jeszcze nigdzie jeśli się postarasz możesz to zmienić ale czy dasz radę ? 

Opublikowano

Czasu za bardzo nie miałem żeby bardziej sie rozpisać. Tak jak jest w tytule będzie tam styl średniowieczny, a z tymi "armiami zła" to chodzi o eventa robionego przez admina gdzie horda zombie z jakimś generałem będą chcieli splądrować np. twoją wioskę. Taki serwer można po prostu porównać do normalnego świata, tylko że w innej epoce. Ciężko jest opisać jaka będzie mechanika serwera bo to nie jest najważniejsze na początku, ponieważ chciałbym zbudować mapę na razie pod to (ze względu że jak sie robi na odwrót to jest problem z budową mapy bo nie ma kto). Zapewne nie długo wszystko będę obmyślał, ale chce sie skupić na mapie, bo to w głównej mierze od niej będzie zależeć, jak będzie wyglądał handel, ile nacji będzie itd. Największym problemem będzie rekrutacja budowniczych ponieważ mało jest osób które potrafią zbudować coś stylem średniowiecznym tak żeby było klimatycznie i ze sobą współgrało. Ankieta jak wcześniej wspomniałem jest tylko po to żeby sprawdzić zainteresowanie i żeby zdobyć pewne informacje które mogą mi się przydać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...