Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajny i tani Laptop

b△ry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Mam do was pytanie, jakie polecacie laptopy do 2000 zl? Ma być wmiare wydajny. 
Wczoraj przeglądałem internet i pare znalazłem, ale chodzi mi bardziej żebyście polecili konkretne modele :)

Ps. Za każdą odpowiedź typu: "na allegro jest pełno, poszukaj" raportuje <3

banner.jpg

Opublikowano

Przeglądałem ranking z lipca.

Asus R556

Asus R556 to jeden z najlepszych modeli, dostępnych obecnie w cenie nie przewyższającej 2000 zł. Asus słynie ze starannego wykonania produkowanego sprzętu. Tak jest i w tym przypadku. Dobrze wyglądający, srebrno-czarny model będzie pasował do każdego biurka, kolan czy każdego innego miejsca, na którym będziecie trzymać swojego laptopa. Wyposażony w najlepszą, z prezentowanej grupy komputerów, dodatkową kartę graficzną nVidia® GeForce 820M oraz procesor Intel® Core™ i3 4genzapewni możliwość doświadczania interaktywnej rozrywki na wysokim poziomie. Jego cena to obecnie niecałe 1800 zł.

Toshiba Satellite L50-B

W naszym zestawieniu znajdzie się również coś dla amatorów bardziej wyjątkowych komputerów. Takim modelem jest Toshiba Satellite L50-B dostępny w kolorze złotym. Został wyposażony w nawet dobre podzespoły – procesor Intel® Core™ i5, 4 GB pamięci RAM oraz 2 karty graficzne: AMD® Radeon R5 M230 oraz Intel HD Graphics 4400. Nie będziecie musieli na niego wydać więcej niż 1800 zł. Ale czy to w ogóle ważne, gdy można mieć „złoty” komputer? :)

Za 2 koła to pomyślałbym o toshibie. Podzespoły całkiem dobre, design dośc nietypowy/ciekawy.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Toshiba w tym zestawieniu to akurat najgorszy bubel jaki można mieć, na laptopik dla kury domowej przeglądającej internet i grającej w gierki flash jest w sam raz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@b△ry

Dorzuć stówkę i masz ASUS R556LN z i5 ulv i GF840m. Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie.

Jesli musi byc do 2000 zł to Acer f5-571g z i5 ulv i GF940m. - najwydajniejszy do 2000 zł.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Oj ludzie peceta.

Skoro nie macię pojęcia o laptpach nie wypowiadajcie sie

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-940M.134979.0.html

No i co ?

Wiesiek 30FPS z dropami w 1024x768. To ma być granie ?

To się nadaje do naprawdę mało wymagających tytułów.

Nie ma co się oszukiwać, notebooka do gier nie znajdziesz za takie pieniądze. Zwiększ budżet o przynajmniej tysiaka.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Autor nic nie pisał o graniu w Wiedźmina.

Na takim laptopie można bez problemu kulturalnie pograć w CSa i ETSa, nie każdy gra w takie wymagające gry.

Laptop miał być do gier. Gdzie jest napisane, że chodzi o CS'a i ETS'a ?

Przez GRY rozumiem większość tytułów z róznych gatunków.

Opublikowano

Laptop miał być do gier. Gdzie jest napisane, że chodzi o CS'a i ETS'a ?

Przez GRY rozumiem większość tytułów z róznych gatunków.

Zamiast pisac postów które nic nie wnoszą do tematu lepiej sie zastanowic.

Autor prosił o laptop do gier 2000 zł, najlepsze propozycje dostacł.

Jadne w wiedzmina 3 nie zagra, ale w GTA V juz tak.

Laptop jest zawsze słaby od PC ale co z tego niektóre osoby potrzebuja mobilnosci

I nie wszystkich stac na super laptop w nie wiadomo jakiej cenie.

Opublikowano

Zamiast pisac postów które nic nie wnoszą do tematu lepiej sie zastanowic.

Autor prosił o laptop do gier 2000 zł, najlepsze propozycje dostacł.

Jadne w wiedzmina 3 nie zagra, ale w GTA V juz tak.

Laptop jest zawsze słaby od PC ale co z tego niektóre osoby potrzebuja mobilnosci

I nie wszystkich stac na super laptop w nie wiadomo jakiej cenie.

Jedynie w wiedźmina ?

Evolve, Crew, DA:I , Far Cry 4, Shadow of Mordor  i wiele innych, z tej strony co podałeś to właściwie większość tych gier, jak sam widzisz jest niegrywalna chyba, że zadowolisz się pikselami.

GTX950M jest już w miarę, ale niżej do gier bym nie schodził. Skoro ktoś potrzebuje mobilności to musi liczyć się z ograniczeniami. Rozumiem, że nie każdego stać na taki sprzęt, ale to tak, jak byś próbował kupić dobre auto za 2 koła.

Opublikowano

@Popeye_
Skąd ty w ogóle wiesz w co ja będę grał?
GTA V i Wiedźmin 3 nie zbyt mnie jarają.

Na lapku będę grał w CF i CS, to raczej  wszystko. 
Swoje nic nie dające słowa zachowaj dla siebie bo znasz się tyle co nic  :)

banner.jpg

Opublikowano

W takim razie laptopy które CI podałem spokojnie wystarczą.

@Popeye_

Masz racje za 2 koła nie kupisz dobrego samochodu. ALE kupisz na chodzi taki który będzie służył i znacznie poprawi komfort zycia.

Opublikowano

@Popeye_

Skąd ty w ogóle wiesz w co ja będę grał?

GTA V i Wiedźmin 3 nie zbyt mnie jarają.

Na lapku będę grał w CF i CS, to raczej  wszystko. 

Swoje nic nie dające słowa zachowaj dla siebie bo znasz się tyle co nic  :)

No właśnie nie wiedziałem, w co będziesz grał, ale skoro napisałeś "do gier" to pierwsze, co przychodzi na myśl to gry... wszystkie.

Co do drugiej części postu, żenada.

W takim razie laptopy które CI podałem spokojnie wystarczą.

@Popeye_

Masz racje za 2 koła nie kupisz dobrego samochodu. ALE kupisz na chodzi taki który będzie służył i znacznie poprawi komfort zycia.

Tylko napisałem już o tym wcześniej. Albo mobilność albo granie za takie pieniądze. Ale skoro wiadomo, co będzie odpalane na tym sprzęcie to wybór w porządku.

Opublikowano

@Popeye_

To źle myślałeś, a uważając, że Wiedźmin czy GTA V są najlepsze czy jedyne to się grubo mylisz.
Nie wiesz to się nie wypowiadaj na następny raz.
Masz raport za to, że nie udzieliłeś odpowiedzi tylko z pretensjami wyleciałeś, że nie ma takiego lapka...

@Popeye_

Szkoda, że nie masz pojęcia o co cały czas chodzi... -.-

@Edit

banner.jpg

Opublikowano

Poszukaj używek typu Lenovo z serii G700 czy G500, na allegro są do 2000 zł głównie na aukcjach w niskich cenach.

Jak na laptopy z matrycą Full HD , starsze procesory i5/i7 i grafiki w obrębie GT od serii 600 w górę idealnie będą się nadawały zwłaszcza te z procesorami i7 3 i 4 generacji.

Nowsze i porównywalne do używek w cenie do 2000 zł  to Lenovo z serii Z50   z i5 i grafikami GT serii 800 i 900

Jak ci już napisano, nie licz na nic wydajnego i nowego z tak małym zasobem gotówki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Popeye_

To źle myślałeś, a uważając, że Wiedźmin czy GTA V są najlepsze czy jedyne to się grubo mylisz.

Nie wiesz to się nie wypowiadaj na następny raz.

Masz raport za to, że nie udzieliłeś odpowiedzi tylko z pretensjami wyleciałeś, że nie ma takiego lapka...

Kisne xD

Gdzie napisałem, że są najlepsze ? O co ci w ogóle chodzi ?

Napisałem, że nie ma lapka pod GRY biorąc pod uwagę wszystkie gry, a nie konkretne, mało wymagające tytuły. Możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie, że nie sprecyzowałeś swoich wymagań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...