Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DragonsDogma Seazon 2 Full |Exp:100x||Drop:15%|Stable Online! Proponowane Ustawienia Servera

DragonsDogma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dragons-Dogma-logo.jpg

DATA STARTU do ustalenia po testach

INFO 

Nazwa Servera: DragonsDogma
Wersja: Seazon 2 Full 
Max il. Graczy Online: 500 
Godziny dzialania: 24/7 
Server Dedykowany: Tak 
IP: Main 

Port: 44405 

Strona 1: http://low-dragonsdogma.pl

Strona 2: http://dragonsdogma.pl

KONFIGURACJA 

Exp: 100 ExpVIP: 150
Drop:15% DropVIP: 25%
BB: Nie 
HP Mobów: 100 
Reset: 400 lvl koszt: 500kk 
Staty zostają

GrandReset na 80rr koszt - 800kk Nagroda - 1000crd jeszcze do ustalenia

Max Staty:32k 
----- 
Eventy: Tak 
Zen Party Bug: NIE 
Potion Bug: NIE 
Shadow Bug: NIE 
Gildia: 300 poziom 
MG: Od 220 poziomu 
DL: Od 250 poziomu 
Max level Itemka: +13 +28 
Kasowanie Postaci: do 40 poziomu 
Serca etc: Tak 

JAVEL SUKCES 

Bless: 100 
Soul: 55 
Soul + luck: 80 
Life: 90 

CHAOS MACHINE 

+10 : 100 
+11 : 90
+12 : 85 
+13 : 70 

INWAZJE 

Golden Goblin: co 2 godzine 
Golden Taikan: co 2 godzine 
Golden Dragon: co 2 godzine 
Golden Lizard: co 2 godziny 
Golden Tantalos: co 2 godziny 
----- 
BOK+1: Leather , Bronze ... i odpowiedniki 
BOK+2: Brass , Scale i odpowiedniki 
BOK+3: Dragon i odpowiedniki 
BOK+4: Dragon Phoenix i odpowiedniki
BOK+5: Great Dragon i odpowiedniki

EVENTY 

Chaos Castle: co godzinę. 
Blood Castle: co godzinę. 
Devil Square: co godzinę. 
White Wizard: co godzinę. 
Crywolf Event: codziennie. 
Kanturu Event: codziennie 

Kundun Event: co 4h

Erohim event co 4h

ADMINISTRACJA 

Head Admin: Dragon 
Admin Techniczny: - 
Game Maser:

INFO O SPRZĘCIE

• Intel Pentium G3220 2x3.0GHz
  • Pamięć RAM 6 GB DDR3 1600 MHz
  • Dysk twardy 1000 GB SATA3
  • Bez limitu transferu
  • Ochrona DDOS
Opublikowano

Proszę Cię - to paranoja, tym bardziej że masz już swój jeden serwer stable Online który widnieje zaraz nad tym postem. Dłuższy czas u Ciebie "testowałem" marząc o tym że trafiłem na coś konkretnego ale musicie sobie zdać sprawę z tego że bez wkładu, na darmowych plikach bez pojęcia o programowaniu nie macie szans żeby zaistnieć w tym tak skróconym świecie prywatnych serwerów MUOnline.

Znalazłem swój serwer i bez porównania teraz wiem jak powinien wyglądać serwer i jak mocno można cieszyć się z rozgrywki nawet po takiej przerwie jaką miałem.

Szkoda tylko rodaków bo przez takie serwery jak ten ludzie najzwyczajniej odchodzą od MUOnline stąd też samo MU straciło swój potencjał.

Gram na MUBeast i zachęcam także Ciebie żebyś porzucił myśl o robieniu serwerów i zaczął grać w paczce razem.

Pozdrawiam.

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

Opublikowano

Proszę Cię - to paranoja, tym bardziej że masz już swój jeden serwer stable Online który widnieje zaraz nad tym postem. Dłuższy czas u Ciebie "testowałem" marząc o tym że trafiłem na coś konkretnego ale musicie sobie zdać sprawę z tego że bez wkładu, na darmowych plikach bez pojęcia o programowaniu nie macie szans żeby zaistnieć w tym tak skróconym świecie prywatnych serwerów MUOnline.

Znalazłem swój serwer i bez porównania teraz wiem jak powinien wyglądać serwer i jak mocno można cieszyć się z rozgrywki nawet po takiej przerwie jaką miałem.

Szkoda tylko rodaków bo przez takie serwery jak ten ludzie najzwyczajniej odchodzą od MUOnline stąd też samo MU straciło swój potencjał.

Gram na MUBeast i zachęcam także Ciebie żebyś porzucił myśl o robieniu serwerów i zaczął grać w paczce razem.

Pozdrawiam.

Mam wykupiony server na prawie pół roku i postanowiłem zrobić z dwóch serverów jeden poniewaz cysiu sie wycofal bo nie mial czasu i został server dedykowany pusty zapraszam do testów szukam tez ludzi do pomocy admina technicznego 2-gmow przy wiekszej liczbie osob do pomocy jestem wstanie zrobic naprawde dobry server.

Opublikowano

Żeby zrobić naprawdę dobry serwer to poszukaj kogoś z kim mógłbyś twardo w to zainwestować. Tylko u nas w Polsce w dalszym ciągu pisze się o serwerach niskosezonowych ale tak naprawdę w świecie serwerów prywatnych to właśnie te ostatnie pliki mają największą ilość graczy online.

1. Potrzebujesz plików premium, niestety to koszt ok. 800 zł - po dobrym umownym dogadaniu się z deweloperem.
  2. Potrzebujesz dobrej i skrojonej strony, która będzie oryginalna i miła dla oka - do ogarnięcia za darmo, ale proszę - nie STMP! Nie jest ona ani bezpieczna ani przyjemna dla oka, jest wręcz okropna i przypomina mi Ruskie serwery MUOnline z Webshopem
  3. Przedewszystkim reklama za granicą - nie oczekuj że na serwerze będzie grało instant 100 rodaków.
  4. Zabezpieczenia też są gotowe - do kupienia w wersji profesjonalnej za ok. 180 zł a później po 30zł/msc.
  5. Na serwerach niema już VIPów - jest MUShop, tam są Seal'e które za odpowiednią ilość coins, np. 4$ dadzą Ci 50% więcej expa za 7dni.

Jak masz dedyka na pół roku to załóż darmowe forum PHPBB albo myBB i ogarnij sobie sieć serwerów do CSGO - tam możesz się pobawić, ale jeżeli chcesz zarobić na tym Sezonie, z tym nastawieniem (niewykorzystany dedyk na pół roku) to poprostu lepiej sobie darować.

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

Opublikowano

Dogma - może warto spróbować otworzyć polski server low exp long term? Coś na wzór darkmu, papugi(mowie tu o exp 10-25 z ograniczoną liczba rr) . Mogę pomoc w skonfigurowaniu takiego serwera, mam dość dużo czasu jak i chęci. Pytanie tylko czy pozostać na s2 czy może przejść na s6 gdzie tych dodatków jest więcej, co do kosztów otworzenia serwera jestem w stanie zainwestować z Tobą

Opublikowano

Dogma - może warto spróbować otworzyć polski server low exp long term? Coś na wzór darkmu, papugi(mowie tu o exp 10-25 z ograniczoną liczba rr) . Mogę pomoc w skonfigurowaniu takiego serwera, mam dość dużo czasu jak i chęci. Pytanie tylko czy pozostać na s2 czy może przejść na s6 gdzie tych dodatków jest więcej, co do kosztów otworzenia serwera jestem w stanie zainwestować z Tobą

Jestem za S2 plikami :) myslalem nad takim serverem moze exp 50x GR na 70 rr ?

Opublikowano

A może 50 exp z ogranicznikiem res co 3 dni . Koszt resa np 20 jogow +13 oczywiście drop na wszystkich mapach . I co 6 res nagroda a mianowicie wbicie exc opty w dowolny item czy to nie exc czy accient. I wprowadzić wymóg resowy na spoty tzn gdy ktos ma daną ilość res , która jest wymagana na spot musi dostać party nawet wtedy gdy jest Full a znajduje się w nim ktos bez wymogów .

Opublikowano

A może 50 exp z ogranicznikiem res co 3 dni . Koszt resa np 20 jogow +13 oczywiście drop na wszystkich mapach . I co 6 res nagroda a mianowicie wbicie exc opty w dowolny item czy to nie exc czy accient. I wprowadzić wymóg resowy na spoty tzn gdy ktos ma daną ilość res , która jest wymagana na spot musi dostać party nawet wtedy gdy jest Full a znajduje się w nim ktos bez wymogów .

Nie wiem czy będe wstanie zrobić na mapkach taki wymógł na resy Moim zdaniem exp 50x gr na 70-80 rr na mapkach moge zrobic jedynie ze co mapa bedzie trzeba miec wiecej resow zeby dac rade

Opublikowano

O to chodzi ze np na 30 resie dasz rade dopiero na spocie na danej mapie

No to tak mozna zrobić ;) i że np w kanturu będzie wiecej expa niż normalnie jest

Moje ustawienia to exp 50x drop 15% na każdej mapce mocniejsze moby waluta zen i javele za reset bedzie np 500kk za GR 800kk

Opublikowano

Ja uważam że lepiej zrobić s2 na exp 20-25 , max 10-15 rr. Zna mase ludzi ktorych poznalem przez 14 lat gry w muo i wiele osob wlasnie takiego serera szuka

Opublikowano

Ja uważam że lepiej zrobić s2 na exp 20-25 , max 10-15 rr. Zna mase ludzi ktorych poznalem przez 14 lat gry w muo i wiele osob wlasnie takiego serera szuka

hymm a nie lepiej z GR ? tylko ze Gr bardzo drogi np max 40 rr i na 40 rr mozna zrobic GR ktory bedzie bardzo drogi przy 50 x expie albo 25x bedzie lecialo bardzo malo kasy to bedzie w sumie tez waluta wtedy jak bedzie drogi RR i GR

Opublikowano

posluchaj , wiem z doświadczenia że jak ustawisz spoty 4-6 mob , exp 25 , to wbiie tych 20 res zajmie trochę czasu. Ewentualnie można tu jeszcze pomodyfikować po 5 rr - exp 15 , po 10 rr - exp 10 . 300-400 pkt za reset , ja osobiscie na takim serv ostatnio gralem 5-6 lat temu i brakuje mi czegos takiego. Oczywiscie w pierwszej kolejnosci musisz oplacic zabezpieczenia bo bez tego szkoda cokolwiekk robic, zastanow sie tez nad s6 z custom eventami bo urozmaicaja gre activ graczom. Masz idealny czas na stworzenie dobrego longterma - są święta , na arenie muo nie ma nic konkretnego jesli chodzi o polskie low expy ( medium prestige zapowiadal sie ok ale online licznik szybko spadl). 

Opublikowano

posluchaj , wiem z doświadczenia że jak ustawisz spoty 4-6 mob , exp 25 , to wbiie tych 20 res zajmie trochę czasu. Ewentualnie można tu jeszcze pomodyfikować po 5 rr - exp 15 , po 10 rr - exp 10 . 300-400 pkt za reset , ja osobiscie na takim serv ostatnio gralem 5-6 lat temu i brakuje mi czegos takiego. Oczywiscie w pierwszej kolejnosci musisz oplacic zabezpieczenia bo bez tego szkoda cokolwiekk robic, zastanow sie tez nad s6 z custom eventami bo urozmaicaja gre activ graczom. Masz idealny czas na stworzenie dobrego longterma - są święta , na arenie muo nie ma nic konkretnego jesli chodzi o polskie low expy ( medium prestige zapowiadal sie ok ale online licznik szybko spadl). 

Nie jestem przekonany do s6 nie lubie tych sezonów przy expie 25x to i S2 będzie dobry no myśle nam expem 50x max rr 20 po 20 rr mozliwy GR koszt 800kk tak samo resy dość drogie 

Opublikowano

Witam tak przeglądam  i przeglądam już masz tyle tych publikacji na tym Forum tego serwera że to jakiś koszmar :) heh ale to nie moja sprawa co chwila widzę jakąś nową prezentacje nowe ustawienia :) i takim czymś chcesz zyskać graczy ? chłopie usiądź przed komputerem dobrze zastanów się nad ustawieniem serwera :) tak żeby co chwila tego nie zmieniać bo to jest nudne... bo w tych czasach nie ma dobrego serwera Scena MuOnline już mineła i mało kto zrobi jeden a porządny serwer a takim czymś co jest u Ciebie nie zyskasz ani graczy ani odpowiednich Ustawień przemyśl to wszystko :) zawitam za kilka dni :) 

Pozdrawiam xShadow 

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Opublikowano

Proponuje Ci zrobić Ankietę odnośnie ustawień serwera.

Narazie czekam na antyhacka ustawienia mysle ze beda dobre exp 50x max rr to 20 rr koszt 500kk Grand reset bedziemy robic na 20 rr koszt 800kk valuta bedzie zen i javele 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...