Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byś wolał na serwerze Minecraft - frakcje czy może gildie?

Frakcje czy Gildie?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Frakcje czy Gildie?

• Frakcje
      3
    • Gildie
      7
    • inne (napisz w komentarzu)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co byś wolał na serwerze Minecraft - frakcje czy może gildie? Bardzo proszę o dokonanie wyboru oraz opinię w komentarzach. Każdy głos jest dla mnie ważny.

Opublikowano

Gildie i frakcje to jedno i to samo. 

Różnica jest już kiedy mówimy o Gildiach i Klanach lub o Frakcjach i Klanach.

Opublikowano

w przypadku frakcji jest o wiele więcej możliwości niż w przypadku gildii. We frakcjach masz swobodę zdobywania terenów, mapa na chacie zajętych terenów przez dane gildie, czego nie ma w przypadku gildii. Dodatkowo teren jest zależny od ilości osób, która jest we frakcji, a nie od poziomu rozwoju gildii. Jest wiele więcej możliwości w przypadku frakcji. 

8040135eb3.png

Profesjonalny serwer Minecraft

SV + Gildie 1.7.x |

IP: mc.mefarius.eu

Serdecznie zapraszamy!

Opublikowano

jak mnie denerwuje jak ktoś mówi, że gildie i frakcje to to samo, nie ma to jak się nie znać i się wypowiadać ...

CO do tematu to ja osobiście wolał bym frakcje jednak dzisiejszy mc różni się masakrycznie od tego w 2012 -2013 gdzie były same frakcje jedynie na skafie były gildie. Na frakcjach jest to fajne, że jak ci baze rozwalą nie musisz usuwać gildii i zakładać od nowa tylko kasujesz claimy idziesz gdzieś indziej i masz kolejną bazę ;], można zaclaimować okolice wrogiej gildii jednak obecnie było by to za łatwe dla ludzi którzy ogarniają. Dajmy na to są frakcje goni mnie kilku typów to ja szybko daję claima, muruję się / wkopuję pod ziemię i izi orka :D . Obecnie 80% dzieci grających nie ogarnie frakcji bo są nauczone że wszędzie są cuboidy i gildie więc serwer z frakcjami nie wypali, no chyba że byś wykupił reklamę u youtuberów którzy w reklamie objaśnili by jak z tymi frakcjami, to by faktycznie mogło wypalić ;)

& dodam jeszcze, że z doświadczenia wiem iż nie ma się co sugerować do końca opinią ludzi z tego forum. Były tematy gdzie z 5 osób czy więcej zachwala że pograli by na serwerze gdzie jest drop z rud a w praktyce to wyglądało tak że nikt na takim serwerze nie grał, zdecydowana większość osób zaczyna grać na serwerach bo ktoś ma live z niego / youtuber nagrywający jakieś klepy itd wstawił reklamę czy sam tam gra, zdecydowana mniejszość przegląda fora typu to i inne strony z reklamami ;> Tyczy się to najwięcej właśnie serwerów z gildiami ;)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Boże ludzie.. 

Włączcie wy czasem myślenie 

Factions = Frakcje = Gildie 

Simply.. 

Słowo "Frakcje" znaczy dosłownie to samo co "Gildie" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...