Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna karta graficzna

TitanDesigner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, składa się że potrzebna mi do mojego pc nowa karta graficzna, ostatnia spaliła się (tak to jest jak program do mierzenia temperatury źle chodzi) więc poleciłby ktoś jakąś kartę graficzną do tego sprzętu?

Procesor: Amd Phenom ii x2 550 3.1 ghz (jeszcze nie odblokowałem mu rdzeni ale nie długo zamierzam a prawdopodobnie będzie to będzie Amd Phenom ii x4 B50 3.20 ghz

Płyta główna: Gigabyte GA-MA74GM-S2H 

Pamięć operacyjna (RAM) 6 gb ddr2 (nietety obłamałęm jednej jakijś mały podzespół i jest tylko 3gb, niedługo dokupię)

Niestety nie jestem zabardzo obeznany w tym temacie, pierwszy raz mi się to wydarzyło, czekam na propozycję.

76561198194683459.png

Opublikowano

Jak masz 400zl to w/w zasilacz i styknie na hd7770, pojdzie wiekszosc gier z wiedzminem 3 i gta 5 wlacznie

Właśnie bardzo mnie interesuje HD 7770. Jedak czy dałoby się ją zamontować w moim pc?

76561198194683459.png

Opublikowano

Ja mam hd7770 i gta v mi chodzi na średnich w Full HD xD Jak zmienisz zasilacz to wejdzie

O co chodzi z tym zasilaczem? Jest aż tak słaby, że stanowi najsłabszy punkt w moim pc?

76561198194683459.png

Opublikowano

Wracając do głównego tematu - jak sprawdzić, czy tego Radeona HD 7770 dałoby się zamontować moim pc?

Posłuchać się zaufanych osób z forum. Wiedzą co piszą. ;)

Opublikowano

No masz wejście PCI-E x16 to wejdzie..

Zasilacz możesz choćby wziąć i używany..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@Mesharski nie wprowadzaj w błąd. Na R5 240 (grafice) GTA5 na średnich ruszyło, ale na DirectX 10.1 i na i3 (pierwszej generacji, chyba 330 (coś takiego)), więc na tym Phenomie też pójdzie, jednak te rdzenie musi odblokować (btw. nie znam się na AMD za bardzo (technicznie), ale mój kuzyn, któremu robiłem AMD ma płytę, która sama mu rdzenie odblokowała (W biosie zaznaczyłem AMD Core Unlock (jakoś tak) i włączając kompa sprawdza procesor i pisze ile rdzeni jest po odblokowaniu).

Tutaj masz temat z zasilaczami, twój jest na czarnej liście. Zasilacz jest ważny, bo jak masz 400W, a używasz 200, to może tego nie odczujesz (choć spadki napięć zawsze są odczuwalne), jednak jeżeli dasz np. SSD to przez niestabilne napięcia możesz uszkodzić dysk, lub stracić dane.

Miałem zasilacz z czarnej listy i czasem komputer bez powodu się zacinał (łapał laga i już nie puszczał), wymiana zasilacza pomogła. Po prostu za niskie napięcie i mi dysk odłączało. 

Z używanych masz to: http://allegro.pl/chieftec-ctg-500-80p-500w-2xpcie-6-8-cpu-8pin-i5844278002.html

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@up 

Nie jestem ufny allegro. 

Co sądzisz o tym zasilaczu? 650w

http://www.morele.net/zasilacz-inter-tech-psu-650w-eps-650w-703677/

Jakieś dziadostwo. Zalecam kupić zasilacz, który podał @JacoH . Jak nie chcesz z Allegro to poszukaj takiego na czym tam chcesz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTitanDesigner Kupowanie "zasilacza" (choć ten co podałeś to koło zasilacza nie leżał) po jego mocy, to jak kupowanie telefonu po wielkości wyświetlacza tylko. Ten co ja podałem na aktywne PFC, na gwarancję Bronz 80+ itp. To naprawdę nie jest zły zasilacz, ale zrobisz jak chcesz.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...