Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używany komputer do gier

Pierorzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam prośbę, abyście poszukali mi kompa do gier.

Cena jaką mogę dać to 2000-3500.

Chciałbym aby działało na nim GTA 5, Fra Cry 4, Dying Light, Wiedźmin 3 itd. (na ultra lub wysokie)

Tylko proszę o to aby nie były z allegro :D

Opublikowano

@Pierorzek więc skąd ty chcesz używany komputer? Nie wiemy gdzie mieszkasz (więc OLX.pl odpada), nie wiem gdzie jeszcze używki są... Allegro jest w tej sprawie najpewniejsze, bo masz prawo zwrotu zawsze. Poza tym możesz kupić komputer na gwarancji, którego ktoś jednak musi sprzedać, bo modyfikuje albo nie ma kasy (pełno takich jest, bo taki kraj).

W tej cenie nie budował bym juz nic na i5-2500, a raczej coś na 4-generacji, pod OC mocne, GTX970 4GB i ram 2400MHz (lub 3000) CL9/10. Do tego zasilacz 550W OCZ nawet starczy lub Antec 550W za 170zł Buda do 100zł i SSD intel 180GB (na allegro sa używki za 300zł) i nowy 1TB dysk. Jeżeli odpowiednio poszukasz, to możesz każdą grę na najwyższych obsłużyć.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

"Cena jaką mogę dać to 2000-3500."

Zostaje jeszcze 500 zł do wykorzystania. Dysk SSD ,dysk twardy? Weź najsilniejszą (4690k chyba taki model ,ale mogę się mylić) i5 z możliwością podkręcania i dokup do tego dobre chłodzenie. Przepłacasz za tą kartę. Do 1000zł również znajdziesz porządne karty do gier. Kolejna sprawa to taka że idziesz w podzespoły z wyższej półki a kupujesz płytę główną która nadaje się do zestawu za 2000 zł. 

Sprzedam konto Origin z grą The Sims 4 Edycja Specjalna ! Tylko teraz promocja aż 75%! ! !

Na platformie Origin ,sklepach typu Empik i inne cena wynosi około 200ZŁ. U mnie kupisz za zaledwie 50 zł! Więcej tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1496290-sprzedam-konto-origin-z-gr%C4%85-the-sims-4-cyfrowa-edycja-specjalna/

Opublikowano

"Cena jaką mogę dać to 2000-3500."

Zostaje jeszcze 500 zł do wykorzystania. Dysk SSD ,dysk twardy? Weź najsilniejszą (4690k chyba taki model ,ale mogę się mylić) i5 z możliwością podkręcania i dokup do tego dobre chłodzenie. Przepłacasz za tą kartę. Do 1000zł również znajdziesz porządne karty do gier. Kolejna sprawa to taka że idziesz w podzespoły z wyższej półki a kupujesz płytę główną która nadaje się do zestawu za 2000 zł. 

Mówisz mu żeby brał 4690k a nawet nie wiesz czy będzie robił OC. Nie wypełni wzoru nie złożymy mu zestawu ;)

Opublikowano

Płyta którą mu sugerujecie jest nie przyszłościowa. Budżet pozwala więc bierz np: Gigabye Z91. To będzie lepszy o wiele odpowiednik do tego zestawu który pozwoli Ci na rozbudowę ewentualną ,bo nigdy nie wiadomo co się przydarzy ;)

Sprzedam konto Origin z grą The Sims 4 Edycja Specjalna ! Tylko teraz promocja aż 75%! ! !

Na platformie Origin ,sklepach typu Empik i inne cena wynosi około 200ZŁ. U mnie kupisz za zaledwie 50 zł! Więcej tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1496290-sprzedam-konto-origin-z-gr%C4%85-the-sims-4-cyfrowa-edycja-specjalna/

Opublikowano

Nie ma płyty "Gigabyte Z91". Jak już to jakieś Z97, ale Gigabyte nie ma zbytnio tańszych.

Na Z97 i B85 jest ta sama obsługa procesorów, jedynie obsługa RAMu jest inna. Na Z97 jest do 2400MHz, ale RAM dałem 1600MHz.

Opublikowano

A nie lepiej z taka karta i prockiem?

http://www.morele.net/inventory/info/ir82xU/

Co z obudową? Poza tym pisałeś o budżecie maks 3500, a podajesz zestaw za 3760... Weź wypełnij ten wzór, bo jak na chwilę obecną to mamy ponad stronę pierdzielenia, z którego nie wynikło jak na razie nic konkretnego

- Jaki posiadasz budżet na kupno?

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?

- Czy komputer będzie rozbudowywany?

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...