Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Starożytna Polska

logut1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tematem tej dyskusji jest "starożytna polska" natrafiłem na to hasło kiedyś w internecie i jakoś poważnie do tego nie podchodziłem, ale teraz jednak zastanawiam się nad tym.

Lechia.jpg

Tutaj mamy jakaś mapę są też jakieś książki na ten temat

http://www.empik.com/slowianscy-krolowie-lechii-polska-starozytna-bieszk-janusz,p1110077016,ksiazka-p

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Co o tym sądzicie?

To że chrześcijańska propaganda działa w najlepsze. Lechistan istniał lub coś, co go przypominało. Wiele jest publikacji, a jeszcze więcej znajdziesz w takiej Persji, gdzie w ichniejszych kronikach wspomina się o Nas.

Mogę wrzucić odnośnik do innego forum z tą sprawa.

Opublikowano

według proroka Nostradamusa tak będzie wyglądała Polska za kilkadziesiąt/set lat

Ta, jak wyginą Jarozbawy/Millery/ryże i inne okrągłostoły to będzie możliwe. Problem w tym że tego nie dożyjemy/będziemy staruchami T_T

@topic

No cóż, jak dzieci w szkołach uczy się o Sparcie/bogach rzymskich/greckich a z własnej starożytności to jedynie Biskupin to nie dziwmy się że nie wiemy co

się działo na terenach Polski kilkaset lat przed chrztem Polski. Niech archeolodzy ruszą dupska zamiast siedzieć na nich i czekać na Bóg wie co, po Aztekach też nie było śladu po najeździe Hiszpanów, wszystkie świątynie/posągi/pałace zniszczono/zmieniono w kościoły, mimo to wiemy o nich więcej niż o Słowianach. Historia sama z ziemi nie wyjdzie, trzeba ciutkę zaangażowania.

Opublikowano

A na 1050 rocznicę chrztu polski proponuję zburzenie świątyń katolickich i powrót do korzeni, do świętych gajów i wiary naszych praprapraprapradziadów :) Przynajmniej religijnie bylibyśmy suwerenni.

Opublikowano

Ta, jak wyginą Jarozbawy/Millery/ryże i inne okrągłostoły to będzie możliwe. Problem w tym że tego nie dożyjemy/będziemy staruchami T_T

@topic

No cóż, jak dzieci w szkołach uczy się o Sparcie/bogach rzymskich/greckich a z własnej starożytności to jedynie Biskupin to nie dziwmy się że nie wiemy co

się działo na terenach Polski kilkaset lat przed chrztem Polski. Niech archeolodzy ruszą dupska zamiast siedzieć na nich i czekać na Bóg wie co, po Aztekach też nie było śladu po najeździe Hiszpanów, wszystkie świątynie/posągi/pałace zniszczono/zmieniono w kościoły, mimo to wiemy o nich więcej niż o Słowianach. Historia sama z ziemi nie wyjdzie, trzeba ciutkę zaangażowania.

Wszystko jest możliwe, tylko ludziom nie chce się nic robić. Nikomu nie przeszkadza, że są je**ni w dupe.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

A na 1050 rocznicę chrztu polski proponuję zburzenie świątyń katolickich i powrót do korzeni, do świętych gajów i wiary naszych praprapraprapradziadów :) Przynajmniej religijnie bylibyśmy suwerenni.

No oskar ci się za te bzdury należy XDDD

Nie zapominajcie, że Słowianie to ogólne pojęcie, a składa się ono z wielu ludów, a nie tylko polaków, dlatego mówienie, że gdyby tak to teraz wyglądała to Polska byłaby najpotężniejsza....

A co potęgi to ja tylko czekam na pełne utworzenie V4 :)

banner.jpg

Opublikowano

Ta mapa tylko pokazuje jacy debile władali polska :) i dlaczego nie warta chwalić sie historią polszy 

Chyba ocipiałeś. Polska ma jedną ze wspanialszych historii. ;)

hYYRv6d.png

Opublikowano

@Treccboy1

Szkoda, że tobie się wydaje iż znasz historię wszystkich krajów i na pewno Polska ma tą najwspanialszą! ;)

Naucz się czytać. Napisałem, że jedną z najwspanialszych. I tak, znam historię Europy bardzo dobrze.  ;)

hYYRv6d.png

Opublikowano

bo tak k***a było, ale watykan wymazał historie Polski

było coś takiego jak Lechistan panstwo slowian i tak k***a mac do c**ja bylo ale te papieze i inne k***y z watykanu jebane wszystko musza kryc przed nami jebane k***y znaleziono tez wzmianki dotyczace cywilizacji zyjacych przed nami ale te jebane k***y korzystaja na tym i c**j im w dupe

Opublikowano

Lepszy Watykan niż klepanie 5 razy dziennie głową do Mekki, kamieniowanie kobiet i ten teges z kozami. Bez przyjęcia chrztu Niemcy by nas nosem wciągnęli, wejście w poczet państw chrześcijańskich wzmocniło naszą pozycję.

Opublikowano

ale przedtem bylismy potega, a c**j nie było zadnego chrztu wy k***y glupie lechistan nadal istnial ale oczywiscie watykan zatail znaczy sie usunal calkowicie wzmianki dotyczace Lechistanu w pierwszym tysiacleciu chociaz znaszly sie wyjatki ale te najbardziej bogate w informacje spalili k***y pierdolone papieze i pozostało im wymyslic jakas bajke o chrzcie k***a a tak na prawde byl Lechistan, slowianski

Opublikowano

@Treccboy1
"i na pewno Polska ma tą najwspanialszą!" ta część była ironią, tak napisałem, żebyś zrozumiał o co chodzi ;) Świat nie kończy się na Europie. Masz jeszcze dużo do nadrobienia, by wysuwać takie wnioski ;)

@ROGOSLINE2
Wiesz o tym, że Rosjanie to też słowianie?;>

Opublikowano

@Treccboy1

"i na pewno Polska ma tą najwspanialszą!" ta część była ironią, tak napisałem, żebyś zrozumiał o co chodzi ;) Świat nie kończy się na Europie. Masz jeszcze dużo do nadrobienia, by wysuwać takie wnioski ;)

@ROGOSLINE2

Wiesz o tym, że Rosjanie to też słowianie?;>

Świat kończy się na Europie bo Europa jest kolebką cywilizacji. Jeśli mamy szukać kraju z piękną historią to tylko tutaj ew. państwa Azji wschodniej typu Chiny i Japonia.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Lechia xD Turbosłowianie xD słodki Piaście Kołedzieju :D

PS Jak ktoś ma ochotę na dyskusje na temat historii, to chętnie ^^

EXPmIpC.gif

Opublikowano

ale przedtem bylismy potega, a c**j nie było zadnego chrztu wy k***y glupie lechistan nadal istnial ale oczywiscie watykan zatail znaczy sie usunal calkowicie wzmianki dotyczace Lechistanu w pierwszym tysiacleciu chociaz znaszly sie wyjatki ale te najbardziej bogate w informacje spalili k***y pierdolone papieze i pozostało im wymyslic jakas bajke o chrzcie k***a a tak na prawde byl Lechistan, slowianski

I dalej bylibyśmy potęgą, gdyby nie socjaliści. 

Deus vult

Opublikowano

I dalej bylibyśmy potęgą, gdyby nie socjaliści. 

Idź, Magiku, idź. Poczytaj sobie o realiach okresu 1795-1918 i w ogóle zapoznaj się z samym pojęciem socjalizmu, dopiero potem te swoje szamańskie mądrości wplataj w dyskusje. Ja rozumiem, że katole kochają Dmowskiego i są zapatrzeni w jego "obowiązki polskie", ale syndromu wyparcia Marszałka nigdy w życiu nie uszanuję  xD Chociaż w sumie to dla Was typowe. Wszystko, co różni się od Was jest złe, szatańskie, niemoralne i w ogóle kwalifikuje się do całkowitego wykluczenia.

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...