Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Do gier ocena.

Sensaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry pisze że temat który założyłem miesiąc temu jest nieaktualny ponieważ z przyczyn odemnie niezależnych nie mogłem kupić wtedy PC bo doszedł mi jeden nieplanowany wydatek. Zaglądałem praktycznie codziennie na morele i zauważyłem podwyżkę cen niektórych przedmiotów. Więc złożyłem sobie zestaw do gier za 3100zł. Skrzynka + Monitor+klawiatura+karta wifi ( niestety brat ma z kabla w innym pokoju)

I tutaj moje pytanie Czy ten sprzęt się nada do gier, czy może coś zmienić? Chodzi mi o cały sprzęt nawet o zasięg wifi.

O to koszyk : 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=51846&s=103467&s=100451&s=92864&s=98565&s=15240&s=103746&s=79416&s=67056&s=72517&s=88815&s=59752

edit: ewentualnie mogę dorzucić do najtańszej GTX 960 jaka znalazlem ale czy ona jest dobra? ma tylko 1 wiatrak chyba

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/palit-geforce-gtx960-4gb-ddr5128bit-dvihdmidp,63391.html

Wojownik Mental 48 ON/OFF

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Jezeli potraficie wyciągnać coś lepszego za tą kwotę proszę o propo w komentarzach. Tylko techplanet, bez morele

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Bierz gtx 960 z i5 bedzie o wiele lepsza wydajność niż 950 i jest o nie wiele tansza

To co napisaleś ze ma 1 wiartak to się nazywa turbina:D

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Bierz gtx 960 z i5 bedzie o wiele lepsza wydajność niż 950 i jest o nie wiele tansza

Ale to nie bedzie słabsze chłodzenie? bo np ten 950 ma 2 wiatraki

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

turbiny są tak samo wydajne jak wentylatory, lecz potrzebują większych obrotów by działąć efektywnie.

Przy uzyciu programu od Palita możesz zwiekszać obroty i kontrolować temperatury a także podkręcać.

Więc to jest to samo co wentylator na GTX950.

I 4GB się bardziej  przydaje do gier typu Wiedzmin

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

turbiny są tak samo wydajne jak wentylatory, lecz potrzebują większych obrotów by działąć efektywnie.

Przy uzyciu programu od Palita możesz zwiekszać obroty i kontrolować temperatury a także podkręcać.

Więc to jest to samo co wentylator na GTX950.

I 4GB się bardziej  przydaje do gier typu Wiedzmin

a jak to przekłada się na hałaśliwość?   Turbina kojarzy się z startem Odrzutowca :D a to ciche nie jest ;D

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Mój titan ma turbine i nie jest jakoś glosny xD

A jak Ci tak zalezy na cichej grze to bierz gtx 950 ale moim zdaniem lepsza wydajność to lepsza gra:D

Opublikowano

Tyle w temacie.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...