Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem hamachi - potwornie wysoki ping, itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram ze znajomym na modach (88 modów, serwer robiony na szybko) i ping jest naprawdę CHOLERNIE wysoki. Średnio 7500. Idzie grać, mamy już dużo rzeczy zrobionych ale jednak przydało by sie to ograniczyć bo skrzynka otwiera sie sekunde. Neta mamy obaj szybkiego i zapora ciągle wyłączona, w hamachi zielona kulka.

Pomocnik
Opublikowano

Hamachi... No właśnie.

Kup hosting do 5/10slot i git 5/10zl/m?

Opublikowano

@Ytrew Hamachi... i tutaj sprawa zawsze się komplikuje. Pomimo tego, że ja zawsze wybieram i polecam hosting Enderchest, w tym przypadku jest inaczej. Proponuję Ci natomiast, abyś zakupił 5-cio slotowy serwer (bo na tyle tam minimalnie pozwalają). Wyniesie Cię to tylko 7 złotych i 45 groszy za miesiąc, a Ty bezproblemowo będziesz mógł grać z kolegą, nawet z modami, ponieważ jest tam napisane "bez limitu ram'. Masz tutaj link do tej oferty: https://maxcraft.pl/games/17minecraftprobezlimituram.html

Opublikowano

@Ytrew Hamachi... i tutaj sprawa zawsze się komplikuje. Pomimo tego, że ja zawsze wybieram i polecam hosting Enderchest, w tym przypadku jest inaczej. Proponuję Ci natomiast, abyś zakupił 5-cio slotowy serwer (bo na tyle tam minimalnie pozwalają). Wyniesie Cię to tylko 7 złotych i 45 groszy za miesiąc, a Ty bezproblemowo będziesz mógł grać z kolegą, nawet z modami, ponieważ jest tam napisane "bez limitu ram'. Masz tutaj link do tej oferty: https://maxcraft.pl/games/17minecraftprobezlimituram.html

Ziomek enderchest ? miałem okazje pracować nad serwerem który był stawiany na tym hstingu i powiem że prędzej kupił by serwer na laptopie z 1998 niż u nich

@Ytrew

Jeśli to ty "hostujesz" serwer sprawdź czy nie masz w tle żadnego fb skype czy innych rzeczy odpalonych. Jeśli to natomiast serwer kolegi to on może mieć coś odpalonego w tle np. aktualizacja anty wirusa itp.

EasyHC ? - EasyHardcore

HardPC ? - HardPeaceful

Zróbcie jeszcze MedmiuMedium

i EasyEasy

kur albo serwer jest hardcore albo easy .......

Opublikowano

Ziomek enderchest ? miałem okazje pracować nad serwerem który był stawiany na tym hstingu i powiem że prędzej kupił by serwer na laptopie z 1998 niż u nich

@Ytrew

Jeśli to ty "hostujesz" serwer sprawdź czy nie masz w tle żadnego fb skype czy innych rzeczy odpalonych. Jeśli to natomiast serwer kolegi to on może mieć coś odpalonego w tle np. aktualizacja anty wirusa itp.

To mój serwer. Tu nie jest problem z ramem - mam go dużo, jeszcze zostaje miejsce. To samo z procesorem. Facebooka używam baardzo rzadko, w tle jest włączone: avg, hamachi, skype, przeglądarka (tylko piosenki na yt lecą), torrenty i sterowniki graficzne & dźwiękowe.

Co do serwera to testowałem darmowy na crafthost - masakra, tam nic nie idzie zrobić, czuję się ograniczony jak na iphone -.-

Opublikowano

@Ytrew Tak, Enderchest. Jest to bardzo dobry hosting, mi działał bez zarzutów, na pewno zdecydowanie lepiej niż FiberHost. Nawet nie napisałeś, dlaczego masz o nim taką opinię a nie inną. Poza tym ja mu podałem link do równie dobrego MaxCraft'a.

@Ytrew Jeśli komunikujesz się z Twoim kolegą w jakikolwiek sposób (szczególnie jeśli to przez skype) to zmień komunikator na TeamSpeak 3, który jest specjalny do gier.

Opublikowano

To mój serwer. Tu nie jest problem z ramem - mam go dużo, jeszcze zostaje miejsce. To samo z procesorem. Facebooka używam baardzo rzadko, w tle jest włączone: avg, hamachi, skype, przeglądarka (tylko piosenki na yt lecą), torrenty i sterowniki graficzne & dźwiękowe.

Co do serwera to testowałem darmowy na crafthost - masakra, tam nic nie idzie zrobić, czuję się ograniczony jak na iphone -.-

Torenty xD - wiesz że one nie tylko pobierają ale też wysyłają ? :D

polecam wyłączyć yt i pobrać muzykę na kompa

skype to zabójca internetu :D

@GTAVOnline serwer na enderchest serwer sypał co 30-50 min tylko dla tego że "nielimitowany ram" był ograniczony to 4 gb -,- w tym czasie używałem serwera do konfiguracji pluginów + testowałem jeden skript na blokowanie komendy /pl /spawn (10 linijek)

EasyHC ? - EasyHardcore

HardPC ? - HardPeaceful

Zróbcie jeszcze MedmiuMedium

i EasyEasy

kur albo serwer jest hardcore albo easy .......

Opublikowano

@Ytrew Tak, Enderchest. Jest to bardzo dobry hosting, mi działał bez zarzutów, na pewno zdecydowanie lepiej niż FiberHost. Nawet nie napisałeś, dlaczego masz o nim taką opinię a nie inną. Poza tym ja mu podałem link do równie dobrego MaxCraft'a.

@Ytrew Jeśli komunikujesz się z Twoim kolegą w jakikolwiek sposób (szczególnie jeśli to przez skype) to zmień komunikator na TeamSpeak 3, który jest specjalny do gier.

Obaj nie lubimy team speaka, bo są na nim wiecznie problemy - po prostu nam nie pasuje, wolimy skype.

Torenty xD - wiesz że one nie tylko pobierają ale też wysyłają ? :D

polecam wyłączyć yt i pobrać muzykę na kompa

skype to zabójca internetu :D

@GTAVOnline serwer na enderchest serwer sypał co 30-50 min tylko dla tego że "nielimitowany ram" był ograniczony to 4 gb -,- w tym czasie używałem serwera do konfiguracji pluginów + testowałem jeden skript na blokowanie komendy /pl /spawn (10 linijek)

Mam ustawiony limit wysyłania do 25 kb/s. Nawet bez tego limitu mam na tyle szybkiego neta, że bez problemu dałby radę. A muzyki z yt na kompa nie pobiorę, bo co chwilę puszczam coś innego, od tygodnia nie przesłuchałem chyba 2 razy tej samej piosenki. A ze skype nie zrezygnuję.

Opublikowano

Doszły kolejne problemy, znajomy nie może otwierać rur teleportacyjnych z buildcrafta ani korzystać z terminalu z applied energetics 2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...