Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana podzespołów

Topblizz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam teraz komputer 

procek:intel pentium dual core E5400   @   2.70 GHz      2.70  GHz

RAM:3GB i to jest chyba DDR2 nawet firma nie znana

GPU:ATI RADEON HD 5450

Zasilacz: Też jakiś Nołnejm

Płyta Główna: C**j wie też jakaś słaba tylko 2 miejsca na kostki i pewnie obsługuje DDR2 czyli nie wbiję 8 gb ramu

Posiadam oczywiście komputer emachines by acer jakiś ET1831

i składam na zestaw za 2,6k http://www.morele.net/inventory/info/6yswQC/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_TechnologyCornermoim pytaniem jest czy kupić teraz cały sprzęt oprócz karty graficznej i procesora tylko kupić tą resztę co tam jest czy zbierać te 2,6k i kupić od razu wszystko? W sumie przydałoby mi się to bo k***a komputer muli ze chuj bo stać mnie na razie tylko na wszystko prócz GPU i CPU. I moim jedynym pytaniem jest czy ta płyta główna obsługuje mój procesor i karte graficzną proszę o szybką odpowiedz!

Opublikowano

ogólnie. Nie, nie, nie. Chodzi mi, że chcę teraz kupić WSZYSTKIE TE RZECZY CO SĄ W KOSZYKU oprócz CPU i GPU. A grać to będę właśnie głównie w cs go, i nwm często gram też w gta sa mrucznik-rp.pl xD ale chodzi mi ze k***a brakuje też mi tego ramu i miejsca bo 250 GB to szybko zapełnisz wystarczy, że pobierzesz CS GO, BF 4, BF3, LOL'a i gta sa i ile ci już dostaje? Mało... I zaczynają się laggi itp...

Opublikowano

Swoj obecny dysk masz na sata? Mozesz na poczatku kupic wszystko oprocz karty graficznej, polowy ram (czyli kup 1x 4gb, chociaz jak kupisz od razu wiecej to igpu bedzie wydajniejsze) no i dysk potem jak twoj podpasuje. Kupowanie bez cpu tego zestawu mija sie celem.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Całkowie mija z celem skoro kupi zestaw który nie będzie działał bez procesora którego nie ma :)

Grafikę może wstawić starą i zamienić w dowolnym czasie na tą co ma albo używać do tego czasu zintegrowanej.

Kupno nowej obudowy też jest zbędne skoro jest stara

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

stara k***a taka mała, że się zesrać można 0 przewiewu 0 wylotów po prostu gówno muszę obudowę kupić nową stary dysk to c**j wie jaki ale na pewno jakiś gówniany jak mi się czasami komptuer włącza 5 minut a potem znowu 10 minut aby się nie laggował przy korzystaniu z niego1

Opublikowano

Podaj obecny budżet i coś zrobimy. Nie ma sensu kupowanie bez cpu, jak częsci mają leżeć i się kurzyć to po luj ci elektorniczny złom po domu  xD ?

Opublikowano

grałbym na starym kompie tzn ten co teraz mam tylko podzespoły bym wymienił czyli wszystko wyjebał a zostawił CPU i GPU i grałbym narazie a potem jakbym nazbierał to bym kupi CPU i GPU nowe. moja kasa obecnie to 800 zł ale moze coś na mikołaja dostanę

Opublikowano

Nie zrobisz tak , musiał byś wymienić wszystko co masz na nowe

Tak ciężko zrozumieć że procesor to już staroć i nie pasuje do żadnej nowej płyty 

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie który procesor jest lepszy? AAAAA: http://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-960-oc-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-2xdvi-dp-426018336-3392-710812/

BBBBB:http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-960-oc-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-3xdp-gtx-960-4gd5t-oc-754290/

mi sie wydaje, że ten BBBBB bo ma więcej opcji i 4GB pamięci a ten AAAAA co mam obecnie w koszyku jest słabszy bo ma tylko 2 gb

Opublikowano

Nie wiem jak ty chcesz cokolwiek robić sam przy kompie jak nie rozróżniasz karty graficznej od procesora. 

To że grafika ma 2 czy 4 Gb RAM i dużo opcji o których nie masz pojęcia co to jest nie świadczy że ta z 4 Gb jest lepsza , jak nie masz nic do czego można dopasować kartę bezsensem jest wybierać . 

Opublikowano

Nie wiem jak ty chcesz cokolwiek robić sam przy kompie jak nie rozróżniasz karty graficznej od procesora. 

To że grafika ma 2 czy 4 Gb RAM i dużo opcji o których nie masz pojęcia co to jest nie świadczy że ta z 4 Gb jest lepsza , jak nie masz nic do czego można dopasować kartę bezsensem jest wybierać . 

czyli ze brać tą karte co mam w tym zestawie co jest na pierwszym poście?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...