Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o "pracy" Global Moderatorów?

pestka11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zachowajcie troszkę kultury i piszcie co wam się podoba, co nie i jak oceniacie ich prace :)

Chodzi tylko o GM nie o moderatorów, każdy wie jak to tam z modami jest :)

Opublikowano

Bez zastrzeżeń, ale zauważyłem dużo cwaniaków, którzy prowokują i mieszają się w nieswoje sprawy, a potem mają obiekcje dlaczego dostają warny.

Opublikowano

Bez zastrzeżeń, ale zauważyłem dużo cwaniaków, którzy prowokują i mieszają się w nieswoje sprawy, a potem mają obiekcje dlaczego dostają warny.

Tak, ale to samo o prowokacji można powiedzieć np o Why, wystarczy spojrzeć na posty, które zostały dzisiaj dodane do idiotyzmów.

Według mnie, za bardzo nadużywają swojej władzy.

Opublikowano

Wykonują swoją robotę, jeden lepiej drugi gorzej.

Ten temat pewnie będzie w koszu jeszcze dzisiaj.

A no i ten ban dla Gamusa to patologia jakaś.

VNp6c2U.png

Arcymistrz
Opublikowano

Najgorszy team GMów jaki może być, a ten Why to już wgl pajac... 

Co do idiotyzmów: 

Zacznę banować za to, że ktoś nie rozróżnia sytuacji związanych i podejmowanych na podstawie regulaminu, a czegoś głupiego, bądź śmiesznego. 

Zapraszam na jakieś inne forum z 10 userami online i tam walczcie o sprawiedliwość, Wojownicy Internetu! 

Mógłbym napisać więcej, jednak czy ma to sens? 

Opublikowano

Powiem tak, my jesteśmy Userami. My korzystamy z forum. GMowie robią co do nich należy. Mają do tego prawo bo w końcu są GMami. Jak ktoś zasłużył ma co chciał... i tak widzę że niekiedy puszczają "bokiem" pewne akcje... ;) 

A temat jest śmieszny ;p i pewnie szybko poleci do kosza :) 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Najgorszy team GMów jaki może być, a ten Why to już wgl pajac... 

Co do idiotyzmów: 

Zacznę banować za to, że ktoś nie rozróżnia sytuacji związanych i podejmowanych na podstawie regulaminu, a czegoś głupiego, bądź śmiesznego. 

Zapraszam na jakieś inne forum z 10 userami online i walczcie o sprawiedliwość, Wojownicy Internetu! 

Jesteśmy na innym forum, nie bój się :)

Niby sarkazm w pierwszym zdaniu ale prawda, najgorszy team gmów jaki był :)

Nie chodzi mi oczywiście o sytuacje z Gamusem tylko chce się dowiedzieć jakie zdanie mają o was użytkownicy, w końcu reprezentujecie forum :)

"Wojownicy internetu" chcesz mnie sprowokować czy jak?

Opublikowano

Bardzo fajne ziomki. Nie mam im nic do zarzucenia. 10/10

Szkoda tylko, że nie ma już wśród nich Thingsa. Ten,to, dopiero ,był ziomeczkiem , napoziomie.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Banda dzieciaków z wysokim ego.

Jedno prawdziwe zdanie o całej pracy moderacji/global moderatorów.

Mam podobne zdanie :)

Było kilku spoko gm'ów typu - majkel, ale teraz to przesada.

Opublikowano

Tak na nich narzekacie a tak naprawdę między innymi to dzięki nim możecie korzystać z najlepszego forum pod słońcem :makka: . Rozumiem wolność słowa szczególnie w internecie powinna być praktykowana ale kiedy ktoś ma za przeproszeniem "niewyparzony język" i nie wie jak zachować się pośród tak dużej społeczności to powinien zostać karany. Jedno jest pewne chcą jak najlepiej dla forum (czyli dla was) abyście mieli jak najwięcej przyjemności z korzystania z forum i czerpali z niego tyle ile wam daje. Tyle ode mnie.

Opublikowano

Czego się spodziewacie??Super, hiper pracy moderatorów?

Jak dzieciak w pampersie dostanie władzę to tak potem wygląda jak wygląda.....

Kiedyś aż tak nie raziło to w oczy jak teraz no ale cóż.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Zależy kto...

Niektórzy są dobrzy, ale stronność, układy psują wszystko.

Opublikowano

Tak na nich narzekacie a tak naprawdę między innymi to dzięki nim możecie korzystać z najlepszego forum pod słońcem. Rozumiem wolność słowa szczególnie w internecie powinna być praktykowana ale kiedy ktoś ma za przeproszeniem "niewyparzony język" i nie wie jak zachować się pośród tak dużej społeczności to powinien zostać karany. Jedno jest pewne chcą jak najlepiej dla forum (czyli dla was) abyście mieli jak najwięcej przyjemności z korzystania z forum i czerpali z niego tyle ile wam daje. Tyle ode mnie.

Weź się puknij człowieku w głowę.

Zarax, Why, tipipi na propsie, reszta to idioci.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej. Nie mam nic do zarzucenia.

Opublikowano

Tak na nich narzekacie a tak naprawdę między innymi to dzięki nim możecie korzystać z najlepszego forum pod słońcem. Rozumiem wolność słowa szczególnie w internecie powinna być praktykowana ale kiedy ktoś ma za przeproszeniem "niewyparzony język" i nie wie jak zachować się pośród tak dużej społeczności to powinien zostać karany. Jedno jest pewne chcą jak najlepiej dla forum (czyli dla was) abyście mieli jak najwięcej przyjemności z korzystania z forum i czerpali z niego tyle ile wam daje. Tyle ode mnie.

Raczej nie dzięki nim. Rozumiem, kary itd ale regulamin powinien przestrzegać każdy.

(czyli dla was) jesteś kimś lepszym, czy jak?

Mam na myśli np - http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/page-219#entry12625391

Opublikowano

­Aktualna praca Zespołu Global Moderatorów jest rzetelna i odbywa się w sposób prawidłowy.

Ewentualne skargi proszę zgłaszać do osób znajdujących się wyżej w hierarchii.

Userzy nie oceniają pracy moderacji.

636451494245979649038.gif

Arcymistrz
Opublikowano

No dobrze, wypowiem się. Pozwólcie, że z początku w punktach. 

1. Wstawianie wszystkiego, czego się da do idiotyzmów. 

Ten temat od początku do jakoś końca wakacji bieżącego roku był spoko. Później niestety zaczęło pojawiać się za dużo rzeczy, które z "idiotyzmem" (coś śmiesznego, głupiego związanego z kimś/czymś) miały tyle wspólnego co nic. Większość dotyczyła tylko wstawiania zdjęć lub linków do posta/tematu, gdzie ktoś z Teamu MPCforum podjął decyzję "x", a użytkownik, który to wstawił uznał tą decyzję za złą.

Jak to rozwiązać i samemu nie wyjść na szaro (nie chodzi o bana)? Wyjaśnienie sytuacji na PW/GG/FB jest ok. Polecam też zapoznać się z regulaminem (działu, w którym osoba została zbanowana/ostrzeżona oraz globalnym). Dopiero wtedy próbować coś działać. 

2. Łamanie regulaminu przez osoby wyżej w hierarchii. 

Każdy z Administracji musi przestrzegać regulaminu jak nikt inny. Dlaczego? Sporo przypadków sprowadza się do tego, że za coś warnujemy, a sami w ten sam sposób łamiemy "przepisy". 

Mamy pewne przywileje, które możemy wykorzystać w określony sposób. Trudno nam jest wypowiadać się otwarcie, ponieważ patrzy na to bardzo dużo użytkowników, którzy tylko czekają na coś do czego będą mogli przyczepić się za miesiąc, jak coś pójdzie nie po ich myśli. 

3. Bany. 

Kolejny raz gdzie mój ban (wcześniej ban CusTa) jest jakimś tematem "rozważań". 

Każdy z Was może uważać, że jakiekolwiek ostrzeżenie, ban, blokada pisania została nałożona niepoprawnie. Od tego macie PW oraz Administratorów, do których możecie kierować skargi na temat WSZYSTKIEGO. Ostatecznie pozostaje również @techse i @nicel

Jakby nie patrzeć na to - osoby w teamie (a szczególnie Global Moderatorzy) mają większą wiedzę na temat wszystkiego, co dzieje się na forum i jak ono powinno funkcjonować. Czasami jesteśmy w błędzie - w tym momencie osoba poszkodowana powinna napisać wiadomość prywatną do kogoś kompetentnego na tyle, żeby uzyskała odpowiedź zadowalającą. Płakanie w statusach, wstawianie wszystkiego do idiotyzmów czy tworzenie jakiś kółek Wojowników Internetu mija się z celem. 

Mamy do tych rzeczy zupełnie inne podejście, posiadamy staż (który nie usprawiedliwia naszych pomyłek) i staramy się dogodzić każdemu. 

4. Sprawy.

Nie lubię rozwiązywać spraw w sposób "Bo tak". Czasami inaczej się nie da, ale tutaj odniosłem się do (chyba) wszystkich zażaleń kierowanych w stronę obecnego Teamu MPCforum. 

5. Pogląd użytkowników bez rangi, ale ze stażem. 

Przykro mi, ale czasy się zmieniają. Trzeba się jakoś dostosować, bo nic nie będzie wyglądać tak, jak kiedyś. 

Ktoś odchodzi, bo kiedyś trzeba, to przyjmowana jest osoba, która będzie miała możliwości do zapewnienia adekwatnego poziomu forum, bądź podniesienia go. Czasami trafiają się złe osóbki, albo ktoś, kto na forum wprowadzi tylko błędy. 

Trudno udawać kogoś, kim się nie jest. Na starym koncie zarejestrowany byłem od 2010, na tym 2011. Sam widziałem rzeczy, które były bardzo kontrowersyjne np. ban Mouthainsa, degradacje sporej ilości GMów, niesłuszne awanse, odejścia osób, które to forum tworzyły. 

Co da płakanie? Trzeba dalej rozwijać forum. Każdy ma do tego inne podejście, każdy widzi to inaczej i każdy chce innego forum. Niestety, ale nie jesteśmy w stanie Wam, użytkownikom, zapewnić idealnego forum (kilkaset tysięcy subdomen trochę by kosztowało...). Chcielibyśmy, ale nie. 

Rada: Możemy szybko ucinać takie rzeczy (mogę zaraz zamknąć temat w idiotyzmach, pobanować autorów i wprowadzić REŻIM, a szpiegów ładować do klatek), ale po co? Wprowadzi to większy zamęt, pozostawi kolejne sprawy niewytłumaczone. 

Dajcie pracować nam, bo ciężko mieć na tyle wiedzy, żeby POKAZYWAĆ jak mamy pracować. 

Nie sprawdzałem jak wygląda logika w tej wypowiedzi czy jakieś inne małe pierdółki, ale chyba każdy się domyśli. 

//edit

Jesteśmy tu dla użytkowników, jednak każdy z Teamu zajmuje się tym wszystkim charytatywnie. Nikt z nas nie otrzymuje zapłaty za to, że ktoś został zbanowany, albo "JAK MASZ 300 AKCJI, TO PREMIA - 20 CUKIERKÓW WIĘCEJ!". Każda decyzja podejmowana tutaj ma na celu wyprowadzenie forum na jeszcze lepszą drogę. Oczywiście nie wszystkie są słuszne, ale od tego są tzw. ODWOŁANIA.

Robimy co możemy.

@Exile 

Witam Pana dorosłego. Dobrze, że jesteś na tyle elokwentny, żeby wyrazić swoją opinię w inny sposób, niż taką, która bardziej wygląda na Twoją charakterystykę niż ocenę Teamu MPCforum. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...