Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motywacja Unity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry, mam taki problem, że chciałbym sobie kodować i uczyć sie tworzenie gier w unity uzywajac dokumentacji, for itp. Lecz moj problem jest taki, ze jestem 'anty modelarzem', dziwnie to brzmi, ale sprawia mi trudnosc modelowanie nawet w google sketchup'ie :P Poradzicie co w takiej sytuacji zrobic? Brac gotowe obiekty/budynki z asset store na poczatek?

Opublikowano

No zawsze możesz brać grafikę z asset store  , lub znaleźć kogoś kto zrobiłby ci modele 3D .

Jak zamierzasz grę upubliczniać lub tym bardziej sprzedawać przydał by ci się grafik .  

Ja czasami robię tak że nie mam jakiegoś modelu to poprostu cuba daje lub kilka cubów dopóki nie mam modelu ;)

Opublikowano

Używanie darmowych assetów jest bardzo dobrym wyjściem skoro nie jesteś "graficzny". Używanie najprostszej geometrii jak pisze Eryko jest też jakimś rozwiązaniem.

Jakiś czas temu przygotowałem na swoim blogu listę stron z darmowymi elementami gier, zachęcam do zerknięcia.

http://projektowanie-gier.pl/?p=698 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...