Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robocraft - Checking Roboshield Authorization

Avast76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 
Przy logowaniu na serwer zatrzymuję mi się ładowanie na Checking Roboshield Authorization.
Grę mam zainstalowaną ze steama i tu może być problem, ale… launchera bez steama nie mogę w ogóle otworzyć.
Próbowałem z wyłączonym antywirusem, resetowałem internet i robiłem steama offline a także otwierałem launcher jako administrator (EasyAntiCheat również otwierałem jako administrator). Nic to nie dało. (Zaporę mam wyłączoną)

Jakieś pomysły?

Jeszcze coś dodam, może ułatwi wam to zadanie.

To już mój trzeci temat o problemie z wejściem na serwer.

-Pierwszy był w Terrari http://www.mpcforum.pl/topic/1475194-found-server-requesting-world-information/

-Drugi w Blockade 3D http://www.mpcforum.pl/topic/1487612-blockade-3d-problem-z-dołączeniem-do-serwera/

-Trzeci teraz.

Wydaję mi się, że może być to przez jakąś wyłączoną usługę lub coś podobnego. (Mam WIndows 7 SP1 Home Premium)

post-1438460-0-68210900-1449161433_thumb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udało mi się otworzyć zwykłego launcher’a (Bez steam) gdy ustawiłem zgodność z Windows XP SP3, ale i tak mam ten sam problem.

Checking Roboshield Authorization

Autoryzacja (Informatyka) (ang. authorization) – proces nadawania podmiotowi uprawnień do danych.

~Celem autoryzacji jest kontrola dostępu (ang. access control), która potwierdza, czy dany podmiot jest uprawniony do korzystania z żądanego zasobu. Dla określenia uprawnień danego podmiotu konieczne jest najpierw stwierdzenie jego tożsamości, dlatego w typowym zastosowaniu autoryzacja następuje dopiero po potwierdzeniu tożsamości podmiotu za pomocą identyfikacji i uwierzytelnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...