Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Found Server - Requesting world information

Avast76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam od wczoraj taki problem, że jak próbuję wejść na swój serwer przez Hamachi to nie mogę się połączyć bo coś najprawdopodobniej blokuję mi to, wchodziłem nawet na Host & Play i nic. Piszę mi przez jakiś ktrótki czas Found Server następnie Requesting world information i tak pozostaje. Próbowałem różnych sposobów: Przinstalowałem Tshocka, Terrarie, odpalałem przez standardową konsolę, wyłączałem antywirusa, przeinstalowałem Hamachi. (Zaporę mam wyłączoną)

Nic nie zadziałało przez dłuższy czas. Już mówię o co mi chodzi: Gdy za pierwszym razem wyłączyłem antywirusa to działało normalnie, próbowałem zrobić aby nie blokował mi serwera ale bez skutku, po ponownym uruchomieniu komputera gdy wyłączyłem antywirusa chciałem zobaczyć czy włączę serwer, już to nie działało...

Podobnie miałem z Hamachi, gdy wyłączyłem to działało, po ponownym uruchomieniu komputera już nie... później przeinstalowałem, działało, po ponownym uruchomieniu komputera już nie...

Jeszcze pytanie: Czy to może być przez konto na Hamachi? Może spróbować zrobić nowe? 

Wersja Terrari: 1.3.0.8 

Wersja Hamachi 2.2.0.385

Antywirus: Panda Free antyvirus

System: Windows 7 Home Premium

Opublikowano

Konto na Hamachi nie ma nic wspólnego, chyba że kombinowałeś w ustawieniach programu.

Przy normalnym serwerze byłbym niemal pewny, że problemem jest odblokowany port 7777 TCP a UDP nie. Jednak w przypadku Hamachi to nie powinna być wina złego port forwardingu.

Mowiłeś, że kombinowałeś z antywirusem i coś tam ruszyło. Być może antywirus nie tyle blokuje Terrarię, co blokuje Hamachi?

Opublikowano

Wiesz co, trzeba skupić się najpierw na Host&Play, bo jeśli tu będę mógł wejść to i tam zapewne też. 

Przed sekundą kilkanaście razy próbowałem wejść na Host&Play i się zdziwiłem bo raz mogłem wejść a raz nie... około 15 prób 2 wejścia.

Antywirus odpada, próbowałem kombinować z tym i nic to nie dało, to nie przez to.

Może ten port? Tylko weź mi wyjaśnij jak odblokować UDP? Próbowałem, ale nie wiem czy dobrze robiłem.

Mam Neostrade Plus - Livebox 2.0

Wchodziłem na stronę 192.168.1.1 następnie zaawansowane i NAT/PAD tam na dole wpisywałem coś ale wątpię, że dobrze...

Opublikowano

W ten sposób stworzyłeś serwer na swojej sieci - bez Hamachi. Przez Hamachi nie trzeba robić żadnych portów.

Skoro nie działa Ci Host & Play to może wina plików gry? Próbowałeś odpalić TShocka? Spróbuj wyłączyć kartę sieciową Hamachi oraz usługę LogMeIn. Jeśli wtedy Host & Play zadziała, to wiadomo gdzie siedzi wina.

Opublikowano

Odinstalowałem Hamachi i nic to nie dało niestety. Nawet zrobiłem nowe konto administratora i usunąłem stare, większość problemów (Nie związanych z terrarią) znikła, ale to nadal mam. Host&Play nadal włącza się co kilka prób więc nic się nie zmieniło. Jeśli to pliki to dlaczego wcześniej działało mi dobrze? Jeśli to pliki to dlaczego po ponownym zainstalowaniu problem nadal występuję? A systemu na nowo robić nie mam zamiaru. Przeinstalowywałem także kartę sieciową, także nic.

Mógłbyś poczytać na google? Może uda ci się znaleźć rozwiązanie. Ja niestety nie znalazłem polskiego tematu związanego z tym problemem, są tylko angielskie a ja w angielskim słaby jestem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...