Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejne SAO? Hai to Gensou no Grimgar

AirCanada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W styczniu wychodzi taki animiec znowu o tematyce "zamknęli nas w MMO co robić" i od tego samego studia co SAO ;)

Ciekawe czy pójdą bardziej w stronę SAO czy Log Horizona, może będzie nowe gówno do hejtowania, a może całkiem przyjemna produkcja dla fanów MMO. Idealnego wątku romansu z SAO i tak nie odnowią to przecież wiadome.

http://myanimelist.net/anime/31859/Hai_to_Gensou_no_Grimgar

user since 2009. pare baników się dostało :)

Opublikowano

3 kobiety jako główne bohaterki 

Obstawiam ciulowe romansidło/haremidło do hejtowania. 

"I tak o to nasi bohaterowie szukając wyjścia z niebezpiecznego świata znaleźli coś, czego nigdy nie spodziewali się znaleźć - miłość"

xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

3 kobiety jako główne bohaterki 

Obstawiam ciulowe romansidło/haremidło do hejtowania. 

"I tak o to nasi bohaterowie szukając wyjścia z niebezpiecznego świata znaleźli coś, czego nigdy nie spodziewali się znaleźć - miłość"

xD

+ gościu co wygląda jak Kirito. No to pograne

Opublikowano

Wczoraj przeglądałem livecharta i też tak pomyślałem ,,znowu coś ala SAO"

Najlepsze anime MMO to Log Horizon <3 Później 1 połowa 1 sezonu SAO (X czas temu jak to oglądałem, pierwsze takie anime to wtedy jarałem się jak głupi, teraz to już z 75% zapomniałem) Overlord (mogliby zrobić 2-3 dłuższe) później 2 połowa 2 sezonu (Yuuki, Sinon, Liz o wiele lepsze od Asuny) na koncu 1 połowa 2 sezon. Z podobnych ogladalem jeszcze m.in. Dungeon, ale nie będę się może o tym wypowiadał, gorsze od SAO jak dla mnie (jedyny fajny moment to jak Bóg głównego bohatera na końcu...) :P Opis tego Hai.... coś tam wiele nie mówi i zwiastun ... nie no, w wprawdzie daje to nam jakiś obraz. Ogólnie rzecz biorąc jestem zrażony do tych bajeczek, które teraz wychodzą. Pewnie obejrzę kilka odcinków lub nie.. może porzucę? Pożyjemy, zobaczymy. Tak czy siak miłego oglądania :3 ....

.... Jak wyżej, zapowiada się harem więc chyba będzie słabiutkie, aczkolwiek nie mówię hop. Rakudai Kishi z obecnego sezonu ma bardzo fajna tsundere, ogólnie zapowiadało się g****o, a w moich oczach wypadnie co najmniej dobrze.

Opublikowano

Trudno kojarzyć z czymś innym, czego się nie widziało :3 ale przynajmniej czegoś się dowiedziałem. Ludzie się uczą całe życie :P

Opublikowano

Właściwie to nie kolejne SAO, a kolejny .hack. To nie klon SAO, bo to sam był klon.

Rok wydania hack: 2002 (2000 to początek tworzenia)

Rok wydania SAO: 2012 (anime, bo pierwowzór został poraz 1 wydany w 2002 roku)

http://myanimelist.net/anime/48/.hack__Sign

http://myanimelist.net/manga/21479/Sword_Art_Online

Wkurza mnie, że ludzie każde anime MMO kojarzą z tym gniotem.

Tak odchodząc od tematu, widziałeś może .hack'a// ? Bo osobiście zacząłem //SIGN i utknąłem gdzieś na 7 odcinku, bo szczerze powiedziawszy bliżej temu do jakiegoś dramatu ew. lekko psychlogicznego/tajemniczego anime niźli do czegoś z grą, ba MMO to nawet nie 2 czy 3 plan.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć więcej anime/mangi w stylu Log Horizon. Ta seria mi się cholernie podobała. Jestem ciekawy jak wyjdzie Hai to Gensou no Grimgar, ale nie jestem co do tego pewny.

Opublikowano

Ojejku, kolejnego gniota wyczuwam. Niestety, straciłam czas na przeczytanie tego, ale jeżeli kiedyś będę się potwornie nudzić i znajdę to gdzieś na necie to coby tradycji stało się zadość - obejrzę i może mój pogląd się zmieni. :D 

ps. również nie wiedziałam o tym hacku  xD 

Opublikowano

Właściwie to nie kolejne SAO, a kolejny .hack. To nie klon SAO, bo to sam był klon.

Rok wydania hack: 2002 (2000 to początek tworzenia)

Rok wydania SAO: 2012 (anime, bo pierwowzór został poraz 1 wydany w 2002 roku)

http://myanimelist.net/anime/48/.hack__Sign

http://myanimelist.net/manga/21479/Sword_Art_Online

Wkurza mnie, że ludzie każde anime MMO kojarzą z tym gniotem.

Nie chodziło o to, chodzi o to, że to to samo studio, dlatego nazywam to kolejnym SAO, ponieważ spodziewam się kolejnego takiego gniota, a nie dobrego animca jak właśnie .hack

Opublikowano

Co wy pierdolicie?

To coś jest gorsze od SAO, czytałem novelkę aż w końcu mnie c**j strzelił i rzuciłem

Nie napalajcie się na to, bo nie będzie to ani lepsze od Overlorda, ani od SAO. Log Horizon to tam nie wiem anime słabe novelki nie czytałem

Takie Only Sense Online które jest syfem jest cholernie lepsze od grimgala i LH ale dobra jeśli dla niektórych tu nawet hack jest lepszy od sao a LH od Overlorda

to naprawdę

straciłem nadzieję co do was..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...