Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Czy chcielibyście taki plugin jak w CS:GO?

Czy skorzystał byś z pluginu?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy skorzystał byś z pluginu?

• Tak
      32
    • Nie
      4
    • Nie wiem
      1
    • Wypie****** grać w CSa XD
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po dłużej nie obecności. Ostatnio wpadłem na pomysł na napisanie pluginu na Jackpota(podobnego to tego co w CS:GO, ale w MC). Działa to mniej więcej tak: Gracze wrzucają swoje itemy do puli(więcej itemów = więcej % na wygraną), i losowana jest 1 osoba, która bierze wszystkie item z danej puli. Czy ktoś z Was korzystał by z takiego pluginu? Bo nie wiem, czy jest sens go pisać.

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Wiele osób z tego pluginu by korzystało, jak byś go zrobił na poziomie - bez bugów/itd, mógłbyś go nawet sprzedawać za interesującą cenę. :)

Myślę nad dodaniem dodwaniu itemów w GUI. Pisząc ten plugin postarał bym się w 200% ^^

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Musiałbyś w jakiś sposób ocenić wartość itemów, lub wybrać tylko te wartościowe które można wrzucać.

Inaczej ktoś wrzuci 100 stacków dirt i win xD

Opublikowano

//Wyprzedził mnie @booterxyz :(

"więcej itemów = więcej % na wygraną"...

Czyli ktoś wrzuci stak gruzu i już może dużo wygrać. Jeśli ja bym to robił to dodałbym jakieś wartości dla KAŻDEGO przedmiotu, przy wrzuceniu itemów do puli obliczyłbym wszystkie wartości i po czym dla każdego gracza w grze wyliczyłbym odpowiedni % wartości dodanych itemów przez gracza z wartości całej puli, pod koniec przelatujace głowy w GUI i w końcu dodanie wszystkich przedmiotów dla szczęśliwca. Pff... W skrócie bardzo czasochłonna praca

Opublikowano

//Wyprzedził mnie @booterxyz :( "więcej itemów = więcej % na wygraną"... Czyli ktoś wrzuci stak gruzu i już może dużo wygrać. Jeśli ja bym to robił to dodałbym jakieś wartości dla KAŻDEGO przedmiotu, przy wrzuceniu itemów do puli obliczyłbym wszystkie wartości i po czym dla każdego gracza w grze wyliczyłbym odpowiedni % wartości dodanych itemów przez gracza z wartości całej puli, pod koniec przelatujace głowy w GUI i w końcu dodanie wszystkich przedmiotów dla szczęśliwca. Pff... W skrócie bardzo czasochłonna praca

Są 2 wersje

1. Będzie waluta określona w configu

2. Każdy item będzie miał wartość ustalaną w configu

na 90% wybiorę wersję 2 ;)

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Witam!

Moje zdaniem jest bez sensu, że wgl. tu piszesz zamiast PISAĆ OD RAZU! :)

A TAK POWAŻNIE:

Musze powiedzieć, że k***a jest to epicki pomysł na arivi.pl, było ./wejdź czy coś ale to był zjebany system.

Jeśli napiszesz taki plugin daje 554948568486456 like my friend nohomo!

Bym dał jeszcze pomysł, że jak losuje graczy  jak w skrzynce w csgo chyba wiesz jak :).

Opublikowano

Animowane gui z głowami gracza zamiast itemami, i lore jest jakie itemy jak najedziesz

Opublikowano

Może zrobić to tak, że gracz ma wirtualny plecak, zapis do MySQL i na stronie zrobić resztę. Lepiej to będzie wyglądać i będzie łatwiejsze w obsłudze :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Na pewno młodsze roczniki bardzo by się ucieszyły, ale szczerze powiedziawszy, nie chciałbym osobiście zauważyć takiego pluginu, gdyż popsułoby to klimat jakim cieszy się obecnie minecraft, dlatego także, nie ożywałbym go.

Mimo wszystkiego, jeżeli zdecydujesz się na owy pomysł to, życzę ci udanego napisanego pluginu.

Opublikowano

@ref

Jesteś programistą Java? Chcesz pomóc przy pisaniu? :)

Proszę PW z linkami do Twoich pluginów

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Hej miki, tutaj pewna osoba z projektu qEssentials.

Zanim to udostępnisz publicznie poducz się nieco Javy, bo niektórzy tutaj jak np pan gwardzista aka gówno, będą hejtować i cię zdemotywują do pracy.

@AntyWarn

HCEMY! ALE W SKRIPCIE BO PLUGINY TO GUNWO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...