Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna

leszcz778

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym w niedługim czasie kupić sobie nową kartę graficzną ( do 1500zł ).

Tu pojawia się problem xD...

Specyfikacje:

Zasilacz: MODECOM FEEL 1  600 ATX ( nie hejtowac xD... )

Procesor: AMD FX 4100 Quad-Core Processor

Płyta główna: asus m5a78l-m lx v2

Jak mam coś podać to mówcie konkretnie co i najlepiej jak to sprawdzić. (Kartę gwarancyjną zgubiłem a tam mialem wszystkie informacje ;_;)

Ofc mile widziane są sugestie co do zasilacza, jaki kupić i jaką karte graf do tego. ( tylko jeśli nowy zasilacz to wraz z kartą 1.5k )

Procesor chyba jest ok ( ofc, beda hejty że amd, ale no cóż, kompa skladal mi pare lat temu jakiś ' spec ' i średnio chce mi się go zmieniać aktualnie :v )

Moja pierwsza karta radeon hd 6790 się spaliła, teraz mam jakiegoś gt 730 ( karta biurowa, wiem, ale do metina czy jakiegoś lolka starczała, teraz chce już jakieś 'lepsze' gry odpalać :v )

Opublikowano

@Xeeideex

x2 4GB ddr3.

Nie mów, że ram do wymiany xD, to już lepiej podaj mi gotowy zestaw nowego kompa xDDD

Po prostu chce żeby cs:go, liga legend, nowe fifki, bf3,4 chodziły mi bez problemu, ze starą kartą we wszystko gralem na wysokich 0 problemów :v dopoki sie nie spalila [*]

Wymienianie każdego podzespołu damn, no słabo troche xP

Opublikowano

No znaczy do kwoty 1500zł to już lepiej chociaż,przesiąść się na jakiego lepszego AMD..

Na obecną chwilę jeśli nie chcesz zmieniać nic tylko kartę i zasilacz,to tu nie ma co dużo pchać..

Dać ew.nowy zasilacz i trochę Lepszą kartę od tej  co miałeś [ a jaką miałeś?]

Albo po prostu kup tą co miałeś..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@BornVillain

Wcześniej miałem Sapphire Radeon HD 6790.

Starczał, wtedy na nim grałem jeszcze w bf3, na ultra :v ( lub na paru ustawieniach ultra reszta wysokie, nie pamietam dokładnie )

Chciałem tu prosić o jakiś dobry zasilacz i kartę, kompa będę modernizował z czasem, nowy procek itd, ale aktualnie zależy mi na grafice bo na tym gt 730 za wiele nie porobie, jak mi rzucą smoke'a na ryj w cs'ie no to 10 fps i elo. xD

Btw. póki wszystko działa, się nie psuje to też nie widzę sensu tego wymieniać :p

Opublikowano

No nikt Cię nie zmusza przy tej kwocie od razu kupować wszystko inne,ale pomyśl nad tym kiedyś..

Jednak nawet jak będziesz chciał modernizować,to będziesz chciał czekać aż ktoś od Ciebie wszystkie twoje obecne części kupi, czy po prostu zmienić CPU na lepszy ?

Z zasilaczy : http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/

No i w jakieś mocniejsze powiedzmy gry chcesz pograć,jakie ? 

Jeżeli nadal w te gry,i temu podobne gdzie ten CPU daje radę i będzie dawał,to ja bym nawet go nie zmieniał.

Ale dajmy na to że w pewnym czasie zdecydujesz się kupić jakieś inne,lepsze części do obecnego PC,ile byś chciał wydać na kartę,może być używana czy nowa ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@BornVillain

No nikt Cię nie zmusza przy tej kwocie od razu kupować wszystko inne,ale pomyśl nad tym kiedyś..

Jednak nawet jak będziesz chciał modernizować,to będziesz chciał czekać aż ktoś od Ciebie wszystkie twoje obecne części kupi, czy po prostu zmienić CPU na lepszy ? CPU na lepszy raczej.

Z zasilaczy : http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/

No i w jakieś mocniejsze powiedzmy gry chcesz pograć,jakie ? Aktualnie to zależy mi najbardziej żeby nie mieć tych cholernych 10 fps przy smoke'u, plus jakiś overwatch, blackops 3, rozważałem fallouta 4 ( ale no z tym to już chyba ciężej :O)  dodatkowo każda fifka w sensie od 15 wzwyż, stałe 60 fps chcę mieć ;p

Jeżeli nadal w te gry,i temu podobne gdzie ten CPU daje radę i będzie dawał,to ja bym nawet go nie zmieniał.

Ale dajmy na to że w pewnym czasie zdecydujesz się kupić jakieś inne,lepsze części do obecnego PC,ile byś chciał wydać na kartę,może być używana czy nowa ? Raczej nowa :p, co do tego ile moge wydać, no w sumie do 1.5k wraz z tym zasilaczem, lub taniej jak byś znalazł ;p

btw zależy mi, żeby zasilacz miał x2 6 pin, nie chce z tymi molexami się bawić w razie gdyby karta potrzebowała 2 wejścia.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...