Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer Hardcore, drop, co i jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze.

Potrzebuję od niektórych którzy mają chociaż trochę pojęcia w głowie na temat serwerów Hardcore.

Zacznę od tego nie nie jestem żadnych dzieckiem które będzie stawiało serwer na hostingu typu enderchest czy jakie tam gówna, nie mam nawet zamiaru wrzucania skryptów do serwera..

Więc tak, jaki wg. Was powinien być drop na serwerze, co powinno na Nim się znaleźć, jakieś pomysły na spawn - potrzebuję wszystkich kreatywnych odpowiedzi.

Za pomoc podziękuje lajkami oraz oceną w profilu.

Niepowtarzalna paczka serwerowa!

Kliknij mnie!

Opublikowano

Na początku zastanów się, czy na pewno chcesz brnąć w hc. Moim zdaniem zbyt dużo jest już takich serwerów. :D

Jak już to na pewno coś, czego nie ma na innych serwerach, czyli raczej tego tutaj nie dostaniesz. Jakieś skrypty(nie chodzi mi o skrypty do pluginu, a o skrypty wg definicji), które zajmują czas, losowania, eventy, aktywna administracja, forum.

Opublikowano

Na początku zastanów się, czy na pewno chcesz brnąć w hc. Moim zdaniem zbyt dużo jest już takich serwerów. :D

Jak już to na pewno coś, czego nie ma na innych serwerach, czyli raczej tego tutaj nie dostaniesz. Jakieś skrypty(nie chodzi mi o skrypty do pluginu, a o skrypty wg definicji), które zajmują czas, losowania, eventy, aktywna administracja, forum.

Myślałem nad typem aż 2 tyg. czy to w ogóle się rozwinie, szukałem serwerów i patrzyłem po ilu dniach ich już nie będzie, wywnioskowałem że trzeba zrobić coś nowego czego nie ma żaden serwer Hardcore, a tak jak Ty tutaj mówisz że tutaj tego nie dostane, a może jednak jakaś osoba się znajdzie?

Kliknij mnie!

Opublikowano

Ja to osobiście pograł bym sobie na takim jak kiedyś serwer skaf bo ine serwery to nie to samo ten serwer miał to toś jak zrobisz dobrego hc to Gracze sa gwarantowani :DSam bym grał :D

Opublikowano

Ja to osobiście pograł bym sobie na takim jak kiedyś serwer skaf bo ine serwery to nie to samo ten serwer miał to toś jak zrobisz dobrego hc tto Gracze sa gwarantowani :DSam bym grał :D

Też bym wrócił do tych czasów, nawet jak bym chciał zrobić taki serwer jak zrobił Cubix i reszta to bym potrzebował dużo czasu i zgranego teamu jak i dobrej maszyny i zarwania głowy w szkole..

Podsyłajcie pomysły co do serwera, jeśli ktoś by chciał razem ze mną współpracować oczywiście zapraszam na pw.

Kliknij mnie!

Pomocnik
Opublikowano

Drop.

Diax 0.5

Zloto 1.1

Zelazo 1.7

Emerald 0.7

Wegiel 2.3

Stoniarki niech bedą, ale bez żadnych boyfarmerów sandfarmerów itd...

Sektory zeby nie bylo lagów

Jakiś dobry antycheat.

Eventy co np.2tyg (np. Zabić giant zombie i wyleci z niego jakiś drogocenny item).

Bez vipów itp...

Co do sklepu:

Discozbroja.

Unban.

Paczka 10 Unbanów

Serwer ma być PREMIUM!

Jesli gracz ma nonp. To musi wykupic wejsciówke za np 5zl

Do wejsciówki dorzucasz ub ;)

Dobre rekl. Na yt

No i ok. 1500 slot

:)

Licze ze pomoglem. Czekam na +++

Opublikowano

Drop.Diax 0.5Zloto 1.1Zelazo 1.7Emerald 0.7Wegiel 2.3Stoniarki niech bedą, ale bez żadnych boyfarmerów sandfarmerów itd...Sektory zeby nie bylo lagówJakiś dobry antycheat.Eventy co np.2tyg (np. Zabić giant zombie i wyleci z niego jakiś drogocenny item).Bez vipów itp...Co do sklepu:Discozbroja.Unban.Paczka 10 UnbanówSerwer ma być PREMIUM!Jesli gracz ma nonp. To musi wykupic wejsciówke za np 5zlDo wejsciówki dorzucasz ub ;)Dobre rekl. Na yt No i ok. 1500 slot:) Licze ze pomoglem. Czekam na +++

Co do dropu - też nad takim myślałem jutro obczaje czy będzie pasował.

Stoniarki - no okej, ale może jakiś utrudniony crafting żeby chociaż pokopali a nie siedzieli w jednym miejscu.

Antycheat - jak na razie będzie skromny plugin, z czasem postaramy się nad napisaniem,wykupieniem lepszego anty-cheata.

Sektory - interesujące, jeśli dobrze pamiętam z tym dużo było kłopotów na różnych serwerach, ale postaralibyśmy się dopracować je żeby nie było problemów.

Eventów będzie w mase, największe będą co msc.

Właśnie się waham nad vipami, jeśli to ma być Hardcore to najlepiej żeby o tym mowy nie było.

Sklep - nad tą paczką się jeszcze zastanowię,a co do discozbroji - nie wiem zbędne mi to, ale nie wiem co na to gracze..

Nad non-premium się zastanawiam czy wziąć te wejściówki czy nie, ale to jeszcze przedyskutuje.

Reklame już można tak powiedzieć że mamy.

Z grubej rury 1500 slotów - może zaczniemy od 100 i z czasem będziemy zwiększać, jutro się odezwę i nagrodze.

Kliknij mnie!

Opublikowano

Co do dropu - też nad takim myślałem jutro obczaje czy będzie pasował.

Stoniarki - no okej, ale może jakiś utrudniony crafting żeby chociaż pokopali a nie siedzieli w jednym miejscu.

Antycheat - jak na razie będzie skromny plugin, z czasem postaramy się nad napisaniem,wykupieniem lepszego anty-cheata.

Sektory - interesujące, jeśli dobrze pamiętam z tym dużo było kłopotów na różnych serwerach, ale postaralibyśmy się dopracować je żeby nie było problemów.

Eventów będzie w mase, największe będą co msc.

Właśnie się waham nad vipami, jeśli to ma być Hardcore to najlepiej żeby o tym mowy nie było.

Sklep - nad tą paczką się jeszcze zastanowię,a co do discozbroji - nie wiem zbędne mi to, ale nie wiem co na to gracze..

Nad non-premium się zastanawiam czy wziąć te wejściówki czy nie, ale to jeszcze przedyskutuje.

Reklame już można tak powiedzieć że mamy.

Z grubej rury 1500 slotów - może zaczniemy od 100 i z czasem będziemy zwiększać, jutro się odezwę i nagrodze.

Hardcore z 100 slotami to nie hardcore, min te 1k powinno być :)

Jeśli nie masz planu na marketing serwera jak i na jego rozplanowanie to się za to nie bierz bo Ci nie wyjdzie.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Hardcore z 100 slotami to nie hardcore, min te 1k powinno być :)

Jeśli nie masz planu na marketing serwera jak i na jego rozplanowanie to się za to nie bierz bo Ci nie wyjdzie.

To powiedzmy ustawie 1000 slotów a gdzie 1/5 tego będzie grała na serwerze trochę bez sensu, mi nie chodzi o super serwer na którym mają grać tysiące ludzi..

Jeśli chodzi o rozplanowanie to ja już miałem problem z tym bo nie posłuchałem osób trzecich i serwer padł na 2 edycji.

Kliknij mnie!

Opublikowano

To powiedzmy ustawie 1000 slotów a gdzie 1/5 tego będzie grała na serwerze trochę bez sensu, mi nie chodzi o super serwer na którym mają grać tysiące ludzi..

Jeśli chodzi o rozplanowanie to ja już miałem problem z tym bo nie posłuchałem osób trzecich i serwer padł na 2 edycji.

Jeżeli chcesz robić hc na 100 osób to nie ma sensu, musi być te kilkaset osób. Radzę wziąć się za jakiś inny typ serwera, skyblock, caveblock, pvp, a może jakiś własny tryb? :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

No to zrób na początek 300 slot.

Postaram się najwięcej ile można, tyle ile maszyna da rade.

Jeżeli chcesz robić hc na 100 osób to nie ma sensu, musi być te kilkaset osób. Radzę wziąć się za jakiś inny typ serwera, skyblock, caveblock, pvp, a może jakiś własny tryb? :)

Tak jak mówiłem powyżej przemyślałem tą decyzje na temat hc - i chce przy tym zostać, 300-500 slotów powinno być.

Kliknij mnie!

Opublikowano

Hardcory niesprawdzonej i nieznanej marki to według mnie zły pomysł...

Spokojnie, mam na razie wszystko pod kontrolą, reklamę mam załatwioną, tak samo jak i serwer.

Kliknij mnie!

Opublikowano

Witam.

1. Reklama (jak na nowy serwer Hardcore to musisz troszkę wydać)
2. Stabilny serwer.
3. Dobry anty bot.
4. Minimum 1k slotów.
5. Jak najzimniej błędów serwera. 
6. Inne spawny co edycje i nie z neta.
7. Dobrą Administracje.

z3s3Zfd.png

Opublikowano

Ja osobiście uważam ,że serwer hardcor powinien posiadać epicom mape oraz powinien być mały dorop powino być coś że będzie przyciagało graczy np doskonały drop i ilość graczy którzy znajdują się na serwerze spawn i reklamy też mają ważne wrażenie i to powino pomuc ale przedewszystkim muszą być gracze i fajny spawn i fajny drop.

Pomogłem? Daj plusika, to nic nie kosztuje a cieszy! :)

Opublikowano

Witam.

1. Reklama (jak na nowy serwer Hardcore to musisz troszkę wydać)

2. Stabilny serwer.

3. Dobry anty bot.

4. Minimum 1k slotów.

5. Jak najzimniej błędów serwera. 

6. Inne spawny co edycje i nie z neta.

7. Dobrą Administracje.

Również witam,

1. Jak pisałem wyżej reklama już jest przygotowana i czeka na opublikowanie.

2. Serwer wybraliśmy u sprawdzonej u Nas wcześniej firmie.

3. Jak na razie nie będziemy mieć anty-bota, ponieważ chcemy jak najszybciej wystartować - anty-bot najpewniej będzie na 2 edycję (tak przeczuwamy)

4. 1k slotów - na sam początek nie będzie, ile będzie slotów itd - dowiecie się na otwarciu.

5. Aktualnie nie wykryłem ani 1 błędu związanego z pluginami, i również z serwerem.

6. Właśnie zakupiłem u Budowniczego, 2 spawny (gdzie 1 jest już wykorzystany na tą edycję)

7. Mam nadzieję że sam dam radę, ale przed otwarciem będzie rekrutacja na różne rangi.

Ja osobiście uważam ,że serwer hardcor powinien posiadać epicom mape oraz powinien być mały dorop powino być coś że będzie przyciagało graczy np doskonały drop i ilość graczy którzy znajdują się na serwerze spawn i reklamy też mają ważne wrażenie i to powino pomuc ale przedewszystkim muszą być gracze i fajny spawn i fajny drop.

Wg. mnie epicką mapą mogę nazwać tą która jest właśnie załadowana na serwerze, drop jest tak niski (nie najniższy od tego na skafie).

#edit

Właśnie przeprowadzamy testy na serwerze, podpinamy domenę jak i dokańczamy wszystko!

Zaraz podam Fanpage serwera (na którym możecie dowiedzieć się więcej)

https://www.facebook.com/ezHard24pl-187413131601418/?fref=ts

Kliknij mnie!

Opublikowano

Drop mniejszy niż 1% bo ile można grać na serwerach co po 2 dniach ma się wszystko

Nowe przedmioty

Nowe craftingi

Dodatkowe statystyki ttypu: zmęczenie, zdrowie, pragnienie, zadowolenie, temperatura

EasyHC ? - EasyHardcore

HardPC ? - HardPeaceful

Zróbcie jeszcze MedmiuMedium

i EasyEasy

kur albo serwer jest hardcore albo easy .......

Opublikowano

Drop mniejszy niż 1% bo ile można grać na serwerach co po 2 dniach ma się wszystko

Nowe przedmioty

Nowe craftingi

Dodatkowe statystyki ttypu: zmęczenie, zdrowie, pragnienie, zadowolenie, temperatura

Tutaj jest właśnie pomysł od jednego z byłych adminów że w item'ach na gildie znajdą się ryby jak i kowadło, craftingi na enderchest jak i cobblex oraz stoniarki są.

Kliknij mnie!

Opublikowano

1.Dobra reklama to podstawa

2.Drop nie przekraczajacy 1,5%

3.Dobre nie lagujace pluginy

4.Ban po smierci nie dluzszy niz 5 godzin

5.ciekawe craftingi stoniarek placakow czy innych

6.Dobry hosting

7.Sms sklep np z unbanami i nie tylko

Mysle ze pomoglem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...