Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdrada

oskar877

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sadzicie o zdradzie? Chodzi o zdradę swojego partnera. Warto wybacz jeśli osoba bardzo żałuję? Co mysliscie o takich osobach?

WWO

Opublikowano

Jeśli mówisz o zdradzie np. Twoja dziewczyna pisze z innym chłopakiem, to tak wybacz jej. Jeśli mówisz o tym, ze Twoja dziewczyna przespała się z innym ( wątpię w to ) to nie wybaczaj tej suc*.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jaki powód? Jeśli się kocha i szanuje druga osobę to się nie zdradza. Jeśli jest jakis problem w związku to powinno się o tym porozmawiać, naprawić. Szukanie pocieszenia czy siur wie czego u innej osoby jest po prostu chore.

WWO

Opublikowano

Zdrady nie powinno się wybaczać, skoro partner/ka bez skrupułów zrobił/a to raz to czemu nie robić tego znowu skoro w związku nic się nie zmieniło? Jeśli jest źle niech się rozstaną i załatwią to bez zdrad. Według mnie osoba, która zdradza nie szanuje swojego partnera i siebie.

Opublikowano

Nie przebaczaj, kobiety to szmaty, zaruchaj jakąś, niech ona poczuje co traci.

tak mam 8 lat.

Opublikowano

Jeśli ktoś kogoś zdradził to istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że zrobi to również w przyszłości. Możesz zatem najbezpieczniej - nie utrzymywać kontaktów z tą osoba, albo jesli Ci zalezy zaufać jej, sprawić, żeby nie miała powodów do zdrady. Ona tez musi się angazować w to, żeby temu nie ulegać, jeśli będzie dalej non stop Cię zdradzała to znaczy, ze albo Cie nie chce albo jej problem jest na prawdę skomplikowany i możesz wówczas ją olać albo znowu starać się, żeby się zmieniła. Tak mi się wydaję, psychologiem nie jestem, mówie jak jest w moim punkcie widzenia.

Opublikowano

Jak ktoś Cie zdradzi to nie wybaczaj, proste. Jak Cie kobieta zdradza to Cie nie kocha proste. I tak samo w Twoją strone, jak naprawde kochasz kobiete to jej nie zdradzisz; )

OndteAw.png

Opublikowano

Nie powinno się takiego czegoś wybaczać. Osoba zdradzająca powinna ponieść jakieś konsekwencje swoich czynów, bo mogła myśleć co robi i z jakim skutkiem. Jeżeli osoba, w tym wypadku "poszkodowana", że tak to ujmę, jej wybaczy, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo (jak nie 100% pewność), iż pomyśli, że skoro raz to zrobiła to może zrobić to po raz kolejny. Będzie się po prostu tego obawiała, a jaki sens ma taki związek?

Podsumowując - nie, nie powinno się wybaczać zdrady.

Opublikowano

Trzeba być skończonym cymbałem  żeby wybaczyć komuś zdradę.

Lub po prostu kogoś kochać i spróbować dać mu drugą szansę.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Osoba, która zdradziła swojego partnera powinna ponieść za to konsekwencje, bo jeżeli osoba zdradzona nadal pozostanie w związku z tą osobą, to da jej do zrozumienia, że tak naprawdę nic się nie stało.Jeżeli ktoś zdradza swojego partnera, to powinien ponieść konsekwencje tego działania - rozpad związku.Co najwyżej można pozostać z tą osobą w relacjach poprawnych, ale pozostawianie w związku z kimś takim jest niezdrowe i niedojrzałe.Dodatkowo można się jeszcze upokorzyć w oczach tej osoby i stracić już i tak niewielki szacunek tej osoby.

Opublikowano

Zależy co jest postrzegane jako zdrada, jeżeli osoba by mnie zdradziła z kimś innym seksualnie to dalej bym kochał tą osobę lecz już nie byłbym z nią w związku i bym żył samodzielnie, swoim życiem. Jeżeli inny rodzaj zdrady to bym wybaczył.­

Opublikowano

Ja wyznaje zasadę.

Im mniej tego obok Ciebie, tym mniej ucierpi twój portfel.

Co do samej zdrady to jestem przeciwnikiem dawania drugiej szansy kobiecie, która prześpi się z facetem gdy jest w związku z drugim.

Opublikowano

Wszystko zależy od pary. Niekiedy więź między dwoma osobami jest silna i któraś ze stron potrafi wybaczyć i żyć dalej w tym związku. Inne osoby od razu kończą znajomość.

Czy warto wybaczyć? Czasami warto, ale polecam tajemnic pilnować drugiej osoby, sprawdzać czy sytuacja się nie powtórzy i ogólnie nie byc w 100% pewnym. Oczywiście nie pisze nic o zaufaniu, bo po takiej sprawie najczęściej się ono załamuje. Trzeba po prostu zwracać uwagę na detale i to, czy ta druga osoba stara się naprawić swój błąd.

Myślę, że takie osoby są po prostu życiowymi przegrywami. Nie rozumiem jak można być z kimś i stać się niewiernym. Albo się chce żyć z daną osoba, albo bawić na imprezach poznając przelotne znajomości :)

Opublikowano

Jeśli kocha to nie zdradzi, jak zdradziła to raczej nie kochała, tyle.

Było jej przy Tobie źle że poszła gdzie indziej? Niech już tam zostanie.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Po zdradzie od razu zakończ znajomość, bo nie dość, że może zrobić to drugi raz, to jeszcze będziesz miał takie myśli, że to zrobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...