Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[7 Dni] CusT

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Wiem, że nie powinienem się tu wypowiadać, jednak uważam, że konflikt powstały między dwoma członkami teamu nie może być "załatwiany" banowaniem jednej z jego stron. Pomimo zaistniałej sytuacji obydwie strony konfliktu (Why - CusT) powinny poszukać alternatywnej strony jego rozwiązania oraz zachować się konstruktywnie w stosunku do wynikłej z niego sytuacji. W przeciwnym razie tego typu działania wskazują na poddanie się silnym emocjom i przenoszeniu ich na inne osoby.

Dodam, ze moja wypowiedź nie ma na celu krytykowania niniejszego bana, lecz jest przedstawieniem opinii na jego temat.

1294477714-U1.png

Arcymistrz
Opublikowano

Wątpię, żeby komukolwiek trudno było przeoczyć negatywne nastawienie i próbę sprowokowania moderatorki. 

Za długo jestem na GMie, żeby nie posiadać umiejętności bezstronnego rozpatrzenia sprawy. Tym bardziej z dzieckiem. 

Wypowiadanie się na temat sytuacji, która była zaogniana od czasu pewnego incydentu, który potwierdzi np. @Zarax i @Ravoner, następujących po tym czynności CusTa i jego pobudek emocjonalnych oraz ukrytych pragnień, o których mało co się wie nie jest wskazane - wprowadza to zamęt, a jak wiemy, to nie wszystko jest dla wglądu każdego użytkownika. Dlatego moderatorzy posiadają pewne przywileje oraz z tego też powodu istnieją działy prywatne Moderacji i Administracji. 

Uleganie emocjom w Internecie jest przesadą, ale nawet status, który był powodem tego zawieszenia konta, jasno nakreśla sytuację. 

Nie mam obowiązku tłumaczenia się, naprostowałem sprawę. Resztę (oczywiście jeśli będzie to tylko możliwe) przedstawię na PW. 

Opublikowano
Witam, chciałem złożyć odwołanie od blokady konta. Otrzymałem ją za prowokację do flamewaru w statusie. Uważam, że został On nadany nieregulaminowo i bez powodu. Na wstępie zaznaczę, że w całym tym statusie nie ma jakiegokolwiek słowa powszechnie uznanego za obraźliwe. Zostało tylko dodane słowo 'spierdalaj' jednak obraźliwe ono nie jest, oraz 'rak', które jest odmianą stwierdzenia 'noob', co zostało użyte słusznie. Pisałem tylko prawdę, ponieważ uważam iż moderator powinien mieć jakiekolwiek pojęcie na temat gry której jest poświęcony jego dział. Osoba ta się przyznała, że nigdy nie grała w grę, której dział moderuje, dlatego użyłem odmiany słowa 'noob' które oznacza osobę, która nie umie grać i/lub utrudnia tą grę innym. Faktycznie, napisałem, że 'lykneli prowo pelikany', jednak nie ma w tym określenia, jakiej prowokacji, czy do flamewaru, czy do dyskusji, a słowo pelikan, nie jest obraźliwe. Jest to ptak jak każdy inny, tak samo jak bym nazwał kogoś wróblem, gołębiem, orłem etc. Nie przypominam sobie by w regulaminie było coś o prowokacji do pisania, bo tylko taka tam była. Jeśli chodzi o flamewar, powtórzę, nikt tam nikogo nie obraził, nie było tam kłótni czy większego sporu. Dlatego wnoszę o unbana, gdyż ban został nadany wbrew regulaminowi, który staje na moją korzyść. Statusy są po to by w nich pisać, dyskutować, nic poza tym się tam nie działo. 

Pozdrawiam.

Arcymistrz
Opublikowano

Dyskusja różni się od ciągłej prób obrazy członka teamu. Razem z Tobą bana powinien dostać też Kicha, jednak to Ty zacząłeś dyskusję o wyimaginowanej niekompetencji Karusi, która po chwili przerodziła się w przekonywanie innych osób biorących udział w dyskusji, że nie powinna opiekować się działem. 

Przedstawię Ci zasadniczą różnicę pomiędzy flamewarem, a prowokacją do niego (trochę dziwne, że muszę to tłumaczyć moderatorowi, który jeszcze dwa dni temu miał rangę) - próba naskoczenia na kogoś, a rzucenie jakiejś obelgi to nie to samo. 

Nie musisz zgadzać się z banem i interpretacją zawinienia. Dalsze odwołanie proszę kierować na PW, bądź do któregoś z Administratorów. 

Opublikowano

­

Witam, chciałem złożyć odwołanie od blokady konta. Otrzymałem ją za prowokację do flamewaru w statusie. Uważam, że został On nadany nieregulaminowo i bez powodu. Na wstępie zaznaczę, że w całym tym statusie nie ma jakiegokolwiek słowa powszechnie uznanego za obraźliwe. Zostało tylko dodane słowo 'spierdalaj' jednak obraźliwe ono nie jest, oraz 'rak', które jest odmianą stwierdzenia 'noob', co zostało użyte słusznie. Pisałem tylko prawdę, ponieważ uważam iż moderator powinien mieć jakiekolwiek pojęcie na temat gry której jest poświęcony jego dział. Osoba ta się przyznała, że nigdy nie grała w grę, której dział moderuje, dlatego użyłem odmiany słowa 'noob' które oznacza osobę, która nie umie grać i/lub utrudnia tą grę innym. Faktycznie, napisałem, że 'lykneli prowo pelikany', jednak nie ma w tym określenia, jakiej prowokacji, czy do flamewaru, czy do dyskusji, a słowo pelikan, nie jest obraźliwe. Jest to ptak jak każdy inny, tak samo jak bym nazwał kogoś wróblem, gołębiem, orłem etc. Nie przypominam sobie by w regulaminie było coś o prowokacji do pisania, bo tylko taka tam była. Jeśli chodzi o flamewar, powtórzę, nikt tam nikogo nie obraził, nie było tam kłótni czy większego sporu. Dlatego wnoszę o unbana, gdyż ban został nadany wbrew regulaminowi, który staje na moją korzyść. Statusy są po to by w nich pisać, dyskutować, nic poza tym się tam nie działo. 

Pozdrawiam.

Dwukrotne użycie tego samego sformułowania w stosunku do członka Administracji miało w zamyśle jego sprowokowanie, a dodatkowo jest obrazą.

Przedstawione zachowanie było sprzeczne z "netykietą" i dobrymi obyczajami, nie mówiąc już o szacunku do drugiego Użytkownika.

Z racji tego, że nie łamałeś wcześniej regulaminu pod tym kątem, blokada została nałożona jedynie na 7 dni, a nie zgodnie z Tabelą Kar na 14 (obraza członka Administracji).

Odwołanie odrzucone.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...