Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak połączenia w sklepie Google Play.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z telefonem (myphone q-smart premium, android 4.4.2 kitkat), postaram się opisać sytuację w punktach.
1. Zrootowałem telefon za pomocą kingo ROOT
2. Pobrałem i zainstalowałem freedoma, jednak niewiele mi to dało, ponieważ przy pierwszej próbie kupna waluty w grze przez freedoma sklep play odmówił posłuszeństwa.
3. Straciłem możliwość wysyłania i wczytywania snapów w aplikacji snapchat mimo, że odświeżało mi się.
4. Zrobiłem unroota przez SuperSU i usunąłem freedoma, nic to nie dało.
5. Przywróciłem system do początkowych ustawień, pozostał mi jednak super user od kingo. Bez zmian. Teraz już nawet nie mogłem się zalogować na konto google. Błąd synchronizacji czy jakoś tak.
6. Poszperałem na internecie, trafiłem tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1295298-nie-mozna-nawiazac-stabilnego-polaczenia-z-serwerem/
7. Zrobiłem ponownie roota przez kingo root, zainstalowałem freedoma, oczywiście nie mogłem go zastopować bez połączenia z kontem gogle, ale wpadłem na pomysł wymuszenia zatrzymania w ustawieniach - udało się, mogłem się zalogować na konto google.
8. Po zalogowaniu się zatrzymałem freedoma, jednak nadal brak połączenia w sklepie play.
9. Nie mogę znaleźć czegoś takiego jak folder etc czy też plik hosts aby usunąć, tak jak zrobił kolega z tematu, do którego link zamieściłem w punkcie 6.
10. Jestem w martwym punkcie: telefon zrootowany, freedom zatrzymany, połączenia ze sklepem mimo zalogowania brak, folderu etc oraz pliku hosts również brak. 

Czy ktoś może mi poradzić co w tej sytuacji mogę zrobić?  

Panie i Panowie, nie wiem co się stało, ale nagle wszystko zaczęło działać jak należy :O 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pomóż , proszę nie działa mi punkt 7 , gdy chcę zapisać wyskakuje mi jakieś okno "zmontować ponownie" i jak nacisne OK pisze błąd montowania .

Opublikowano

Pomóż , proszę nie działa mi punkt 7 , gdy chcę zapisać wyskakuje mi jakieś okno "zmontować ponownie" i jak nacisne OK pisze błąd montowania .

Usuń po prostu plik hosts. Po restarcie wygeneruje się nowy.

#teams4bal

Opublikowano

Dzięki ale zrobiłem troche inaczej. Nie wiem jak to się udało :D

1.Hard reset fona (nwm czy to coś dało)

2.Zainstalowałem nowego roota.

3.Działa (OMG)

Ps. Usunąć tego pliku też nie mogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...