Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pułapka na graczy + ankieta.

Adder.

Czy podoba Ci się ten poradnik?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się ten poradnik?

• Tak, jest bardzo dobrze wykonany.
    • Po prostu tak.
      0
    • Średnio.
    • Zostawiam mój głos neutralny.
      0
    • Po prostu nie.
      0
    • Nie, jest bardzo źle wykonany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś chciałbym Wam zaprezentować pułapkę, która przyda się głównie na serwerach PvP, ale możecie również przy jej pomocy nabrać swoich znajomych.

I. Rozpocznijmy od zebrania potrzebnych rzeczy. Będą nam potrzebne takie itemy jak:

- 4 Czerwone Pochodnie / Redstone Torch;

- 16 Czerwonego Prochu / Redstone;

- 4 Lepkie Tłoki / Sticky Piston;

- 2 Przyciski | Dźwignie | Płytki Naciskowe / Button | Lever | Pressure Plate;

- 4 Wiadra Lawy / Lava Bucket;

- Jakiś surowiec do obudowania (ja użyłem kamiennych cegieł).

Oczywiście ilość przedmiotów jest równa tej ilości, którą ja zużyłem. Wy robiąc dłuższe lub/i szersze pułapki wykorzystacie więcej materiałów.

II. Przejdźmy do konstrukcji.

1. Na początek tworzymy dół o wymiarach 8x2.

5815214486472671400217.png

2. Następnie dajemy lepkie tłoki i czerwone pochodnie w te same miejsca.

7512714486472821400217.png

3. Kolejną czynnością, jaką musimy wykonać, jest połączenie wyszstkiego w całość oraz dodanie przycisków (lub innych włączników).

6307214486474031400217.png

4. Potem pomiędzy sticky pistonami robimy dziurę na 1/2 kratki głębokości (lub więcej) i wlewamy lawę.

3640414486474291400217.png

5. Naszym ostatnim zadaniem jest zakrycie mechanizmów, aby nasza zapadnia nie budziła żadnych podejrzeń.

8463214486474571400217.png

To tyle z robienia tej pułapki. Jest ona stara, ale nowicjuszom na pewno poradnik się przyda. Jej zaletą jest to, że łatwo ją stworzyć, a sama budowa nie trwa długo.

Doceńcie to, że się starałem i wszystko dopiąłem na ostatni guzik i jeśli Wam pomogłem, zostawicie "Lubię to", ponieważ motywuje mnie to do dalszej pracy.

Zapraszam również do wzięcia udziału w ankiecie. :)

Pozdrawiam,

Adder.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No na serwery się na bank przyda.

Gościu biegnie do jebnego pomieszczenia, widać guziki.. HMM Co to może być.. NA PEWNO NIE PUŁAPKA, POBIEGNĘ ZA NIM ;-;.

No ale i tak propsy, że chciało Ci się to pisać.
Do nabrania kolegów, którzy nie do końca ogarniają może być spoko :D.

Ewentualnie można ją podłączyć pod drzwi w domku kolegi etc :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL Miliony razy widziałem takie na serwerach - zawsze działało, ludzie się nabierali, bo myśleli, że to uratuje ich przed śmiercią z rąk przeciwnika. Zresztą sam, jakbym zobaczył taki przycisk niczego bym nie podejrzewał.

Opublikowano

@OldisPL Miliony razy widziałem takie na serwerach - zawsze działało, ludzie się nabierali, bo myśleli, że to uratuje ich przed śmiercią z rąk przeciwnika. Zresztą sam, jakbym zobaczył taki przycisk niczego bym nie podejrzewał.

To widocznie nie grasz na porządnych serwerach tylko na jakiś crappy i praktycznie nic o tym nie wiesz ;].

Ludzie jak widzą zasadzoną trzcine, za dużo piasku na ziemi lub wodę/lawę to spierdalają gdzie popadnie.

@TopicBoWarnaDostaneXDD

Świetna pułapka, może filmik nagraj!

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL Niestety, muszę Cię zmartwić. Nie grałbym na serwerach PvP, gdzie nie ma graczy. Są to najczęściej popularne serwery. Niektórzy nie są tacy jak Ty i nie znają tak Minecrafta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...