Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] ZelatrynQap

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2mpn81k.png

25u30pg.png

Zawsze interesowałem się tym jaka będzie Apokalipsa. Nie musi to być zderzenie naszej galaktyki z andromedą, uderzenie przez Meteoryt, wyjście diabła na nasz świat, czarna dziura i wiele innych ciekawych teori także kosmitów.
Apokalipsa nie musi wyglądać akurat tak jak opisałem wyżej.

Na planecie Minecraft będzie inna apokalipsa..

Będzie gorsza, więcej cierpienia.

Niewiadome - Kto wie co nas spotka skoro najlepsza zbroja to skórzana gdyż ona chroni nas przed zimnem
Czym gorsza zbroja tym gorzej chroni przed zimnem + wolniejsze chodzenie w danej zbroi.

Będzie na nim trudno ale w sumie z tego Minecraft kiedyś miał w sobie to coś.

Końca świata Minecraft.

Przez te 6 dni i nocy w minecraft będą dziać się różne rzeczy z wodą, trawą, drzewami itd.. Będzie zmieniał sie klimat Gracze którzy będa na premierze będą mogli tego doświadczyć na sobie. Będą musieli to przetrwać.
Oczywiście po tym 6 dniu już bedzie ciagle na apokalipsa czyli Gracze którzy wejdę na premiere serwera po prostu będą mieli czas w nagrodę.
Dzięki niemu mają chwilkę aby się przygotować. Lekko ułatwi im to rozgrywkę na jakiś czas.

Potem będzie apokalipsa..

Po 6 nocy klimat zmieni się nieodwracalnie.
Wody będą się suszyć, drzewa płonąć, meteoryty spadać, będą kwaśne deszcze, sztormy wszystko co najgorsze.
Do tego w dzień jeżeli Gracz wyjdzie na powierzchnie podczas apokalipsy to zacznie płonąć.

Tego upału nie będzie się dało wytrzymać to już nawet nie jest upał. To Piec, piec w którym przepala się życie Graczy.

Noc zawsze piękna.. No, prawie.

W nocy natomiast Gracze będą mogli wyjść na powierzchnie niestety, jeżeli wyjdą bez żadnej zbroi która ich ociepli to umrą z zimna.
Jedynie zbroja może ich ochronić najlepsza jest skórzana oczywiście ona ochroni nas tak czy siak przez krótki okres czasu.
Ok. połowy nocy.

Gracze będą mieli za zadanie przetrwać w tych warunkach najlepszym schronienien jest podziemie..
Musza przetrwać pod ziemią, tworzyć ogniska aby się ocieplić w nocy, przetrwać.

A, potwory ?

Potwory.. Najgorsze zmory nadal będą na nas polować w celu przetrwania tak samo jak my na zwierzęta..
Będą także nowe zmodyfikowane potwory + zostanie poprawiona ich inteligencja.
Będą silniejsze i tutaj pojawia się troszkę trybu Hardcore.

A jak zdobywać materiały ?

W nocy jest zimno to prawda. Wystarczy na początek zdobyć trochę skóry aby zrobić sobie zbroję skórzaną, a później wyruszyć w świat gdzie apokalipsa czeka na każdym kroku, zdołasz przeżyć ?
Drewno.. W porach nocnych będzie trzeba wychodzić na powierzchnie po różne materiały (Dirt zacznie być potrzebny.)

Jakieś pozostałości po świecie?

Oczywiście! Po świecie będą występowały pozostałości różnych struktur, drzew i innych ciekawych zjawisk.
W nocy tak czy siak nie jesteśmy bezpieczni gdyż mogą występowac sztormy, kwaśne deszcze, spadające meteoryty, a nawet tornado.

Będzie można znaleźć pozostałości drzew których słońce nie zdążyło jeszcze spalić(chwała!)

A co z jedzeniem?

Po świecie jest szansa że spotkamy jakieś zwierzęta które być może przeżyły. Tutaj trzeba będzie stawiać na Hodowle gdyż jedzenie będzie najważniejsze.

Gdzie żyć jak nie na powierzchni?

W podziemiach !
Rudy będą normalnie z rud wypadać żadnego dropu ze stone gdyż chcę zostawić ten klimat.
Oczywiście po podziemiach nie będzie łatwo się przemieszczać.

Tym bardziej, że stone opada.

Jeden fałszywy ruch a spadnie na nas cały sufit stone lub my do jakieś dziury, trzeba uwazać!

Aby stone nie opadał trzeba będzie go podtrzymać innym blokiem np. dirt.

Co z domami?

Będziecie mieszkać w podziemiach ;)

Właśnie o to tutaj chodzi. Musicie przetrwać w podziemiach tam założyć osady, domy!

Więcej materiałów ?

Wystarczy stworzyć sobie plecak ze skóry krowy (Max. 3 plecaki przy sobie.)

Jesteście gotowi na apokalipsę ?

Tego wszystkiego jest o wiele, wiele więcej.

Spróbuję napisać wszystko co pojawi się na serwerze.

2n7eihd.png

Tutaj opiszę wam cały serwer dokładnie, a więc:

- Ok. 200 struktur różnie generowanych po świecie.

Od wulkanów aż do różnych escape'ów, zniszczonych struktur, zniszczeń, Pułapek, świątyń i wiele więcej..

- Plecaki (Max. 3 przy sobie) dzięki czemu usniesiemy więcej oczywiście do stworzenia plecaka.

Potrzeba ok. 9 skóry krowy aby stworzyć jeden plecak.

- Co na start ? 15 pochodni, 1 żelazny kilof, skórzany napierśnik oraz 30 schabów oraz 15 drewna.
Dlaczego pochodnie ? Aby nowi Gracze mogli się ocieplić.

- Ogniska, ocieplenie.
W nocy gdy jest zimno cholernie potrzebne będą pochodnie aby się ocieplić min. 2 pochodnie postawić.
Lub stworzyć ognisko które nas ociepli.

- Zimno: Ocieplić można się przy ognisku, pochodniach, lawie oraz skórzanym secie.

- W dzień przed spaleniem wystarczy siedzieć w podziemiach.

Dzień 0: Nic się nie dzieje

Dzień 1: trawa zaczya się wysuszać

Dzień 2: Woda powoli się wysusza

Dzieć 3: Palenie się drzew

Dzień 4: Zwierzęta, i gracze zaczynają się palić po wyjściu na słońce

Dzień 5: Małe kapki lawy spadające z nieba, meteoryty, tornada

Dzień 6: Apokalipsa czyli mrożne noce, gorące słońce w dzień i inne..

- Czym cięższa/lepsza zbroja tym wolniej chodzimy więc będziemy musieli robić np. skórzane buty, żelazny napierśnik, diamentowa czapka itd.. aby nie być powolnymi, a posiadać dobrą prędkość.

- Tylko skórzana zbroja w nocy chroni nas przed zimnem w jaskiniach bez pochodni.

- Rano lub podczas zachodu słońca Gracz ma szansę wyjsć na powierzchnie i pozbierać materiały gdyż wtedy go nie spali.

- Potwory są mocniejsze

- Więcej potworów

- Jeżeli zginiemy to pod komendą /smierc mamy koordy naszej śmierci.

- BYĆ MOŻE RANDOM TP na spawn może być ryzykowny.

- Drzewa z jabłkami, krzaki itd..

- Efekty od potworów typu spowolnienie od zombie.

- Efekty podczas przykładowo gdy spadniemy to mamy spowolnienie na kilka sekund.

- Rangi za zabijanie potworów (Początkowa ranga to Nowy)

- Potwory noszą zbroje

- System party dla Graczy

- Za zabijanie potworów otrzymujemy exp za który mamy więcej serduszek.

Do końca exp można zobaczyć pod komendą /hp

- Gdy zginiemy to tworzy się skrzynka z naszymi itemami która będzie przez 3 godziny po czym zniknie.

- Rekin w wodzie

- Gdy trzymamy pochodnie w ręce i wpiszemy komendę /pochodnia to zacznie nam ona oświetlać jaskinie.

- Kwaśne deszcze, sztormy burzowe itd..

- Apokalipsa

- Opadanie drzew

- Ulepszone niszczenie bloków. Np. niszczymy sobie blok i gdy puścimy przez przypadek myszkę to blok nie wróci do formy takiej jak dawniej tylko zapisuje się w formie tak zepsutej do której doszliśmy.

- Krwisty ekran czym mniej hp.

Tego wszystkiego jest o wiele wiele więcej :)

297nuo.png

Kilka screenów z alpha. Teraz się dużo pozmieniało i serwer jest w fazie Beta.

1zc1r0h.png

97taon.png

21cgjea.png

Nowy generator mapy:
Tak więc w dniu dzisiejszym kupiłem na spigot Generator mapy za 80zł:

https://www.spigotmc.org/resources/epicworldgenerator-1-7-10-1-8-8-black-friday-sale-33-0ff.8067/

Mam nadzieje że na naszym apokaliptycznym serwerze spisze się świetnie:)
Oczywiście lepiej zobaczyć ten generator na własne oczy!

Kilka screenów:

2nlvjic.png

2e2dwkg.png

AKTUALIZACJA RUIN i świata:

n2fia1.png

294nvgx.png

Aktualizacja Ogniska:

Będą one ocieplać Gracza + dają możliwość pieczenia mięsa kilka razy szybciej.

35i273k.png

Opublikowano

lepszej nazwy nie było?

Nazwę wymyśliła pewna osoba z którą niestety już się raczej nie spotkam. Zamierzam tą nazwę ponownie wpisać wymawia się "Zaletrynkułap"

Opublikowano

Jestem ciekaw jak to wypali, chętnie zagram na czymś oryginalnym xD

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Czekam na otwarcie, na pewno zagram, zapowiada się bardzo ciekawie ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Dodano także nowy generator świata :) Czyli nowe jeszcze lepsze świątynie, biomy i wiele więcej :)

Mój stary dawny Headadminie z Murdera oczywiście wiem, że jak coś robisz to robisz to dobrze :D

NPPr

Opublikowano

DODANO OGNISKA Zaaktualizowano w spisie
Będą one ocieplać Gracza + dają możliwość pieczenia mięsa kilka razy szybciej.

35i273k.png

Opublikowano

Kiedyyyy startttt?? :D

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Aktualnie wszystko jest skonfigurowane

Budujemy teraz różne pułapki po świecie, dungeony, escapy i inne. Zwiększyłem także wysokość gór są ogromne :)

Opublikowano

Wkrótce.. :) Pluginy skończyłem konfigurować kupiłem także system antycheat (ACC)

Pozostał do zbudowania spawn w jaskini i jeszcze dodam kilkanaście różnych struktur do świata w tym kilka pułapek i escapów:)

Jedynie o co się boję to lagi gdyż generator jest świetny i może spowodować spadki fps chociaż na moim koomputerze który ma integre działało płynnie.
Tak czy siak nawet lagi mogą wystąpić więc póki co testuję obciążenie.

Opublikowano

Żeby  utrudnić rozgrywkę proponuję zrobić elity potworów 3-4 osobowe xD

NPPr

Opublikowano

Żeby  utrudnić rozgrywkę proponuję zrobić elity potworów 3-4 osobowe xD

tak tak tak, niech potwory łączą się w stada, ale niech tez będzie szansa na obrabowanie potworów - to by było fajne jakby można było znaleźć amunicję / jakies bronie zeby ten drop był naprawde słaby i powiedzmy 1% szansy na jakas lepsza bron  to by tez bylo fajne :D 

a wogóle to kiedy start ? :D bo przeczytałem prezentacje i teraz nie mogę się doczekać :D przecież nie znajde lepszego serwera :D 

16k7y4p.png

Opublikowano

Struktury skończone niestety Minecraft jak to minecraft zdarzają się bugi i raz na jakiś czas może nie wygenerować całej struktury.

Spawn jeszcze w budowie.

Będzie to krypta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...