Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra lokalna - 2 komputery

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie jestem jakoś zaawansowanym graczem minecrafta, tak więc pytam. Chciałbym zagrać z młodszym bratem w minecrafta na 2 komputerach, tak, abyśmy się widzieli i mogli razem pograć. Wie ktoś jak to zrobić? Nie chcę kupować/stawiać żadnego serwera, tylko chciałbym pograć z nim przez LAN, jak to zrobić? Za pomoc nagradzam. :)

Opublikowano

Na swoim komputerze:
1. Stwórz nowy świat na singlu.

2. Będąc w grze przejdź do menu ([ESC]) i kliknij przycisk OPEN TO LAN.

3. Ustaw wszystko według własnych uznań (tryb gry, kody itd.) i kliknij START LAN WORLD.

Gotowe.

Na komputerze brata (pierw wykonaj ^ czynności):

1. Wejdź do menu.

2. Otwórz listę serwerów (MULTIPLAYER) i znajdź tam swój serwer, a następnie do niego dołącz.

Gotowe.

@Zarax

@TheMajster to jest raczej oczywiste przy w grze lanowej. xdd

Opublikowano

Na swoim komputerze:

3. Ustaw wszystko według własnych uznań (tryb gry, kody itd.) i kliknij START LAN WORLD.

Gotowe.

1. Wejdź do menu.

2. Otwórz listę serwerów (MULTIPLAYER) i znajdź tam swój serwer, a następnie do niego dołącz.

Gotowe.

@Zarax

Dzięki, jutro sprawdzę. ;)

Opublikowano

Na swoim komputerze:

Gotowe.

1. Wejdź do menu.

Gotowe.

@Zarax

Zapomniałeś dodać, że muszą byc podłączone do tej samej sieci :)

Aby to sprawdzić w cmd wpisz ipconfig -all wyszukaj ip i puść polecenia ping z 2 komputera (ping ip 1 kompa)

Opublikowano

Zapomniałeś dodać, że muszą byc podłączone do tej samej sieci :)

Aby to sprawdzić w cmd wpisz ipconfig -all wyszukaj ip i puść polecenia ping z 2 komputera (ping ip 1 kompa)

Tyle to ja już sam potrafię zrobić. Chodzi mi o konfiguracje po stronie clienta gry, bo ostatni raz w minecrafta grałem w 1410.

edit:

///poradziłem sobie i testowo sprawdziłem.

p5veO8e.png

Opublikowano

a jeśli nie idzie? jesteśmy z kolegami podłączeni kablami do stanowisk i jak siedzimy na informatycznych i nam się nudzi to musimy przez hamachi a lepiej chyba będzie, gdy gralibyśmy przez lan ;d wyskakuje jakieś ip 0.0.0... i nic..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli posiadasz Minecraft Premium to możesz stworzyć darmowy server Minecraft Realms na 30 dni.

Wystarczy że wejdziesz w kliencie w zakładkę Realm i utworzysz wersję próbną, nie wymaga to żadnych danych do kart kredytowych i jest darmowe, działa raz na konto w Minecraft :)

forum_banner___siryoshimura__1_by_siryos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...