Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa 2800-3000zł

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na święta zamierzam kupić laptopa do gier tak do 2800-3000 zł maksymalnie (jak się da taniej to super :P ) z mniej więcej takimi parametrami:

- karta dedykowana (GeForce'a najchętniej bym chciał GTX 860M, ale jak jest coś lepszego to nie będę narzekał),

- 8 GB ramu,

- procek Core i5-i7 nie w wersji mobilnej/ultramobilnej,

- dysk z 500GB, większy mi nie potrzebny (nawet 250 by stykło tak po prawdzie),

- ekran matowy,

- jakieś bajery typu podświetlane klawisze itp. nie są mi potrzebne. Chce laptopta, że tak powiem "brzydkiego" na zewnątrz "pięknego" w środku. Ekran też nie musi być 15,6 cala. Aktualnie mam o wiele mniejszego i mi jego rozmiar nie wadzi. Nie wadzi mi jego waga, czas pracy na baterii. :) Mam nadzieję, że mi pomożecie coś znaleźć. :P

A jeszcze zadam pytanie, czy taki laptop Lenovo Y50-70 by gdzieś był/byłby dobry? Przeglądałem jego oferty, ale wszystkie sięgały ponad 3000 zł, ale raz widziałem z tej serii za 2700 zł i nie mogę go nigdzie znaleźć. Liczę na waszą pomoc. :)

Opublikowano

Y50-70 moze dostaniesz za 3000 w slabszej konfiguracji. Na dniach wychodzi y700, następca y50-70 celuj raczej w niego tylko znow w najslabszej konfiguracji ale dostaniesz gtxa 960 i7 4720hq tylko 5 stowek bedziesz musial dorzucic do niego

Opublikowano

Ale on z Windowsem za tyle? Ja ponad 3000 nie ma opcji, żebym dał. Do 3 jeszcze, powyżej odpada. :/

Opublikowano

Najlepiej wgl. nie kupuj gotowców w sklepach, bo to co siedzi w bebechach, to są zwykłe no-name (Nawet jak będzie pisało, że tam jest niby te i7, to i tak to jest jakaś marna podróbka chińska) Złoż sobie PC na morele.net. Dopłać pare stówek, ale przynajmniej Ci się nie spierdoli po roku.

1z67dxt.png

Opublikowano

Najlepiej wgl. nie kupuj gotowców w sklepach, bo to co siedzi w bebechach, to są zwykłe no-name (Nawet jak będzie pisało, że tam jest niby te i7, to i tak to jest jakaś marna podróbka chińska) Złoż sobie PC na morele.net. Dopłać pare stówek, ale przynajmniej Ci się nie spierdoli po roku.

Przeczytałeś temat? lol

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/notebook-lenovo-y50-70-59-433469?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml

y50-70, bardzo dobry laptop, świetnie się sprawdza w grach, matowa matryca o przekątnej 15,6", możesz go brać. 

BALLIN BALLIN

Opublikowano

Przeczytałeś temat? lol

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/notebook-lenovo-y50-70-59-433469?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml

y50-70, bardzo dobry laptop, świetnie się sprawdza w grach, matowa matryca o przekątnej 15,6", możesz go brać. 

JESTEŚ MOIM BOGIEM, TEGO SZUKAŁEM. <3 Dzięki! :) Tylko pytanie, da się powiększyć liczbę ramu do 8 GB w łatwy sposób w nim?

Opublikowano

JESTEŚ MOIM BOGIEM, TEGO SZUKAŁEM. <3 Dzięki! :) Tylko pytanie, da się powiększyć liczbę ramu do 8 GB w łatwy sposób w nim?

Tam jest już 8gb ram

BALLIN BALLIN

Pomocnik
Opublikowano

Asus R510JX

8 gb ram

1000Gb wolnego miejsca

Karta graf. Geforce gtx950

Proc. I5

Matryca 15-15.9

;)

Opublikowano

Nie kupuj y50-70 z Matryca TN.

To jest bardzo stary model z bardzo słaba matryca TN. Laptop ma stary bos throttling energetyczny nie opłaca sie

Nowsze z IPS poza budżet wychodzą

BALLIN BALLIN

Opublikowano

spada wydajnosc z powodu przegrzewania sie gpu badz cpu. procesor sam obniza mnoznik przy maksymalnej temperaturze

Czyli ten laptop raczej odpada?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...