Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Rygor w poradnikach.

Gość ManiekSpecjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł, często jest tak, że ludzie mają imponującą wiedzę na dany temat i chcą się nią podzielić z innymi. Bywa też tak, że randomowe łaki zaśmiecają forum swoimi nic nie wartymi wypocinami.

Np:
http://www.mpcforum.pl/topic/1471363-jak-stworzy%C4%87-legalne-wh/     (tego było już bardzo dużo w dziale)

http://www.mpcforum.pl/topic/1480865-league-of-legends-poradnik-do-zeda/     (Nie będę się rozpisywał, treść sama mówi za siebie)

http://www.mpcforum.pl/topic/1473949-csgo-jak-omin%C4%85%C4%87-kolejk%C4%99-na-csgo-lounge-poradnik/   (lol, mamy lounge destroyera który robi to lepiej)

Tego typu syfu jest dużo, i dobrze by było gdyby moderatorzy musieliby zatwierdzać poradniki, żeby osoby nieobeznane w temacie nie czerpały z syfu informacji. 

Opublikowano

Dodatkowa praca moderatorom nie zaszkodzi, a poprawi jakość subforum "poradniki" więc uważam to za dobry pomysł, ale każdy ma swoje zdanie.

Opublikowano

Też popieram ten pomysł. Na forum jest bardzo dużo śmieci, które nigdy nie powinny ujrzeć światła dziennego (w tym przypadku mowa o poradnikach). Nie wymagałoby to poświęcania nie wiadomo ile czasu ze strony moderatorów, poradniki nie powstają co 5 minut, także raczej nie widzę większego problemu ;)

Opublikowano

Akurat w lolu mogłoby tak być. Niektóre tematy są w ogóle jakimś żartem a i tak są w dziale "poradniki".

Jestem na tak

Opublikowano

Akurat w lolu mogłoby tak być. Niektóre tematy są w ogóle jakimś żartem a i tak są w dziale "poradniki".

Jestem na tak

­

Opublikowano

Jestem na tak

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodatkowa praca moderatorom nie zaszkodzi, a poprawi jakość subforum "poradniki" więc uważam to za dobry pomysł, ale każdy ma swoje zdanie.

Tak.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Admin Cienia
Opublikowano

Przesadne restrykcje mogą odstraszyć użytkowników od pisania poradników, doprowadzając tym samym do zubożenia działów zawierających takie pomoce. Dlatego muszą być one wprowadzone w postaci rozsądnych kryteriów uwzględniających skrajne przypadki, tj. rozróżniać faktyczną chęć pomocy autora poradnika od spamu plagiatami lub śmieciowymi treściami.

Podsumowując jestem za, jeśli będzie to prowadzone w logiczny sposób.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...